Laat ik me eerst even voorstellen.
Ik ben het "baasje" van 2 trotse,hele lieve en soms o zo eigenwijze colliedames.
De oudste van de twee is intussen al weer 10 jaar (de jongste 7).
Eind juni is de oudste flink in haar poot gebeten.
Gevolg daarvan: een flink aantal hechtingen aan 2 kanten van haar poot en een antibioticakuur.
Helaas zijn de hechtingen aan een kant opengescheurd en werd de kuur verlengd tot 3/4 weken.
Na deze kuur ging ze steeds slechter eten en misschien daardoor? steeds meer gal spugen.
Bloedonderzoek half augustus toonde verhoogde leverwaarden aan.
(ook de nierwaarden waren iets verhoogd, maar volgens de D.A. was dat gezien haar leeftijd niet verontrustend.
Van hem kregen we medicijnen voor haar maag mee en dieetvoer.
Eind augustus weer naar de D.A. (nu een andere. We kunnen kiezen uit 7 dierenartsen in een groepspraktijk)
Het galspugen was alleen maar erger geworden.Niet alleen 's morgens maar ook tussen de maaltijden door en soms met restanten van de maaltijd.
Van haar kregen we het advies om tijdelijk over te schakelen op gekookte kip en rijst en daarna over te stappen op KVV!!!!! (Na 10 jaar brokjes )
Natuurlijk hebben we dat geprobeerd, maar ze weigert rund/konijn/kalkoen.
Alleen KVV kip eet ze, aangevuld met cottage cheese.Vaak laat ze dan een deel van de kip liggen.
Intussen weegt ze nog maar 14 kg maar spuugt ze gelukkig al veel minder.
Bij mijn zoektocht op Barfplaats kwam ik een dieet bij leverziekten tegen.
Advies.... gemiddelde hoeveelheden eiwit voeren van hoge kwaliteit zoals cottage cheese/eieren/witte vis en eventueel kip.
aangevuld met groenten en granen Liefst geen rood vlees/orgaanvlees i.v.m. de ammoniakproductie.
(Voelen honden dan echt zelf aan welk eten goed voor ze is?)
Wat nu?
Hoe zorg ik voor een volwaardige voeding voor deze hond? Die ze ook lekker vind?
Liefst met de cottage cheese omdat dat (volgens de D.A. ) al een natuurlijk probioticum is en ik zeker weet dat ze dat in ieder geval eet.
Als ik zelf ga samenstellen:-kip/ei/vis koken of juist niet?
-hoeveel kip/ei/cottagecheese en in welke verhouding?
-Welke granen en hoe moet je die bereiden?
-welke groenten? rauw of gekookt?
In de meeste KVV zit maar weinig graan en meestal zo'n 15 tot 20%orgaanvlees.
Een lang verhaal, maar geleidelijk aan zijn we ten einde raad.
Wie kan ons helpen?