Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door 202Spots
#2203372
charmed schreef: Kunnen veldmuizen ook de ziekte van weil aan honden geven?
Ik weet niet of je hier wat aan hebt?
Gaat niet perse veldmuisen maar wel muizen..

Wat is leptospirose?
Leptospirose is een verzamelnaam voor onder meer de ziekte van Weil en modderkoorts. Deze ziektes ontstaan door bacteriën die leven in de urine van ratten en muizen. De dieren urineren in het water, waardoor de bacterie vrij spel heeft. Vooral in lauw, weinig stromend water is de kans groot dat de bacterie aanwezig is. Honden en mensen worden ziek door het zwemmen in besmet water. Besmetting zorgt voor griepachtige verschijnselen. Symptomen zijn onder andere plotseling opzettende hoofdpijn, koorts, spier- en gewrichtspijnen, overgevoeligheid voor licht, misselijkheid en braken. De ziekte van Weil geeft veelal ernstige verschijnselen, die tot in 20 procent van de gevallen een dodelijke afloop kunnen hebben, indien niet tijdig met de behandeling wordt begonnen.

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuse ... rt_id=3717
Door charmed
#2205661
Dank je. Er lag een muisje hier in het water ergens. Daar hebben enkele dames van gedronken, je kan lekker vers water neerzetten, maar dat willen ze niet. Ze zoeken altijd wel iets op waar ze wat (regen) water kunnen vinden.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door