Zit net Radar te kijken http://www.trosradar.nl/uitzending/item ... ehouderij/
-100% van de plofkip is hiermee besmet, maar ook 85% van de biologische kippen
-voor humaan en veterinair gebruik worden dezelfde antibiotica gebruikt
-straks mogen de antibiotica die nog wel werken alleen nog humaan gebruikt worden (dus niet meer voor dieren)
1+1+1=3...
Nog afgezien van het algemeen verhaal dat natuurlijk verontrustend is, hoe zit dat met onze honden?
Zijn honden ook gevoelig voor deze bacterie?
Met de grote hoeveelheden vlees die wij voeren (een gemiddelde hond eet in 1 dag dezelfde hoeveelheid als een mens, die dagelijks vlees eet, in een week naar binnen werkt, en weegt minstens de helft), waarvan een groot gedeelte kip, wat zijn hier eigenlijk de risico's van?
En wat als je hond de bacterie oploopt en er is geen ab meer beschikbaar voor veterinair gebruik...
En dan nog wat: vanuit deze invalshoek bekeken: stel dat ik zelf kippen zou houden die ik geen ab geef en dit het enige is dat ik voer, dus 1 diersoort maar wel zuiver, zou dat dan niet gezonder kunnen zijn?