- do 03 nov 2011, 14:25
#2153626
Ik denk dat het meeste vlees en vleesbot dat hier verkocht wordt voor dieren, in principe wel voor menselijke consumptie geschikt zou zijn, moesten mensen het eten...
Maar mensen eten hier geen of nauwelijks karkas. En veel organen worden ook niet gesmaakt. Rundernieren zijn niet voor consumptie geschikt omdat het teveel cadmium bevat, maar voor de dieren mag dat wel. Of je dat voert of niet, maak je zelf maar uit.
Maar om die reden worden kalfsnieren wel gegeten (nog veel minder cadmium) en omdat dat een gegeerd product is, vind je dat niet in de barfrekken. Ik denk echter dat vb lamsnieren evengoed voor menselijke consumptie geschikt zijn, maar er is gewoon geen vraag naar. Daarom kan je ze kopen als hondenvoer. Soms wordt ook pens gegeten...
Konijnenlever kan je ook soms kopen bij het konijn bij, maar wordt ook voor barf verkocht. Ik denk niet dat daar verschil op zit.
Ook niet in behandeling. Er is toch geen reden om vlees voor dieren maar slecht te laten worden?
Veel spiervlees is snippers wordt voor de dieren verkocht omdat mensen niet graag snippers eten, die willen de mooie grote stukken. En de snippers blijven over. Verder niets mis mee...
Ik denk dus dat het een deel afhangt van perceptie. Niet alles dat in principe voor menselijke consumptie geschikt is (dwz gezond genoeg is), wordt ook gegeten. En kan dus naar de honden gaan. Om het zo te stellen: ik denk dat vele zaken die we nu aan de honden voeren, door de prehistorische mens wel werden gegeten toen ze hun prooien nog zelf moesten vangen en een dier als iets kostbaars zagen. Toen ze er nog alles van gebruikten... Nu zijn ze veel kieskeuriger en dan blijven er zaken over. Het is daarom echter niet minder gezond om te eten.
Er zijn wel zaken die niet voor menselijke consumptie geschikt zijn, om allerlei redenen en dan kan je best ook even nadenken of het voor de honden wel geschikt is...
Laatst gewijzigd door pearlsofpassion op do 03 nov 2011, 14:28, 1 keer totaal gewijzigd.