Hoi hoi even een nieuwe topic als vervolg op mijn vraag hoeveelheid brokken naast vers vlees. Merk dat ik het veel te leuk vind om met vers vlees bezig te zijn dat de brokken naar de achtergrond verschuiven. commentaar van mijn gezinsleden ten spijt.
Na veel lezen en adviezen kom ik op de volgende samenstelling voor mijn eerste bestelling. Nog veel mixen omdat dit een starters menu is. Mixen zijn van kiezelbrink en nadat ik er op geattendeerd ben dat hier ook orgaanvlees in opgenomen is heb ik de onderdelen van de mixen verdeeld in de catogorieen vlees/bot bot en orgaanvlees.
Ik denk dat de samenstelling zo wel klopt (zie onder samenvatting) maar wat is het advies
1 Meng ik alle diersoorten door elkaar (kip/konijn/rund/zalm/eend/paard) of bij 2 of 3 soorten tegerlijkertijd houden?
2 Mixen zit verhoudingsgewijs veel orgaan in kan ik dit in deze samenstelling geven of is 30% in een maaltijd teveel?
Naast onderstaande onderdelen geef ik dan als extra eendagskuiken/ei/ afsnijsels van ons eigen eten tartaar/rundergehakt/tonijn etc.
Vleesbot 35-50% %
eenheid
2kg kippennek 200
1kg gem.kippennek 100
1kg mix kip bot% 30
1kg mix eend bot% 30
1kg mix konijn bot% 30
2kg mix zalm bot % 70
Totaal 460 %
Spier 30-50% %
mix kip % 35
mix eend % 35
mix konijn % 40
mix zalm % 130
2kg paardenvlees 200
2kg rundvlees 200
Totaal 640 %
0rgaan 15-20% %
mix kip
maag % 15
lever % 15
mix eend
hart % 15
lever % 15
mix konijn
hart % 15
long% 15
1kg orgaanmix 100
Totaal 190 %
Samenvatting
botvlees 460 35%=451,5
spier 640 50%=645
orgaan 190 15%=193,5
1290