Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door malimaniac
#2165263
Eind januari krijgen wij een pup erbij, mechelse herder teefje, ze zal dan 7 weken oud zijn.
Hoe doen jullie dat als ze nog 4x per dag eten krijgen? Vleesbotten in stukjes of hoe moet ik het zien?
Met zulke kleine porties lijkt het me maar lastig.
Zat er aan te denken om de eerste paar weken darf eko te geven, of zelf te malen.
Maar ja eigenlijk vind ik gemalen spul helemaal niks  :-\.
Kortom hoe doen jullie dat met een jonge pup?
Door mvans
#2165298
Ik geef mij chihuahua van 15 weken kvv en barf. Ik knip het in kleine stukjes en ik geeft alleen nog kippe- en eendennek. Die sla ik een paar keer met een hamer en ook die knip ik klein Soms geef de de kippenek zo maar hij krijgt hem niet weg wel als het knip.

Mijn  Ridgeback is nu bijna een jaar die heb ik vanaf 9 weken overgezet bij hem hoefde ik niet eens de kippennek de slaan met een hamer hij knaagde ze heel mooi weg.

Ik maak een bakje van wat ze per dag mogen eten en dat verdeel ik in drieen. Hele kleine porties dus. Hij is mij wel redelijk snel naar 3x gegaan. Bij 4x at ie zijn bakje niet goed leeg en bij 3x dus wel.

Ik maal zelf dus niets maar knip het met een goede schaar klein gaat prima.
Door Parelridder
#2165306
Eerst kvv (DARF, alle varianten) en eventueel eigen gemalen vleesbot + overig. Leren bot verteren, lekker wennen aan het nieuwe thuis en in die tijd makkelijk voedsel eten omdat de eetlust onder al die indrukken kan lijden. Daarna pas over op BARF.
Ik heb geen moeite met gemalen voedsel voor een puppy. Mijn teef braakte op week 8 nog graag voedsel op voor haar pups, da's ook 'gemalen' :biggrin2:
Door Lizzy
#2165537
malimaniac schreef: Eind januari krijgen wij een pup erbij, mechelse herder teefje, ze zal dan 7 weken oud zijn.
Hoe doen jullie dat als ze nog 4x per dag eten krijgen? Vleesbotten in stukjes of hoe moet ik het zien?
Met zulke kleine porties lijkt het me maar lastig.
Zat er aan te denken om de eerste paar weken darf eko te geven, of zelf te malen.
Maar ja eigenlijk vind ik gemalen spul helemaal niks  :-\.
Kortom hoe doen jullie dat met een jonge pup?
Ik heb mijn pup nooit 4 keer per dag eten gegeven. Gelijk 3 keer per dag. En ik geef per definitie geen gemalen spul.

Met Linga heb ik het anders gedaan dan met Biscuit. Linga gaf ik per dag 1 vleesbot maaltijd en 2 keer spiervlees of orgaanvlees met groenten.

Biscuit gaf ik 3 keer per dag vleesbot met spiervlees of orgaanvlees (en dan 4 keer per week spiervlees en 3 keer per week orgaanvlees) en groenten. En dat kwam er dan op neer dat ik de ene keer inderdaad 1 groter karkas in 3 stukken stond te knippen of meerdere kleinere vleesbotten (zoals eendennek) over 3 maaltijden verdeelde. 

Ik heb Biscuit niet zo schraal gevoerd als Linga. En in alle eerlijkheid moet ik zeggen dat Biscuit nog mooier en gelijkmatiger op is gegroeid dan Linga.
Door spickenstef
#2165633
Toen Quin de eerste dag hier was op bijna 9 weken knipte ik z'n kippennek ook gewoon in blokjes van 1 cm en toen da manneke z'n bak leeg had ging hij de kippenbil van miss spickel weghalen en heeft deze lekker zitten op knabbelen en dus vanaf dag 2 is er nooit nog een schaar aan te pas gekomen spickel was al bijna een toen ik die overzette op barf en die heeft ook gelijk grote stukken gekregen . Ooit heb ik eens een asielhondje gehad die heb ik moeten leren knabbelen , elke dag de kippennekjes ietske groter en de stukskes vlees ook zo heb ik bij hem 1 maand zitten knippen voor hij netjes kon knabbelen
Door ulla
#2165918
Espen is hier met 7 1/2 week gekomen, kreeg bij de fokker brok, en af en toe smuldier, zij is direct op zelf samen stellen gegaan, niets gemalen.
Haar heb ik wel schraal gehouden, dat is ze overigens nog wel wat, maar ook één bonk bespiering.
Door saluki
#2166231
Mijn puppen kregen met ruim drie weken al vlees, met 7 weken heb ik nekken gegeven, met acht weken kleine karkasjes. De nekjes is twee tot drie keer bijten en dan slikken.
Mag ik zeggen dat ik het heeeeeel erg jong vindt een pup van 7 weken?? de eerste ging hier met ruim negen weken pas weg, pup mist heel veel socialisatie van moeder en nestgenoten.
Onmisbaar voor de rest van zijn leven is mijn mening.
Gebruikersavatar
Door porza
#2166457
hier gaan ze rond de drie weken op vlees , en met een week of 6 eten ze al karcas somminge botjes blijven dan nog liggen maar tegen de acht weken zijn die ook weg .
en altijd twee keer per dag .
in het begin krijgen ze moeders er nog bij .
en geef rauwe geitmelk met honing
maar dat doe ik meer voor de lekker dan dat het brood nodig  :biggrin2:

en ik hou de puppies absoluut niet schraal , als ze iets meer vet hebben groeien ze rustiger op .
en hebben ze in geval van nood nog iets om bij te zetten
Laatst gewijzigd door porza op di 15 nov 2011, 23:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Door malimaniac
#2166471
saluki schreef: Mag ik zeggen dat ik het heeeeeel erg jong vindt een pup van 7 weken?? de eerste ging hier met ruim negen weken pas weg, pup mist heel veel socialisatie van moeder en nestgenoten.
Onmisbaar voor de rest van zijn leven is mijn mening.
We gaan haar halen het weekend nadat ze 7 weken geworden is. Als de pups op de uitgerekende dag geboren worden, zal ze dan zo´n 7,5 week zijn. Moet er natuurlijk wel ook een teefje voor ons bij zitten. Iza hebben we ook op deze leeftijd opgehaald.
Door crutz
#2166521
Voer hier nooit meer dan 2x per dag, kip, haas, konijn, parelhoen, eend etc krijgen ze vanaf 5 wk al in t nest. Het zwaardere knaagwerk zoals geiten nekken/ribben etc krijgen ze ook wel, maar is voor de meeste pups meer recreatie bot ;-)

Succes met je pupsel...
#2166765
Lizje kwam hier met 8 weken en ik heb haar direct op 3xdaags voeren gezet. En inderdaad iedere maaltijd vleesbot, spiervlees, groentemix. En 3 dagen per week orgaanvlees erbij. Ik pakte gewoon haar dagportie en deed die in 3-en; van alles een beetje. 't was idd wat knip- en snijwerk.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door