Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door mullermariska
#2202519
Hoi allemaal,

ik zit al een tijdje op dit forum en lees vooral mee. Nu heb ik zelf een vraag over mijn labrador teefje van bijna 3, Izzie.
Ze heeft al 3x gehad dat ze vanuit het niks heel stijf opstond en moeilijk liep. Dan blijft ze liever liggen ipv dat ze opstaat. Ze wil niet naar buiten en loopt in huis ook niet achter me aan. Terwijl ze me normaal de hele dag volgt. Tot nu toe was het elke keer in het weekend en dan gaf ik haar een rimadyl en na een paar uur trok het weg. Ik heb het er toendertijd wel met de DA over gehad maar die wilde haar dan graag een keer zien als ze deze klachten had. Ik heb geprobeerd heel veel met haar te doen in de 'hoop' dat ze die klachten zou krijgen (heel onaardig ik weet het...) en dan wilde ik naar de DA. Dus heel veel gelopen, gefietst, gerend gezwommen en gespeeld. Maar er gebeurde dus niks. Dus ik dacht dat het dan wel niks zou zijn.
Nu 3/4 jaar later heeft ze afgelopen vrijdag tijdens een losloopwandeling waarschijnlijk in glas gestaan. Lelijk wondje aan haar voorpoot. Eerst betadine opgedaan en daar 2x per dag vetramil wondzalf met honing. Alleen aangelijnde korte wandelingen 3x per dag en verder rust. Nu ging ik gisteren een iets groter rondje aangelijnd lopen omdat het wondje al zo goed als dicht is. Dat ging prima. Niks aan de hand. Vandaag weer een grotere ronde gelopen. Bijna aan het einde had ik al het idee dat ze moe was of geen zin meer had. Snapte er niks van. Eenmaal thuis is ze gaan slapen en ik ook want ik had nachtdienst gehad. 2 uurtjes later staat ze weer super stijf op. Ik dacht eerst dat het door dat pootje kwam en heb haar een rimaldyl gegeven. Een half uurtje later toen ik wilde gaan koken kwam ze niet mee naar de keuken. Dat is al raar want je weet nooit wat er valt ;) Toen kwam mijn zus binnen (heeft de sleutel) en ik hoor Iz van de bank af komen. Maar ze kwam niet naar de deur of de keuken. Ik haar geroepen maar ze wilde niet komen. Ik erheen. Stond ze daar naast de bank me heel zielig aan te kijken. Met moeite kwam ze naar me toe maar niet van harte. Uiteindelijk toch de DA gebeld en langs geweest.
De DA heeft haar helemaal onderzocht en ze geeft pijn aan bij beide hakken en rechts zat ook wat vocht. Bij de voorpoten gaf ze ook bij beide pijn aan bij de polsen. Dus de DA had geen idee wat het was en we zijn met 5 dagen Rimadyl naar huis gestuurd. Daarna aankijken wat ze doet en eventueel toch verder laten onderzoeken bij een specialist maar daar moest ik over nadenken zei ze.
Tot nu toe was het iedere keer na een paar uur over maar deze keer dus niet. Ze wilde vanavond ook niet plassen buiten. Ze probeerde wel te gaan ziten om te plassen maar dit deed duidelijk teveel pijn dus liep ze weer door.

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn??


Als extra info. Ik heb Izzie toen ze anderhalf was laten checken op HD en ED. Dit heeft ze beide niet. HD-a en ED vrij.
Ik hoop dat iemand een idee heeft  :)
Door Lizzy
#2202560
Ik ben bang dat dit van alles kan zijn. Van overbelasting tot ontstekingen tot artrose. Ik zou inderdaad naar een orthopeed gaat. En foto's laten maken.
Door smulpaap
#2202586
Ik zou idd ook een uitgebreid onderzoek door een orthopeed uit laten voeren . Honden zijn snoeihard voor zichzelf , en een jonge hond die zich zo gedraagd ? Dat klopt niet
Gebruikersavatar
Door mullermariska
#2202787
Bedankt voor het meedenken. Ik heb een afspraak gemaakt bij Edgar Scheepens in het SDU in Utrecht. We kunnen woensdag terecht. Afwachten dis maar...
#2203121
Iemand ervaring met OCD hiel?? Dit is wat ik tegenkom als zoek op internet naar pijnklachten hiel. Schijnt veel voor te komen bij labrador's.... Maar vaak uit het zich wel als ze jonger zijn net als ED en HD.... Pffff. Maak me toch wel serieus zorgen nu  :'(
Door sella
#2203527
Mijn xlab had ocd in beide hielen, maar goed ze liep slecht van de erge hd. Iemand die labs keurde zijn dat ze ook ed had.
Maar dat speelde allemaal 18 jaar geleden, en die moest vanaf 6 maanden aangepaste beweging. Dat hield in geen lange wandelingen, maar lekker veel zwemmen.
Dat was geen straf voor haar, in de zomer iedere dag naar het strand, en als het koud was, in de vaart. Ze is nog een oude taart geworden, op 1 dag na 11 geworden.
Door haar 4 keer daags te laten zwemmen had ze een dijk van een spiercorset en was het met een normale dosis pijnstilling uit te houden.
Ze zwom na opbouwen soms wel een 3 kwartier per keer.
Gebruikersavatar
Door mullermariska
#2205299
Monique77 schreef: Oh wat is die onzekerheid toch killing !!
Ik ga keihard duimen dat het "gewoon" overbelasting is, en geen OCD
Dank je wel! Ik blijf ook hopen dat het dat niet is!
Gebruikersavatar
Door mullermariska
#2207005
Whoehoe!!! Izzie heeft geen OCD!!  Nou had ik dat vermoeden steeds minder omdat ze na 2 dagen niet echt meer pijn had maar toch ben ik blij. 

Ik ben vanmorgen bij de orthopeed geweest en hij heeft haar helemaal nagekeken. Met veel kracht alle gewrichten gevoeld, bewogen en geduwd. En ze gaf nergens pijn aan. En er zat geen vocht meer in haar hak gewricht en polsen.
Natuurlijk is het wel raar dat ze wel pijn heeft gehad. Wat dus niet te verklaren is. Het enige wat hij eventueel kan bedenken is dat het haar knie is. Het kan zijn dat de kruisband een minuscuul scheurtje heeft opgelopen en dat ze daar pijn aan had. Nu is daar niks meer van te zien en kan hij er dus niks mee. Het kan zijn dat hij verder afscheurd en dan zal ze weer pijn aangeven. Daarom hebben we afgesproken dat als ze het weer heeft (zou niet raar zijn want ze heeft het nu 4x gehad in 1,5 a 2 jaar tijd) ik een filmpje maak van hoe ze loopt. Dat naar hem mail. Hem ook bel en dan wil hij haar diezelfde dag nog zien en beoordelen. Dan kan hij pas beoordelen waar ze nou precies pijn heeft wanneer ze zo stijf is dat ze niet wil lopen.

Dus eigenlijk is het afwachten... Maar voor nu geen reden om niet gewoon lekker los te lopen en te gaan zwemmen. Dus dat gaan we vanmiddag lekker doen!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door