Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door disco
#2100337
Hallo,

Ik heb een vraag, ik heb al eens iets gelezen over dit probleem. Wij hebben een teckel van 11 jaar tot afgelopen maart nooit ziek geweest. Hij kreeg alleen wat problemen met wat lekken van druppeltjes urine. Naar Da geweest, echo gemaakt van prostaat en DA adviseerde ons om 1 week Ypozane te gaan gebruiken. Na 3 dagen slikken van Ypozane werd onze hond heel erg ziek, terug naar DA en hij wist het ook niet,hij was heel sloom, had last van vraatzucht en wilde heel veel drinken en ook zijn blaf was anders. DA heeft fabrikant gebeld en het zou tot de bijwerkingen behoren dus stoppen en na een week zou het minder zijn, niet dus. Om een lang verhaal kort te maken, wij zijn geweest bij specialist omdat het misschien een nekhernia zou kunnen zijn, want hij werd steeds slomer en bewoog zijn koppie ook slecht. Naar een andere specialist gestuurd, getest op Cushing, was het ook niet, voedselallergie, ook niet. Hij bleef maar eten en drinken en raar blaffen, getest op suiker, nou eigenlijk op van alles. Toen kreeg hij een heel warm hoofd, en werd blind, dus een MRI laten maken.
Die DA zei, er is niets aan de hand en toch ook wel, maar er is niets te zien. Hij dacht dat er iets met de boodschapper in zijn koppie niet goed was, maar wat. Er heeft nog iemand (hele goede radiologe naar gekeken), niets te zien. Omdat hij in korte tijd blind was geworden, doorgestuurd naar oogarts, zij dacht aan Sard, maar dan heb je geen pupilreflectie meer en dat heeft hij nog steeds, en ook schokt hij af en toe met zijn lichaampje. Nu heb ik ergens gelezen (maar weet niet meer waar) dat je door gebruik van Ypozane in ieder geval last hebt van vraatzucht en veel drinken, dat is toe nu toe nooit overgegaan, maar ook dat je last kunt krijgen van centrale zenuwstelsel en motoriek, en dat is precies waar wij Sem van verdenken. We hebben een brief gestuurd aan de fabrikant van Ypozane ,maar zij zeggen dat dit niet door dit middel komt , deze bijwerkingen horen hier niet bij. Zo veel geld kwijt (is niet erg als het maar helpt) en nog geen steek verder.Zo zielig voor onze hond, dat doet zo zeer.Wie kan ons nog iets adviseren?????
Hartelijk dank alvast. 
Door disco
#2100470
We zijn al na 3 dagen gestopt omdat hij toen zo ziek werd, maar wij vragen ons af, zijn wij nu de enigen die hier mee te maken hebben of zijn er meer hondenbezitters??
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#2100477
ik heb het hier ook liggen, ypozane....maar de verpakking blijft dicht!
ik heb geef hem zaagbladpalm en pompoenpitolie, geen centje last van lekken ed...
Gebruikersavatar
Door Angelique
#2100488
disco schreef: We zijn al na 3 dagen gestopt omdat hij toen zo ziek werd, maar wij vragen ons af, zijn wij nu de enigen die hier mee te maken hebben of zijn er meer hondenbezitters??
In de link die ik je gegeven heb staat sowiesi 1 iemand die er ook problemen mee had.
Door disco
#2100495
Ja dankjewel daarvoor. Ik keek al of zij nog vaak op deze site kijkt maar vanaf 2010 niet meer, dat is heel erg jammer, haar zou ik misschien meer kunnen vragen, want wat zij beschrijft is precis wat onze hond heeft, alleen de fabrikant zegt dat dat niet kan
Door disco
#2100500
Hoi Hondenbezitter van Aalst,

