Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door arenda
#2094261
Wat is wijs bij een heel waarschijnlijke hernia bij een hond?
Na een prik en pijnstillers gaat het een stuk beter, maar het doet natuurlijk niks aan de oorzaak.
Orto is al gecontact, die gaat me terug bellen.

Maar nu het lopen beter gaat, (eerder aan 1 poot behoorlijke uitval) hoelang lopen? Met tuig of juist met een halsband?
Natuurlijk gaan we nu even niet spelen met andere honden en blijft ie aan de riem. Fietsen ook maar op de lange baan schuiven. In elk geval tot na het bezoek aan de orto en haar advies.
t Beroerde is dat het een jonge hond is en zich nu gelukkig weer beter voelt. Staart kwispelt als n bezetene wanneer we n stukkie lopen.

Ik krijg vandaag puur hernia binnen, leek me ook geen verkeerde keuze.

Wat kan ik nog meer doen? Behalve veel knuffelen  :-*
Gebruikersavatar
Door spreeuwtje
#2094291
toen paap zijn hernia's had was het advies: door water waden om zijn spieren op peil te houden..
korte stukjes vaak lopen.. en die poot die uitval heeft (bij paap waren dat zijn beiden achterpoten) moest ik onder het zooltje prikkelen door steeds verschillende ondergrondjes te pakken en hem daaroverheen te wrijven.. bijv. een cocos mat, grindtegels, gras etc.
zodat die zenuwen geprikkeld worden.. 

het gaat toch niet om die jonge bulldozer?  :o

:-*
Door arenda
#2094296
Yep, helaas wel...en waardoor het komt? Hij heeft altijd wel een erg ronde rug gehad, is als pup natuurlijk behoorlijk verwaarloosd geweest. (we hebben m uit t asiel, was in beslag genomen omdat ze alleen achtergelaten waren met 4 weken) Dus of dat effect heeft gehad, geen idee. t Is een enorme springer en klimmer, klom als kleine pup over hekken heen waar Dreamer niet eens aan denkt. In de opvang dan he. Dus het kan ook dat hij daar gevallen is. t Kan omdat ie te snel gegroeid is. Geen idee. Maar de dierenarts heeft mijn eerste vermoeden in elk geval bevestigd, dus ik denk dat t idd n echte hernia is.

Maar dat vind ik mooie tips, genoeg water hier om doorheen te banjeren. Helaas doet ie dat t liefst samen met Dreamertje, maar ja, t is niet anders.
Dat prikkelen is ook een mooie, hij heeft gelukkig nog wel functie, dus ik denk dat hij het gewoon ook voelt.
Hij heeft nu geen pijn, en laat pijn ook niet echt zien. Niet piepen of zo, alleen heel beroerd lopen en eigenlijk alleen maar liggen en je aankijken. Dat waren geen fijne dagen.
Nu ligt ie ook en kijkt ie me ook aan vanuit de bench. Maar das beschuldigend, hij wil eruit, wil lekker klieren  :biggrin2: en dat mag ie nie van mij  :-X
Door Fynn
#2094607
Arenda ik zou toch met hem naar dierenkliniek Anubis gaan.
http://www.anubis-vet.com/
Wij zijn er ook geweest met Asani en Ijuba en ze zijn gespecialiseerd in dit soort zaken .
Beter er op tijd bij dan nog maanden aanmodderen met allerlei therapieën.

Groetjes en knuffel voor het bulldozertje

Rian
Door Lil
#2094789
Hier kon Anubis niet zo veel. Leek op hernia, maar ze vonden het niet. Ortho/fysio heeft hem volledig doen genezen. Ik heb toen oefeningen gekregen en lopen moest toen ook naar geleide van hoe het ging. Ik kan je dus niet veel tips geven, want elke hond is anders en elke hernia ook.
Door arenda
#2094797
Heb even gekeken wat Anubis is, maar chirurgie staat daar wel hoog in het vaandel geloof ik. En dat is zeker voorlopig voor ons een absolute nogo.
En ik moet er ook bij zeggen dat er aan t ventje op dit moment eigenlijk weinig te merken is. Ook nadat de pijnstiller is uitgewerkt. Alleen omdat we weten waar we op moeten letten zien we dat t niet helemaal goed zit. Hij kan me in elk geval weer ondersteboven trekken  :-X
Maar nog steeds benchrust en "rustig" wandelen.
Volgende week hebben we een afspraak bij de fysio dus ik ben benieuwd.
Door cj
#2094801
Ik heb wel goede ervaringen met Anubis. Joepie moest helaas geopereerd worden. Geen pijnbestrijding, want dan willen ze alleen maar bewegen. 6 weken benchrust, daarna niet meer springen (op de bank), kuilen graven of achter een bal aan rennen met onverhoedse bewegingen. Moeilijk om af te leren, maar het is gelukt! Wij hebben toen een wandelwagen gekocht, zodat we J konden uitlaten (uit de wagen, plassen poepen en er weer in). Veel laten zwemmen!
Het was een hel, maar het is gelukt!!!!!! Heb wel 6 weken in de woonkamer geslapen.
Daarna onderhoudsbeurten bij Dorith Aharon: www.kreupeldier.nl Sterkte, Saskia
Door Lil
#2094839
Ja voor een operatie zou ik ook naar Anubis gaan, maar indien dat niet nodig is weten ze niet verder helaas. Maar dat is niet erg de therapeut wist dat heel goed.
Door arenda
#2094869
Ja, over accupunctuur heb ik ook al goede dingen gelezen.  En er is natuurlijk geen MRI gemaakt.Maar het enige wat echt opvalt is die enigszins slepende achterpoot en hobbelgang. Wat nu trouwens wel over is.
Alleen bij het staan steunt hij niet altijd op zijn poot nog. Zijn kop houdt ie normaal dus ik denk niet dat er iets in zijn nek zit. Meestal houden ze hun kop dan toch laag? En loopt de uitval dan niet verder door naar voren?
Bij mensen heb ik er ondertussen wel aardig verstand van met een man met 3 hernia s, een broer met legio hernia s en kennissen zijn ook niet onbedeeld. En daarbij geeft een nekhernia toch vaak andere problemen dan bij rug.

