Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2118537
Ben net met ben bij de dierenarts geweest omdat hij al een hele tijd met zijn rechtervoorpoot af en toe mank loopt. Weken terug foto's gemaakt en met rust en ontstekingsremmers naar huis gestuurd. Het is wel verminderd in eerste instantie maar nu weer in alle hevigheid terug... Vlak na het opstaan loopt hier wat mank maar vooral als ik probeer hem even los te laten lopen na 2 weken rust en hij trekt een klein sprintje loopt hij weer helemaal mank. Echt een ramp voor een gepassioneerde jachthond als Ben , hij doet niets liever dan de velden afstruinen en de bosjes door op zoek naar fazantjes ed.

Nu weer helemaal onderzocht bij de dierenarts en tot de conclusie gekomen dat hij een (chronische) ontsteking in de pezen bij zijn schouder heeft. Hij heeft een injectie gehad (ontstekingsremmer) en moet absolute rust houden. Dus de twee honden maar uit elkaar gehaald want die willen nog wel een spelen binnen en dat mag ook niet. Alleen maar korte blokjes om naar het park, poepen en plassen en weer terug en dat een week of 6 minimaal. Ik moet volgende week even bellen om te laten weten hoe het nu gaat en over 3 weken terug komen voor een nieuwe spuit. De da hoopt dat het helemaal weggaat maar garanties zijn er helaas niet. Ook niet dat het weer terugkomt na een verkeerde beweging.

Ik baal er echt heel erg van, ik dacht na de uitslag van de foto's die helemaal goed was een gezonde hond te hebben die gewoon even wat rust moest nemen, dat lijkt dus allemaal wat ernstiger te zijn dan ik dacht.
Ben is een hodn die echt doodongelukkig wordt van te weinig beweging, ik hoop zo dat hij over een maand of 2 weer alles mag doen en dat het goed blijft gaan.

Wie heeft er zoiets meegemaakt en kan me er wat meer over vertellen ?

Heb ook net eindelijk na 3 jaar wachten groen licht gekregen om mee te mogen doen met zweetwerken bij de enige man die er echt supergoed in is, beginnen we over 2 weken kan ik er helaas niet bij zijn.
#2118644
ik zou ook een echo laten maken daarmee kunnen ze vrij gedtailleerd info geven over het probleem.. daarnaast mag je normaal bij een peesblessure bewegen binnen de pijngrens, dus als de hond zich 'rustig' houdt mag hij best wat bewegen..

fysio contacteren om te helpen in het revalideren en te zoeken naar de oorzaak zodat je die kunt aanpakken..
#2118688
Mijn Merel heeft nav een blessure 6 weken rust moeten houden op de leeftijd van pakweg 10 mnd. De eerste 2 weken waren volledig(!!) rust met 10 dagen ontstekingsremmers en daarna had ze in huis benchrust en buitenshuis bouwden we heel kalm aangelijnde (rechtslijnig en gecontroleerd) beweging op.
Ik dacht dat ze gek zou worden (en anders ik wel)van zo veel rust, maar ze heeft zich wonderbaarlijk goed geschikt. Aansluitend (ik meen dat ze net weer 3 dagen vrij mocht lopen) verstapte ze zich en moest ze wéér rust houden (een gekneusde teen dit keer en een verdenking van groeipijn, waarbij dat laatste gelukkig niet aan de orde bleek).
Over het verloop van e.e.a heb ik vanaf 11-09-2008 eea geschreven op http://www.knightsofthepearls.nl/Laatst ... 202008.htm Misschien heb je er wat aan..

Streng zijn, poot stijf houden en tijd nemen: beter nu een heel saaie tijd en écht herstellen, dan blijven sukkelen.
Toi toi toi!!!
#2118699
[quote="Parelridder"]


Streng zijn, poot stijf houden en tijd nemen: beter nu een heel saaie tijd en écht herstellen, dan blijven sukkelen.
Toi toi toi!!!
[/quote]

Bovenstaande sluit ik me geheel bij aan.
Geen ervaring met langdurige blessures tot nu toe, maar Jara had last van groeipijn en moest rustig aan doen.... gelukkig duurde het al met al maar 2 weken maar een hond die graag wil werken in toom houden vond ik die 2 weken al een hele opgaaf.

Succes en sterkte
#2119030
Ik weet niet wat ze inspuiten maar het klinkt mij als cortisone. En daar zou ik persoonlijk heel voorzichtig mee zijn.... Het weefsel wordt daar namelijk niet sterker van. Ik zou naar een fysiotherapeut gaan en acupunctuur laten geven. Pees Compositum is ook een goed idee.
#2119052
Jesse van mij (ook jachthond) heeft dit gehad. Na lang dokteren en MRI scan kwam het eruit. Helaas was haar pees toen al versteend. Rust, rust, rust, gedoseerd bewegen, puur pees en een hele goede fysio opzoeken doen wonderen. Uiteindelijk heeft Viktor Hoogma uit Nijmegen haar weer op de been gekregen.  Ik heb ook daarna weer behendigheid, jacht en fly ball met haar kunnen doen.
#2119056
Ik zou ook proberen te achterhalen wat de oorzaak is van de peesontsteking, verkeerde belasting van het lichaam? Bij Kyran is het overbelasting doordat zijn rechterkant nogal zwak is, dus daar moest ook wat aan gedaan. Een goede fysiotherapeut kan misschien wel iets voor jullie betekenen.

Waar gaan jullie zweetwerk doen? Hans gaat met Kyran  ook over 2 weken met zweetwerk beginnen bij Eric Rodenburg en Antoine v Herwijnen. ( ja ja een Toller.....laatst een wedstrijd gelopen en dat hadden ze nog nooit gezien.... ) We zijn juist zweetwerk gaan doen omdat het zo weinig belasting geeft. Misschien overleggen of hij dit wel kan meedoen?
Laatst gewijzigd door ellenned op di 27 sep 2011, 10:41, 1 keer totaal gewijzigd.
#2119082
wij hebben dit met onze vorige hond gehad, en maar rust en injectie's en fysio maar het hielp niks

uiteindelijk is hij geopereerd door proff. bernadette van rijssel in de universiteit van Gent (Merelbeeke)
en volgens mij werkt ze daar nog

uiteraard met een kijkoperatie zijn ze gaan zoeken, en tot haar verbijstering was er een pees goeddeels afgescheurd heel diep in de schouder (de sub-scapularis als ik het me goed herinner) een zeer zeldzaam letsel want niet zomaar was goed gekomen

ze heeft de rommel in de schouder opgeruimd, de pees een hechting gegeven en vloeistoaf achtergelaten om de onsteking die was ontstaan op te ruimen, geen injectie die zelfs maar in de buurt had kunnen komen ooit.

de hond is kort daarna veel beter gaan lopen, had nog een halfjaar lijnrust en fysio (had geen triceps meer over, helemaal weg) maar liep later weer als een trein, nooit meer een probleem geweest, hij had iets minder strekking op die voorpoot maar dat belemmerde hem in niks

kortom: ik zou een keer een kijkoperatie laten doen door een goede specialist, op zichzelf doe je daar niks kwaads mee, het zijn maar gaatjes, en misschien is er dan veel directer in te grijpen

wij waren toen ook wanhopig, de hond kwijnde helemaal weg, en kreeg problemen de poot op te tillen, Bernadette zei na de operatie dat hij ongelofelijk veel pijn moet hebben gehad, maar zo hard als een schnauzer is, liep hij door ogenschijnlijk doorheen, tis dat ik hem zo goed kende dat ik zag, behalve dat hij kreupel was, dat hij echt ook leed.

sterkte en beterschap
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door