Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door tycolaika
#2153689
hey hey

ik was net met zena aant knuffelen , en keek in haar mond , en zag dat een tand is afgebroken van haar , ze heeft al gewisselt , en is ook klaar met wisselen
het is de tand , naast de hoekstand
een snijtand
nu had ik de doc gebeld , en die assistente zij , is niet erg , kun je zo laten ?!?!
als ze er last van krijgt , kun je langs komen , en kijken we erheen
wat zeggen jullie ?
een doc zoeken , die het tandje maakt ? wil hem het liefst behouden , en wil het voor zijn , dat ze geen ontstekingen gaat krijgen of zo , want wat ik lees op internet word ik ook niet vrolijk van..
abcessen en zo..
ze heeft ook een zenuwkanaal bloot liggen , ma , ook dat was niet erg zei die assistente , want dat krimpt van zelf weer in ?
ik weet het niet hoor , wat ik nou moet
ben benieuwd wat jullie zouden doen

xxx
Gebruikersavatar
Door Els&Flow
#2153839
Toevallig net gelezen op een ander forum van een zwarte lab van bijna 3 die haar boven- snijtand doormidden heeft afgebroken. Zij zijn vandaag naar een honden tandarts in Den Haag geweest.
http://www.tandheelkundigdierenarts.nl/adres.htm

Vandaag de intake gehad en morgen krijgt ze een wortelkanaalbehandeling en daarna een sealing om de tand te beschermen. Spelen met tennisballen is voortaan strikt verboden voor deze hond.

De da had gezegd dat de hond heel veel pijn eraan had, maar aangezien labs erg hard zijn voor zichzelf leek het alsof er niks aan de hand was.

Succes met alles!
Gebruikersavatar
Door kira
#2153932
Kan erg pijnlijk zijn en dat heb je niet door, honden zijn hard. Zelf ga ik met afgebroken tanden naar de hondentandarts. Bij Theemuts is tand verwijderd (restje) en wortel ook, Dame heeft een wortelkanaal gehad en een sealing en ik meen een vulling (was hoektand) dit houdt nu al een hele tijd, grote beer eerst een wortelkanaal met een kroon, daarna alsnog alles verwijderd. Achteraf vrees ik dat Grote Beer veel au heeft gehad, ze is nu heel voorzichtig met haar mond en met wat erin gaat en ze gaat zeker geen harde dingen meer apporteren (ook geen stokken, geen ijzer aport etc.). Bij grote beer kreeg ik ook het advies wat jij kreeg, en toen we dus uiteindelijk kwamen was het wel ontstoken etc, zag je uiterlijk (althans ik) niets van.

De meeste grote da praktijken hebben regelmatig (eens per week/2 weken) een da over de vloer die tandenspecialist is.

Het advies wat je krijgt staat mij eerlijk gezegd niet zo aan.
Gebruikersavatar
Door lauraV
#2154456
hier heeft loeka een schuin afgebroken hoektand
en om daar geen ontsteking in te krijgen is ze de dag erna meteen geholpen.
een wortelkanaal behandeling en een laagje over de afgebroken tand .
helaas was dit laagje er na 3 weken er weer af maar met de rest gaat het goed .
nu ruim een jaar later is het oppervlak van de afgebroken tand wat verkleurd (doordat het poreuzer is) maar verder is alles nog ok .

ik zou je wel aanraden om er zo snel mogelijk iets aan te laten doen.
overigens was ik er rond de 95 euro aan kwijt , incl. medicijnen de 1e paar dagen ( loeka weegt rond de 7,5 kg)
Door Alba
#2154509
Ik zou er ook naar laten kijken door een specialist. Als hij zegt dat je er niets mee hoeft, prima, maar ik zou eerlijk gezegd graag willen dat er een mening van een specialist over komt.
Gebruikersavatar
Door choopy
#2154518
1 van de reuen van mijn ouders heeft ook een halve snijtand.
Daar is niks aan gedaan en het is al jaren hetzelfde.
verder speelt hij zeer zeker nog wel met ballen, frisbees etc en heeft er echt geen last van.
Zal wel de hond goed in de gaten houden, want kan me wel voorstellen dat ze er last van kunnen krijgen.
Door tycolaika
#2159618
ik ben , dus nou opzoek , naar een doc , die ook na tandjes kijkt , ma wah kan ik die vinden in limburg ? ik heb lles al afgespeurt ,
ik kan wel na de gewone doc gaan , ma als die al zeggen , nee hoeft niet , dan hoef ik ook niet te gaan , dan zeggen ze dan weer het zelfde.
weten jullie iemand in limburg ?
Door sonnie1983
#2161190
diego heeft een afgebroken voortandje. heb dat laten nakijken bij de DA (moest toen voor ivan voor de enting dus diego gelijk meegenomen en gevraagd of hij wilde kijken).
Mijn da is specialist ook op dit gebied (of hoe noem je dat?)
hij heeft gekeken en ik hoefde er niks aan te doen. maar dat kwam ook omdat er niks bloot lag verder. als je nu kijkt zit er aan de bovenkant van het tandje een bruinig plekje, meer niet.

ik zou toch even laten kijken, eventueel behandelen bij een DA.
Door SjaakBF
#2161354
tycolaika schreef: ik ben , dus nou opzoek , naar een doc , die ook na tandjes kijkt , ma wah kan ik die vinden in limburg ? ik heb lles al afgespeurt ,
ik kan wel na de gewone doc gaan , ma als die al zeggen , nee hoeft niet , dan hoef ik ook niet te gaan , dan zeggen ze dan weer het zelfde.
weten jullie iemand in limburg ?
Mijn Mechelse herder heeft een afgebroken hoektand. Aan Spiertz in Geleen laten zien, hij werkte destijds in elk geval samen met een humaan tandarts. Andere opties in Limburg ken ik niet, dat wil zeggen dat jaren geleden een kennis zijn Mechelse herder bij Schmeitz in Sittard een hoektand heeft laten herstellen.
Bij mijn meisje lag de wortel/zenuw net niet bloot dus we hebben er verder niks aan gedaan dus zelf ervaring met tandherstel bij Spiertz heb ik niet.
Nicole
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door