Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door ashley
#2073029
Pluto is bijna 11 jaar en heeft epilepsie, daarvoor slikt hij phenobarbital. Maar sinds een aantal weken vertoont hij vreemd gedrag in de nacht. We gaan gewoon naar bed met de deuren naar de woonkamer en de slaapkamer open. Het is een gelijkvloerse woning. Meestal komt hij bij ons liggen en slaapt dan heel snel. Maar altijd rond een uur of 2 wordt hij wakker, gaat heen en weer lopen, gaat lopen smakken en piepen....Uitlaten, okugest geven, hem in de tuin zetten, in zijn mandje sturen....Niets helpt. Hij blijft zo een poosje darren. En vooral Jeroen wordt niet blij van die gebroken nachten, niet als hij idd ziek is maar je kunt niks aan hem ontdekken, we worden er moedeloos van  :-\ En het is altijd rond een uur of 2 nooit eerder nooit later. En als je al 70 0f 80 uur in de week werkt heb je je paar uur slaap hard genoeg nodig.

Wie weet wat dit zou kunnen zijn en wat we er hier eventueel aan kunnen doen want dit moet voor hem ook niet leuk zijn. Voor de rest vind ik dat hij in ene snel achteruit gaat, wil niet meer mee naar het bos,  vind een rondje park van 15 minuten meer dan lang zat en slaapt veel en erg diep.
Door charmed
#2073043
Dat smakken en piepen herken ik wel van een van mijn epileptische shelties. Zij had het alleen niet 's nachts. Heeft denk ik toch met een aanval te maken (althans dat was zo bij haar).

Zelf denk ik dat er dan wel wat onrust in de hersenen is.
Laatst gewijzigd door charmed op za 30 jul 2011, 20:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Door *Natasja*
#2073047
Je zou eens kunnen proberen om hem voor het slapen gaan een klein beetje geitenmelk met (rauwe) honing te kunnen geven. Beau is zonder zijn melk voor het slapen gaan heel vaak misselijk 's nachts, mét melk heeft hij nergens last van.
Door ashley
#2073056
*Natasja* schreef: Je zou eens kunnen proberen om hem voor het slapen gaan een klein beetje geitenmelk met (rauwe) honing te kunnen geven. Beau is zonder zijn melk voor het slapen gaan heel vaak misselijk 's nachts, mét melk heeft hij nergens last van.
Die tip heb ik al een half jaar geleden over genomen, maar hij vindt het erg lekker maar het helpt niet tegen zijn gedrag  :-\

@ charmed, hij krijgt per dag 25mg phenobarbital verdeeld over 2 giften, wat denk je toch naar de dierenarts dan?
Door charmed
#2073064
Ik zou het sowieso even overleggen met de specialist/dierenarts die haar op de pb heeft gezet. Afwijkend gedrag is volgens de specialist die ik heb vaak iets wat met de Epilepsie te maken heeft. Zelf heb ik geen Pb gegeven maar homeopathie.
Door ashley
#2073073
homeopathie hebben we ook geprobeerd onder begeleiding van een homeopatisch arts, helaas had hij toen nog steeds veel aanvallen. Ik zal maandag een afspraak maken met de dierenarts.
Door Lizzy
#2073088
Ik heb echt geen idee. Je zou melatonine kunnen proberen maar ik weet helemaaaaaaaal niet of dat in combinatie met epilepsie gegeven kan/mag worden, eerlijk gezegd.
Door ashley
#2073112
Ik heb wat zitten neuzen op internet en gevonden dat er nog niet genoeg onderzoek gedaan is bij kinderen, melatonine en fenobaribital en de wisselwerking op elkaar. Dus ga dat maar niet zomaar aan Pluto geven. Maandag maar eerst overleggen met de dierenarts.
Door charmed
#2073213
ashley schreef: homeopathie hebben we ook geprobeerd onder begeleiding van een homeopatisch arts, helaas had hij toen nog steeds veel aanvallen. Ik zal maandag een afspraak maken met de dierenarts.
Helaas werkt dat ook niet bij alle honden, wilde alleen aangeven dat ik geen verstand heb van Pb. Hier werkte het wel goed. Ze was 3 jaar en 9 maand aanvalsvrij met de behandeling, maar dat komt maar zelden voor.
Door smulpaap
#2073354
Heb je al eens een kleine bench naast je bed geprobeert ? Dat werkte hier indertijd goed met ons oude  Russeltje wat ook epilepsie had .
Door ashley
#2073364
smulpaap schreef: Heb je al eens een kleine bench naast je bed geprobeert ? Dat werkte hier indertijd goed met ons oude  Russeltje wat ook epilepsie had .
Dat heb ik al gedaan....Maar ook dan kun je de klok er op gelijk zetten....rond 2 uur begint hij te piepen, smakken en wordt onrustig. Dan laat ik hem er toch maar weer uit want stel dat hij wel ziek wordt, wel moet plassen, wel moet spugen. Dus er gaat 1 van ons elke nacht rond 2 uur de straat op. Als je hem laat zitten terwijl hij dit gedrag vertoont raakt hij vreselijk in paniek en gaat heel hard gillen. Zou dus best wel eens van die epilepsie kunnen komen, morgenochtend bel ik meteen de dierenarts  ;)
Door El budha
#2074980
ashley schreef: Dat heb ik al gedaan....Maar ook dan kun je de klok er op gelijk zetten....rond 2 uur begint hij te piepen, smakken en wordt onrustig. Dan laat ik hem er toch maar weer uit want stel dat hij wel ziek wordt, wel moet plassen, wel moet spugen. Dus er gaat 1 van ons elke nacht rond 2 uur de straat op. Als je hem laat zitten terwijl hij dit gedrag vertoont raakt hij vreselijk in paniek en gaat heel hard gillen. Zou dus best wel eens van die epilepsie kunnen komen, morgenochtend bel ik meteen de dierenarts  ;)
Hoe is het gegaan??
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door