Helaas mag ik weer een eliminatie ronde in met Bas. De kalkoen geeft nu na een maandje of 3 weer duidelijk problemen. Rode huid, korstjes en extreme jeuk. Ik heb even onder begeleiding van de hol.dierenarts geëlimineerd op kalkoen (dus alle snackjes weg), maar dit werd alleen maar erger. Probleem is dus dat ik voor Bas moet koken en ik dus een makkelijke vleessoort zoek om te koken en liefst betaalbaar. Hebben jullie een idee? Ik kom dus net terug van het Islam Centrum in R’dam omdat ik op hun site heel mooie blokjes hertenvlees zag staan, maar dat blijken ze niet te hebben en er zit ook altijd bot aan het hertenvlees bij hun. Ik heb nu 2 konijnen mee genomen die ze in stukjes hebben gezaagd maar da’s best kostbaar, 7 euro per kg, en ik ben bang dat ik er bar weinig vlees van over houdt met koken… Hij moet toch zeker zo’n 4 ons vlees per dag eten. (daar komt dan witte rijst bij en zijn supplementen)
Wat hij dus niet kan hebben: rund, kip, lam, schaap, geit, kalkoen, struisvogel en alle soorten vis. Wij dachten dus aan konijn, hert of eend. Maar is van 1 van deze 3 makkelijk aan vlees te komen zonder bot? Want dit konijn heb ik dus mijn twijfels bij…