Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door keetje
#2120217
Gisterenmorgen konden we het niet meer aanzien. Keet was eergisteren gewassen en gisterenmorgen weer overal vochtige plekken van wondvocht door haar staphylokokken.
Dus wij naar de dierenarts. Die schrok zich (weer) het apenlazeris. Dat dit in 3 dagen zo heeft kunnen exploderen. De staphylokokken zijn weer in volle hevigheid terug, de meid ziet er niet uit.. Waardoor het nu weer getriggert is? We weten het niet (meer) 
Dus de DA heeft, samen met ons, de rigoreuze beslissing genomen om haar een antibioticakuur van 3 weken te gaan geven. Niet langer ivm recistent worden van de AB.
Wel geef ik haar iedere dag ook probiotica omdat gebleken is dat dat elkaar niet bijt.
Hij zei dat we beter 4 keer per jaar een rigoreuze antibioticakuur konden geven dan de meid nog een jaar met kapotte poten te laten lopen. Hij was optimistisch,...nog een jaar?? 
We gaan ervoor. ik ben geen fan van antibiotica maar het kan niet anders. we moeten aan de kwaliteit van haar leven denken. Nu maar wachten op verbetering!
Ik wil nog wel even wat foto's maken van haar poten en dan over 3 weken kijken of het echt zo goed geholpen heeft. Een foto liegt niet.

Vanmorgen kreeg ik de tip om zilverwater te gaan gebruiken. Ben dus meteen gaan goegelen en heb hier de zoekfunctie gebruikt mede om een adres te vinden waar ik dat spul kan bestellen?

Dus nu mijn vraag, waar kan ik dat spul (prijsgunstig) bestellen?
Door keetje
#2120389
tt-tjes schreef: Bij http://www.zilverwater.nl. Je kunt dan zelf bepalen welke sterkte dat je wil hebben. Zijn zeer snel in de levering.
Bedankt voor je reactie, ik heb op de site gekeken en aangezien ik nog nooit iets met zilverwater heb gedaan weet ik eigenlijk niet precies welke sterkte ik moet hebben, ik zie 10ppm, 20ppm en 40 ppm.
Het is om de plekken mee te deppen.
Ik wil ook de creme bestellen maar dat is er maar in 1 sterkte dus dat is niet zo moeilijk! ;)
Hoe zit het met de verzendkosten, Betaal je per artikel verzendkosten of per bestelling?
Staat misschien wel ergens maar ik kon het niet vinden.
Ik begrijp dat ik per mail moet bestellen en achteraf de factuur bij de bestelling krijg?
heb jij ervaring met die site, wat betreft de leveringstijd bijvoorbeeld?
Door keetje
#2120394
Nee, niet preventief, daar begin ik niet aan.
Haar achterpoot is zo erg dat het nu niet anders kan.
de DA zei dat hij liever (bijv)4 keer per jaar een AB kuur geeft dan dat ze met kapotte poten blijft lopen. Ze krijgt het dan alleen als ze weer een uitbraak heeft.

Afbeelding

Op de foto ziet het er minder erg uit dan in werkelijkheid. Het vocht loopt er spontaan uit. En de kleur is in werkelijkheid roder en vuriger.
Laatst gewijzigd door keetje op wo 28 sep 2011, 19:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Door tt-tjes
#2120470
keetje schreef: Bedankt voor je reactie, ik heb op de site gekeken en aangezien ik nog nooit iets met zilverwater heb gedaan weet ik eigenlijk niet precies welke sterkte ik moet hebben, ik zie 10ppm, 20ppm en 40 ppm.
Het is om de plekken mee te deppen.
Ik wil ook de creme bestellen maar dat is er maar in 1 sterkte dus dat is niet zo moeilijk! ;)
Hoe zit het met de verzendkosten, Betaal je per artikel verzendkosten of per bestelling?
Staat misschien wel ergens maar ik kon het niet vinden.
Ik begrijp dat ik per mail moet bestellen en achteraf de factuur bij de bestelling krijg?
heb jij ervaring met die site, wat betreft de leveringstijd bijvoorbeeld?
Je kunt ook gewoon bellen, er staat een telefoonnummer op de site. Je betaald gewoon eenmalig verzendkosten. Ik bestel meestal een liter en giet het dan over in andere kleine glazen flesjes die ik nog van de vorige bestelling heb, er staat ook bij dat je het moet overgieten in donkere glazen flesjes. Je kunt ook kleine flesjes bestellen, die zijn dan wel van glas maar zijn dan wel weer iets duurder. Optie is om bij de apotheek bruine glazen flesjes te halen.
Meestal als ik bestel heb ik het de volgende dag al binnen, bij de bestelling zit dan de factuur.
Gebruikersavatar
Door nova
#2120648
Helaas ken ik het kapotte voeten en poten probleem maar al te goed, en ook  de gevolgen van veelvuldig AB gebruik. 8) 8)
Voor  huidproblemen zoals jij laat zien op de foto  zou ik voor een behandeling met groene leem gaan, ik heb daar hele goede resultaten mee geboekt. Zelfs bij nagelbed ontstekingen waarbij  de DA al praatte overamputatie,  deed groene leem het tij  voorgoed keren.
Kampt houw hond ook met allergien?
Gebruikersavatar
Door nova
#2120653
Nog even een tweede reactie, ik kan niet wijzigen :-[

