Even off-topic wat betreft het drogen van vlees voor de doggies; hoe lang drogen jullie fruit en kruiden?
En nog een on-topic vraag: hoe lang moet kalfsvlees (snijlingen) drogen?
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Ieke-Meike schreef: Even off-topic wat betreft het drogen van vlees voor de doggies; hoe lang drogen jullie fruit en kruiden?Kruiden zijn in 2-4 uur kurkdroog, fruit hangt ervan af hoed ik je het snijdt. Daarnaast vind ik het altijd taai worden
En nog een on-topic vraag: hoe lang moet kalfsvlees (snijlingen) drogen?
mirjansen schreef: Ik heb een vraagje over drogen. Ik heb konijnenvoorpoten dus vleesbot. Kan ik dit ook drogen. Het is aardig zacht bot en goed bevleesd. Ik hoop dan eigenlijk dat hij er wat langer mee doet doordat het wat harder wordt, een soort kluifje.Ik denk dat je ze dan in de vriezer moet bewaren anders gaat het schimmelen. Je zou ook karkas van het konijn kunnen drogen totdat ze krokant worden. Ik zou dan wel een deel van het vlees wegsnijden om het drogen te vergemakkelijken. En ook minimaal 36 uur drogen.
O,ja hij mag alleen konijn ivm een eliminatiedieet.
Veerle-scrappyToo schreef: Ikd enkd at zo een voorpootje dan ook wel op is op 5 minuten...is een kong geen mogelijkheid met daarin gedroogde stukjes vlees of eens gewoon een deel van de voeding? Is niet echt knagen maar misschien heeft hij zo ook wat bezigheid als je het er echt in kan proppen? En dan op het einde misschien een groter stuk dat je echt klem zet. Of misschien gewoon wat rauw vlees en dat al een klein beetje laten invriezen zodat het ook niet zo makkelijk geleegd wordt?Aan die kong zat ik ook al te denken. Een gedroogd oor (of 2) erin zodat het goed vast zit maar er nog wel uit kan, met wat gedroogd orgaan of rauw konijnenvlees... Succes ermee!