Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Aura
#2138706
Ik weet niet of deze al ergens stond, anders mogen jullie hem verwijderen...

http://www.licg.nl/20s/home/doe-mee-aan-wormenonderzoek-bij-de-hond.html

Doe mee aan wormenonderzoek bij de hond
26 september 2011

Hondeneigenaren uit regio Den Haag en Utrecht kunnen 2 jaar lang gratis meedoen aan een wormenonderzoek. Vanaf juni 2011 loopt bij de faculteit voor Diergeneeskunde in Utrecht namelijk een onderzoek naar de spoelworm, Toxocara canis, bij de hond.

Via ontlastingmonsters wordt er gekeken naar eventuele eitjes die in de uitwerpselen aanwezig kunnen zijn. Met dit onderzoek kijkt men of honden uitscheiders zijn van de wormeitjes. Daarnaast kijkt men of honden ontwormd moeten worden en wat het effect van de wormkuren is.

Deelnemers wordt gevraagd om gedurende twee jaar elke maand ontlasting van de hond in te sturen. Dit kan gratis in speciaal daarvoor beschikbaar gestelde enveloppen en zakjes. Daarnaast vult u maandelijks via internet een korte vragenlijst in. Worden er wormeneitjes aangetroffen dan krijgt u een gratis ontwormingskuur voor uw hond.

Heeft u een hond van tenminste 6 maanden oud en woont u in één van deze regio’s? Wilt u mee doen aan dit onderzoek? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op via een mailtje naar [email protected] o.v.v. Spoelworm onderzoek hond.

Op http://www.parasietenwijzer.nl leest u meer informatie over spoelwormen en het onderzoek.




Als er spoelwormeitjes worden gevonden, krijg je een gratis ontwormingsmiddel. Ik gok dat dit een vast middel is, dus misschien niet geschikt voor mensen die een speciaal (natuurlijk) middel willen gebruiken. Zou je kunnen navragen.

Ik heb me in ieder geval aangemeld. Ben heel nieuwsgierig wat ze vinden!

Barfplaats wordt gesponsord door