Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2119989
Afgelopen zondagnacht werd één van onze hondjes (mix-rasje, 3 of 4 jaar oud) niet lekker. Hij gaf vocht over (geel) en ging toen rustig slapen. De volgende dag spuugde hij overdag nog een keer geel vocht. Hij dronk wel gewoon en at 's avonds ook zijn eten gewoon op (even gulzig als altijd). Tussen het spugen door was hij ook niet hangerig of down, maar ook gewoon aan het spelen en alert. 's Avonds heeft hij nog 1 keer geel vocht gespuugd en toen was hij weer helemaal in orde. Nu is gisternacht onze York x Teckel (6 jaar) ook begonnen met vocht overgeven (doorzichtig). Overdag heeft hij ook weer twee keer gespuugd, maar 's avonds wilde hij gewoon eten en hij drinkt ook goed. Tussen het spugen door is hij ook normaal en alert. Vannacht heeft hij echter weer gespuugd (ook weer alleen maar vocht). Heeft iemand enig idee wat dit is? Heerst er iets? En bovenal: kan het kwaad? Ik twijfel of ik naar de DA zal gaan, vooral omdat ons andere hondje zo snel opknapte en nu nergens last van heeft en omdat ze helemaal niet ziek lijken.
Laatst gewijzigd door barbarella op wo 28 sep 2011, 10:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#2120015
Geel spugen (galbraken) komt wel vaker voor. En in de regel is het niet direct iets om je zorgen over te maken. Het spugen van slijm... Ja, komt in de regel ook wel eens vaker voor. Zolang honden niet ziek zijn, geen koorts hebben, gewoon drinken en eetlust hebben, ga ik zelf niet naar de DA.
#2120251
Joep had het hier ook (lekker midden in de nacht uiteraard).
Bij hem kwam het waarschijnlijk omdat hij wat eikels te pakken had gekregen en opgegeten. Die vallen nu met bosjes tegelijk van de bomen! Zou het zoiets ook niet kunnen zijn bij jullie?
#2120287
[quote="Marlies"]
Joep had het hier ook (lekker midden in de nacht uiteraard).
Bij hem kwam het waarschijnlijk omdat hij wat eikels te pakken had gekregen en opgegeten. Die vallen nu met bosjes tegelijk van de bomen! Zou het zoiets ook niet kunnen zijn bij jullie?

[/quote]

Altijd, hè, 's nachts of in het weekend. Hetzelfde als met kiespijn.  ;) Bij de jongste zou dat zeker kunnen, want die wil nog weleens rare dingen proberen op te eten (zoals takjes, rollen plakband of de afstandbediening van de tv), maar onze Sammy (York x Teckel) is echt het tegenovergestelde. Misschien toch een soort één-dags-virus... Het gaat nu al de hele dag prima. Ze spelen lekker, hebben iets gegeten, bedelen om een snack en drinken normaal.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door