konijnen 'onderdelen'?
Ik ben nieuw hier op het forum en heb me al een slag in de rondte gelezen. Ik ben blikopener van 2 poezenkinders (Alfred van 7 en Thomas van 6)en om die eerste gaat het nu.
Hij heeft hoogstwaarschijnlijk een voedingsallergie (jeuk, kale plekken, likken, haar uittrekken). Na voeren van hypo-allergene brok, prikken bij de da en een paar chinese kruidenmethodes ben ik nu bezig met een eliminatie-dieet. Bovendien heeft hij aanleg voor struvietstenen (blaasgruis), dus leek me de tijd rijp voor vers.
Aangezien het nogal een mutsige eter is, was overzetten op Barf niet meteen een optie. Vandaar dat ik ben uitgekomen op Tinlo konijn. Dat gaat er redelijk goed in (met een pierzeltje tonijn erover voor de smaak). Nu is de Thomas (die andere dus) een enorme vreetwolf en die moet ik echt tegenhouden om niet meteen alles achterover te slaan (die kan zo gaan barfen straks), maar die moet dus even mee in het dieet.
Dat is wel een beetje kostbare zaak....
Daarom wil ik zelf gaan malen (Muts 1 gaat natuurlijk niet meteen aan het hele konijn). Ook al omdat we nog even een paar weken alleen konijn eten en pas daarna voorzichtig nieuwe vleessoorten kunnen introduceren. Dan kan ik dus mooi zelf eigen mixen maken.
Alleen zoek ik me suf op internet waar ik dat (konijnen organen/karkas) vandaan zou moeten halen. Ik woon hier een beetje achteraf, dus de barf-slagers zijn dun gezaaid.
Twee vragen voor jullie:
- weten jullie slagers met konijnen organen/barf in de buurt van Brielle (mag ook Rotterdam zijn)?
- hoe lang mag je ongestraft Tinlo of vers konijn achter elkaar voeren?
Alvast bedankt voor het meedenken en ik hoop hier nog veel te leren!