Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Rotties
#2213857
Hallo, mijn Rottweiler heeft al 2 jaar last van diaree. 2 jaar geleden heeft een specialist geconstateerd dat mijn hond lijd aan PLE = Protein Losing Enteropathy, ofwel, eiwit verliezende darmwandaandoening. Mijn honden hebben altijd Hill's gevoerd gekregen, afwisselend lam met rijst en kip met granen. Sinds 1 hond deze aandoening heeft krijgt hij van Hill's sensetive stomic. Soms is zijn ontlasting, na een aantal weken prednisolon te hebben geven weer normaal en kan ik langzaam aan het afbouwen beginnen. Soms keert de diaree terug tijdens het afbouwen en soms gaat het een aantal weken goed als hij helemaal geen pillen meer krijgt. Maar het komt toch steeds weer terug met alle gevolgen van dien. De hond was 3 toen hij deze aandoening kreeg en is nu dus inmiddels 5 jaar oud. Ik wil nu gaan overstappen of BARF als laatste retmiddel. Kan iemand mij hierover advies geven? Mijn eigen dierenarts had gezegd dat hij wellicht altijd aan de prednisolon moet blijven, maar dit heeft als gevolg dat hij kaal wordt en heel veel water drinkt.
Door evds
#2214037
Vers lijkt me bijna altijd beter voor de gezondheid van een hond dan brok.
Zelf zou ik  al snel kvv  durven voeren.
Maar met zo'n darm conditie zou ik toch adviseren om de overgang in overleg met een dierenarts te doen die echt verstand heeft van vers voeren / barf.
Succes en sterkte met je hond!
Gebruikersavatar
Door Els&Flow
#2214044
Ik raad je aan om naar een goede holistische dierenarts te gaan en samen met hem/haar een overstap te gaan maken naar vers. En dan graan- en gluten- en vetvrij, dus geen brok meer dat barst van de granen.

Sterkte.
Laatst gewijzigd door Els&Flow op wo 04 jan 2012, 18:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door *Lia*
#2214112
Afbeelding

Ik zou zo ie zo eerst met een goede KVV (kompleet vers vlees) zonder granen beginnen en even aankijken hoe hij erop reageerd.
Door charmed
#2214123
Ik heb ook een sheltie gehad met Diarree van het type (PLE). Ik zou als eerste een goede KVV zoeken waar geen granen inzitten. Ik zou ook niet te vet vlees gaan voeren, de vette soorten zou ik mijden, dat werkte bij mijn sheltie ook niet, ik heb wel eens geprobeerd om te barfen, maar dat mislukte omdat ze de grote stukken niet kon verteren en daarna kwam ze weer aan de diarree. Ook van iets grotere stukken bot kwam ze aan de spuit.

Het beste zou dus KVV zijn, je kan best verschillende smaken van verschillende merken afwisselen. Uitkijken met vet vlees en te grote stukken vlees. In het begin eerst overgieten met kokend water zodat het lichaam aan vlees kan wennen. Als je dit niet doet kan je hond weer diarree krijgen. Onze sheltie is cold turkey overgezet. De ene dag nog brok, de andere dag vlees.

Succes ermee.
Door plant
#2214138
Ik heb geen ervaring met deze ziekte , maar wel ervaring met gevoelige darmen (bij de hond)

Ik sluit me aan bij het advies van Charmed .
Daarbij ben ik met mijn toenmalige  hond naar een homeopaat gegaan.
Die werken heel anders en misschien kan die je hond beter begeleiden.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door