Hi,
Heb een menu samengesteld waarbij ik geen gebruik meer maak van kip en/of lam/geit, omdat deze onder de 'heet' vallen, wat jeuk kon veroorzaken, waar mn dame last van had.
Ik krijg verschillende reacties op eerder geplaatste menus ook op andere forums, waarbij ik de ene keer hoor dat ik te hoog zit in bot, en de andere keer dat ik te laag zit.
graag jullie mening.
ze weegt 5 kilo en ik bereken het menu 3% , omdat ze op 2 en 2,5 wat leek af te vallen wat niet de bedoeling is.
ze krijgt eens per week een volledige kwartel of duif en eens per week vette vis of pens. Deze dagen neem ik dus niet mee in de berekening.
Ik kom dan op het volgende uit:
3% van 5kilo is 150gr per dag.
pens/vis af
kwartel/duif af
150gr x 5dgn =750gr
30% vleesbot = 225
15% orgaanvlees= 112,5
55% spiervlees= 412,5
even week
M. 40gr. eenderugstuk, 110gr. rundvlees
D. 110gr. kalkoennekken, 25gr. konijnenlever, 15gr. nier
W. Runderpens
D. 150gr. Konijnenvlees
V. Kwartel
Z. 75gr. parelhoenkarkas, 75gr. runderhart
Z. 150gr. paardenvlees
onevenweek
M.40gr. parelhoenkarkas, 110gr. kalkoenvlees
D.110gr. eendkarkas , 25gr. lever, 15gr nier
W.150gr haring of sardines
D.150gr rundvlees
V.Duif
Z.75gr. konijnenvoorpoten, 75gr hart
Z. 150gr. paardenvlees
Alle feedback is welkom.