Trouwens de pijnbestrijding is ook maar voor n paar dagen en vind ik nu toch wel even prettig, alhoewel ik denk dat zonder nu ook wel gaat. Maar ach, nog n dag en we zullen het zien. Verder kan ie weinig gekke dingen doen, hij ligt de hele dag in de bench of loopt kleine stukjes buiten aan de riem.

Fysio gaat gebeuren, accupunctuur houden we in t vat.
En Anubis in elk geval in mijn achterhoofd.
Gebruikersavatar
Door spreeuwtje
#2094963
met paap ben ik ook bij tannetje geweest voor acupunctuur..
zij kon overigens ook zeggen dmv drukpunten waar het grootste probleem ws zat..
later is er een mri gemaakt van zijn schouders tot zijn kont en daar vonden ze al 3 hernia's in t gebied wat tannetje aanwees..
paap voelde zich happy na een acu behandeling.. ook vond hij het fijn om behandeld te zijn door dorith aharon..
maar paap stond zowiezo helemaal scheef.. zijn heupen stonden ongelijk en zijn nek was een S .
paap is in zijn leven nogal een lompert geweest met alle gevolgen van dien..
pas toen hij moeilijk ging lopen door die hernia's hadden we door dat er dingen niet goed zaten.
Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#2094967
Bij zo'n jonge hond zou ik toch wel heel graag zeker willen weten dat het echt een hernia is.
Deze klachten kunnen net zo goed bij cauda equina syndroom of lumbosacrale instabiliteit passen. Rugpijn is niet altijd een hernia.
Door arenda
#2095002
Om zekerheid te krijgen moet je nu eenmaal een mri maken. Het geld heb ik helaas niet bij bakken liggen (integendeel) en steek ik nu liever in een behandeling. Het probleem ligt in de rug en kan idd verschillende oorzaken hebben.
Het is er niet ingeslopen, het was gezond zn mand in en er kreupel uitkomen. Wobbler is het niet in mijn en de dierenarts zijn ogen. Daar horen toch wat andere verschijnselen bij.
Natuurlijk kan er van alles zijn wat op zn zenuwen kan drukken en we houden hem ook heel scherp in de gaten. Eerst even de fysio en osteopathie en even afwachten wat zij zegt.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#2095030
Correct me if I'm wrong, maar volgens mij is een hernia ook te zien op een contrast rontgenfoto. Ik zou ook eerst zeker willen weten of het wel een hernia is. Een gewone rofo laat dan wel geen hernia zien, maar daarop zou je wel andere zaken kunnen zien die deze zelfde klachten geven.
Door arenda
#2095054
Mij is verteld dat dat heel moeilijk te zien is, met een contrast rontgen. Ik zit wel te denken aan een gewone rontgen idd, want wanneer er botwoekering zou zijn, dan moet je dat daarop wel kunnen zien lijkt mij. Heb vandaag ook weer gehoord van een teckel die een hernia zou hebben gehad, waarbij hij aan de hele achterhand verlamd was, dat dat achteraf toch iets van koude spieren op de rug bleek te zijn. Daar heb ik dan weer nog nooit van gehoord.
Maar hoe dan ook, fysio is nooit verkeerd in dit geval denk ik. Het is natuurlijk nog maar een kleine week en dus is nu rust het belangrijkste heb ik begrepen.

Bijkomend probleempje is ook nog dat Dyson erg heftig op narcose/roesje reageert en echt dagen duf en van slag is...en m zonder roesje scannen? Da ga nie denk  :(
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door