Zilverwater heb ik ook gebruikt voor mijn hond , en ook besteld via zilverwater.nl.
Ze leveren snel, niks mis mee, maar ik kan niet beoordelen of het geholpen heeft , en zo ja, hoe groot was dan het aandeel ? Geen idee eerlijk gezegd
Gebruikersavatar
Door Hitam
#2120712
Met zilverwater en antibiotica kun je misschien de bacteriën wel weg krijgen maar wat is de oorzaak van het probleem? Als je die niet oplost komt het toch weer terug.
Door keetje
#2120781
Maar even in 1 berichtje antwoorden op bovenstaande berichten. ;)

Voor zover we weten kampt ze niet met allergieën.
Ze heeft dit eigenlijk al jaren afwisselend erg en afwisselend zo maar een 3/4 jaar helemaal niet.
In het verleden is er heel wat aan gedokterd, afkrabsels en allerlei medicijnen. We hebben de waspoeder veranderd, zijn in de weer geweest met haar voer en met sulfurzalf etc. etc. etc. Allerlei dingetjes zelf samengesteld en ze is ook een paar keer gewassen met Biologische rode wijn. :D Daar werd ze alleen maar teut van omdat het in moest trekken en zij, heerlijk relaxed, alles eraf likte. :biggrin2:

Dan lijkt het weer weg te gaan en dan zomaar op een morgen zit er weer een kleine plek die in 3 dagen een enorm grote plek wordt.

Groene leem proberen we steeds weer maar dat lijkt niet veel effect te hebben.

Ze is in een ver verleden ook bij een dierenarts geweest die gespecialiseerd was in huidproblemen en die kwam uiteindelijk tot de conclusie dat ze  chronische stafylokokken heeft die (waarschijnlijk) bij een weerstandvermindering de kans zien om op te duiken en daarna weer moeilijk weg te krijgen zijn.

Eigenlijk is het een week of wat begonnen met een teennagel die er opeens af was. De Da dacht toen nog aan een tumor op het (teen)botje omdat we niet gemerkt hebben dat ze zich zodanig gestoten had dat daardoor de nagel eraf kon zijn. Er is toen een foto gemaakt en daaruit bleek dat de nagel (gewoon) afgebroken was. Hij groeit nu ook weer langzaam aan.
De tenen van die poot waren toen erg dik en we kregen antibiotica voor 10 dagen mee. De poot slonk toen netjes en het vreemde is dat ze er gewoon op liep, ze leek er totaal geen last van te hebben. Ik heb toen de teen wel ingesmeerd met groene leem maar of dat daadwerkelijk geholpen heeft of dat toch de antibiotica dit effect veroorzaakte weet ik niet.

Ze had toen wel een plekje op haar rug die ik kaalgeschoren heb en eerst met honingzalf en toen met groene leem ingesmeerd heb en dat is ondertussen prima genezen. We waren dus in jubelstemming, we hadden het weer overwonnen,...totdat een paar dagen geleden een oude plek, waar ondertussen al geen haar meer op zat, weer begon op te spelen. Ik ben toen gelijk met groene leem begonnen maar nu probeer ik het alleen maar schoon te houden omdat er vocht uitloop. daarom zijn we naar de DA gegaan en daarom nu dus (weer) de antibiotica.

Aangezien ik goede berichten lees over zilverwater maar dan door de bomen het bos niet meer zie tijdens het goegelen dacht ik, ik gooi het hier eens in de groep.

te veel gekke dingen kunnen we haar ook niet (meer) aandoen aangezien haar nieren ook niet optimaal meer werken.

Ze eet trouwens al jaren hetzelfde, (nu Bio)natuurvoer van CB, smul compleet, vlees/pens, en wat barfdingetjes, kippenvleugels,strotten, runderstrot etc, maar ik heb nooit gemerkt dat het begon na iets gegeten te hebben.
Door keetje
#2120891
Hitam schreef: Het is wel een bekend Bullenprobleem, zeker bij de witte. Vaak is het toch een voedselallergie. Heb je ooit een eliminatiedieet gedaan?
Ze heeft in het verleden 4 maanden op lam/rijst gezeten.
De lamsharten kocht ik per doos in en sneed ze zelf aan stukken. De rijst was zilvervliesrijst.
Dat had toen geen effect.
Het is inderdaad bij de witte bullen een probleem, ik hoor er regelmatig over.
Door Too
#2120981
keetje schreef: Ze heeft in het verleden 4 maanden op lam/rijst gezeten.
De lamsharten kocht ik per doos in en sneed ze zelf aan stukken. De rijst was zilvervliesrijst.
Dat had toen geen effect.
Het is inderdaad bij de witte bullen een probleem, ik hoor er regelmatig over.
Maar inmiddels weet je toch dat dat niet telt als eliminatie ;)
Lijkt me zo akelig om je hondje zo te zien, hoop dat je er toch een keer uitkomt!
Door keetje
#2121054
Too schreef: Maar inmiddels weet je toch dat dat niet telt als eliminatie ;)
Lijkt me zo akelig om je hondje zo te zien, hoop dat je er toch een keer uitkomt!
Hoezo niet? Het is toch de bedoeling dat je een eliminatie geeft uit bestanddelen die ze nog nooit gegeten zou hebben?
Ze had nog nooit lam gehad en rijst gold toen als hypoallergeen.

En ik denk dat het eind haar inhaalt wat betreft de genezing. Ik wil het alleen draaglijker maken voor haar.
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door