Blijft de verpakking dicht om wat je in de bijsluiter hebt gelezen??
Wij zijn trouwens momenteel bij een acupuncturiste met hem, zij is van oorsprong een Amerikaanse DA, en zij doet ook in Chinese kruiden, dus afwachten maar weer.
Maar weet je, als je hondje altijd gezond is, doet dat zo zeer dat het mogelijk door al die troep komt.
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#2100512
ook, en doordat ik gewaarschuwd ben, en niet zo bijster van hormonen geven hou..
ze raade me aan om zimba te laten castreren maar kreeg hier het advies om zaagbladpalm ed te geven..
na 2 dagen lekte die niet meer..
en dat gaat nog steeds super goed!
dat doet zeker zeer.......hoop dat je hondje er snel boven op komt!
Door disco
#2104886
Gisteren no bij DA geweest, schildklierfunctie nogmaals getest, omdat ik op Duitse sites tegen kom dat veel honden een lage schildklierfunctie hebben na gebruik Ypozane, hij was al eens getest, toen was het aan de lage kant, vandaar forthyron. Nogmaals getest en de waardes van FT4 is 11,0. Hij moet nu een half tabletje meer per dag en maandag weer contact. Hij was trouwens alweer wat aangekomen terwijl hij krijgt wat hij mag hebben en zeker niet meer.
Door disco
#2123256
Hallo,

Nog even een berichtje over onze teckel. We zijn gisteren nogmaals bij een specialist geweest en hij is er van overtuigd dat het door Ypozane komt, hij zei het kan gewoon niet zo zijn dat een gezonde hond (nooit ziek geweest) tijdens gebruik van dat middel ineens zo ziek wordt, dat gebeurt niet zomaar. Hij denkt dat er cellen in zijn koppie beschadigd zijn en daardoor alle ellende is gekomen en dus blijft bestaan. Hij slikt geen enkel medicijn meer, schildklierwaardes waren nie te laag, en hij hoopte voor ons, wanneer dit uit zijn lichaam is (forthyron)dat de vraatzucht ook minder zal worden maar garanderen kon hij natuurlijk niets. Het is verschrikkelijk, wil nog steeds hele dag eten. Hoe kan ik hem toch af laten vallen, hij krijgt niet meer dan hij hebben mag.
Die specialist zei wel dat dit opgenomen moet worden in de bijsluiter, daat stond hij achter. We hebben wel geschreven naar de fabrikant, maar goed even afwachten.
Dit alles wilde ik jullie niet onthouden, vandaar.

dank jullie wel voor de reacties.
Door _Sandra_
#2123299
verschrikkelijk!
Als ik ooit bij Eddie prostaatproblemen te maken krijg, ga ik zeker niet dat spul gebruiken als ze het willen voorschrijven!  :o
Door Lizzy
#2123351
Wat vreselijk :o :'(

Ik hoop dat het goed gaat komen met jullie teckel.......

Hoe ishet nu met hem, nog steeds zo slecht?
Door disco
#2123466
Hallo,

Het gaat momenteel wel met Sem, zo heet onze hond, ja net wat ik zei die vraatzucht is verschrikkelijk, hij is dan ook blind, maar als hij ruikt dat wij iets eten, wat het dan ook is, dan probert hij bij je op de stoel te springen, soms gaat het goed, soms ook niet, wandelen gaat iets beter, wij zeggen gekscherend tegen elkaar. wij zijn zijn blinde geleidehond, ja en verder kun je zien dat zijn spierkracht is afgenomen, hij heeft een kleiner koppie gekregen en dunnere pootjes, verder schokt hij nog steeds af en toe (lijkt op parkinson)
Ik heb me heel erg schuldig gevoeld dat we met dit middel zijn begonnen, hij was zo gezond en altijd zo vrolijk, hij staat n.l. wat hoger op zijn poten, we noemden hem onze stoere miniherder (hi hi ) daar is niets meer van over. We blijven met hem naar Dr. Boggie gaan, zij behandelt hem met acupunctuur en je merkt dat hij heel relaxt is na een behandeling, dus daar gaan we mee door. Die specialist zei ook, verder zal er geen verbetering in zitten, iets wat kapot is kun je niet meer maken.
Hoop dat iedereen goed nadenkt voor de hond Ypozane krijgt, maar wij blijven proberen het op de bijsluiter te krijgen.
Fijne zondag allemaal.

Groetjes, Corry
Door Irish
#2192969
vanaalst schreef: ik heb het hier ook liggen, ypozane....maar de verpakking blijft dicht!
ik heb geef hem zaagbladpalm en pompoenpitolie, geen centje last van lekken ed...
Even een ouder topic omhoog, maar waar heb je dit vandaan Ellen?
Heb vermoeden dat Ivan ook last van zijn prostaat heeft..
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door