Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2076604
Mijn hond, 6 jaar oud. Kruising van van alles en nog wat (collie, windhond, herder) weegt 30 kilo, goed op gewicht. Heeft een voedselallergie; eet nu Lupa compleetmix rund.

Mijn hond kan sinds een week nog geen 10 meter meer lopen! Dierenarts heeft röntgen gemaakt van longen en buik. ziet er goed uit. Bloed afgenomen, lever en nier waardes waren wel wat aan de lage en hoge kant maar niet per se iets dat ergens op wijst.

Heeft iemand enig idee? 
#2076612
Nee. Maar ik denk dat je je DA moet vragen je door te sturen naar een specialist.

Jeetje, wel heftig zeg.... Hoe uit zich dat, dat hij geen 10 meter meer kan lopen? Ik bedoel, valt hij dan neer? Of blijft hij staan en zet geen pas meer? Geeft hij pijn aan? Vertel tegelijkertijd ook wat meer van de symptomen die je ziet.
#2076624
de tekentest komt pas volgende week binnen. Vandaag belt de dierenarts met een specialist in Oisterwijk.

Hij loopt echt heel moeilijk. Alsof hij van de ene op de andere poot "valt". Je ziet hem denken: oke, nu deze poot, oke, nu deze poot, oke nu deze, poeh ik ben weer moe ik ga liggen...

Opstaan vanuit liggen gaat ook moeizaam maar DA kan geen  specifieke gewrichtsproblemen vinden

Dit is allemaal sinds een paar dagen ineens zo slecht geworden (vorige week liep hij een beetje mank en dacht ik dat hij zich verstapt had)

 
#2076637
Lizzy schreef: Hoe staan zijn ogen? Hoe is de stand van de kop? Hoe is de ontlasting? Heeft hij onlangs vaak overgegeven? Is hij pas gevaccineerd?

Fijn dat je DA naar een specialist belt vandaag!
ogen staan wel oke volgens mij. Zijn hoofd staat ook niet anders dan anders. Niet overgegeven en in maart gevaccineerd (de jaarlijkse "bijvulling" en rabies, zonder titer gedaan te hebben van tevoren)
#2076671
saskia25 schreef: in het kader van botulisme: zou het dan liggen aan iets wat Lupo heeft gegeten wat besmet was met deze bacterie?
Nee, je moet dan eerder denken aan een sloot waar hij in gezwommen heeft of kadavers van dieren die eraan gestorven zijn gegeten heeft (eend, waterhoen, dat soort dingen). Maar ik vind deze symptomen niet overeen komen met botulisme. Dit zijn de symptomen van botulisme:

Botulisme bij uw hond
Wanneer een hond eet van een besmet kadaver of besmet water drinkt, bijvoorbeeld wanneer een hond in besmet water zwemt, kan ook een hond botulisme oplopen. Met intensieve zorg kunnen honden de besmetting overleven.
De symptomen van Botulisme zijn:
- Verminderde reflexen;
- Braken en diarree;
- Niet eten of drinken;
- Verlammingsverschijnselen.

Ik moest er ook even aan denken, vandaar dat ik vroeg hoe de ontlasting en eetlust is.
Laatst gewijzigd door Lizzy op do 04 aug 2011, 11:37, 1 keer totaal gewijzigd.
#2076677
Het doet mij denken aan wat Beau, onze reu van nu bijna 10 jaar, ruim 2,5 jaar geleden had. Die kon van de ene op de andere dag nog maar amper lopen, hij liep echt "op eieren" en ging om de haverklap midden op straat liggen (en het vroor toen dat het kraakte). Beau is toen helemaal doorgelicht, foto's en een scan gemaakt, maar daar is allemaal niets uitgekomen. Uiteindelijk bij een osteopaat terecht gekomen en die heeft hem weer aardig op de rit gekregen.
#2076680
ojee! Lupo is een echte sloot-hond (ipv schoothond)  ;)

Laatst had ik wel een Lupa-worst die op het vlees een paar donkergrijze plekjes had omdat hij een dag extra in de koelkast had gelegen. Misschien was die niet meer goed, maar dat is al 2 weken geleden dat ik die heb gegeven. Je zou zeggen dat een hond, mocht het vlees niet goed meer zijn,  daar diarree van krijgt, maar dat is niet gebeurd.
#2076681
*Natasja* schreef: Het doet mij denken aan wat Beau, onze reu van nu bijna 10 jaar, ruim 2,5 jaar geleden had. Die kon van de ene op de andere dag nog maar amper lopen, hij liep echt "op eieren" en ging om de haverklap midden op straat liggen (en het vroor toen dat het kraakte). Beau is toen helemaal doorgelicht, foto's en een scan gemaakt, maar daar is allemaal niets uitgekomen. Uiteindelijk bij een osteopaat terecht gekomen en die heeft hem weer aardig op de rit gekregen.

dat op eieren lopen komt idd goed in de buurt... wat heeft de osteopaat allemaal gedaan toen?
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door