Moderator: Lizzy
Limpy schreef: Van die poten kun je ook soep trekken hoor!nee dankje mij te veel werk hahaha
Testardo Boxers schreef: Hallo allemaal,
Om uitsluitsel te geven, ik ben 20 jaar slager geweest en kan je in ieder geval vertellen wat voor botten het zijn.
Het bovenste is inderdaad ruggengraat de ribben hebben toch vast gezeten aan de ruggengraat?? of zitten die aan borstbeen...die slager heeft zo een dier hangen zonder kop en andere delen...ik heb alles waar ik niet doorheen kwam met de snoeischaar weggegooit. ik heb een grote hond en heb de ribben gegeven aan elkaar uiteraard en hij at het smakelijk op. ik moet toch maar eens goed kijken als hij de deur vna de koelcel opendoet... en vragen....hij is heel aardig en spreekt iets moeilijk ned.... maar bedankt, ik heb de niet eetbare botten al in de kliko gegooit. en heb dit neergezet omdat ik het nu eens zeker wilde weten.
Daaronder zijn ribben maar wat eraan vast zit is geen deel ruggengraat maar borstbeen. Tussen de ribben en het borstbeen zit nog een gedeelte kraakbeen. Indien dit zacht is is het bot van een jong dier, als dit bijna allemaal verbeend is is het van een ouder dier en zijn de botten zelf ook redelijk tot erg hard.
Daaronder zijn de botten die in het bovenbeen zitten (waar bij runderen mergpijpen van worden gezaagd)
Daaronder zijn heupbotten. De botten van het bovenbeen hebben een knop die exact in de kom van het heupbot past.
Laatste 2 zijn dus inderdaad dragende botten.
Succes ermee!!