Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door welovedenzell
#2070332
Hoi hoi,

ik heb een pup van 7 maanden en nu zie ik dat ze toch zwakke polsen heeft. Nu vertelde iemand mij dat dat te maken heeft met t feit dat ze dan iets tekort komt in haar voer...??? Omdat mijn grote vriezer kapot is moet ik tijdelijk KVV (smuldier) geven en als extra krijgt ze wat eendennek, kippennek, kipkarkas en pens... Hoe kan ik er nu voor zorgen dat ze wat sterker wordt in haar polsen en kan dit dan idd " verholpen" worden door anders te voeren of juist iets meer te voeren??

Ik hoor graag hoe jullie erover denken ;)
Door Lizzy
#2070410
Bij mijn weten zijn zwakke polsen vooral erfelijk.
Wat voor ras heb je? Bij het ene ras zie je veel vaker zwakke polsen dan bij het andere.
Je kunt naast de Smuldier ook andere merken KVV's voeren. En lekker wat rauwe hele sardientjes en twee keer per week een rauw eitje.

Je kunt overigens wel pols-verstevigende oefeningen doen. Door een snackje dermate hoog te houden dat ze haar polsen strekt (niet te hoog dus maar net dusdanig hoog dat ze haar polsen strekt, moeite moet doen om erbij te kunnen).

En verder is je hond nog veel te jong om te zeggen dat de polsen te zwak zijn en dat dit niet meer goed komt. Maar goed, ik ben dus heel benieuwd om welk ras het gaat!
Door welovedenzell
#2070529
Dus voornamelijk erfelijk :-[

Het is een Cane Corso teef. Heb al kontact gehad met de fokker en idd besproken of het erfelijk kan zijn, maar in die lijn is het nog niet eerder voorgekomen!! Zij zelf dacht dat t een tekort aan selenium is?? Ik zou meer kipkarkas moeten voeren en bonen... Klopt dit ook???

Dus ff kijken naar een andere KVV?? Das natuurlijk ook nog een optie. Welke KVV vind jij dan de beste optie... Hoor veel goede maar ook minder goede dingen over lotgering?!!! Sardientjes en eitjes zijn idd dingen die ik dan wat meer kan geven!! En die oefening das ook een goede. Met t eten doe ik de bak al wat hoger zodat ze hoog op haar pootjes moet staan ;)

Bedankt voor je reaktie :biggrin2:
Door Lizzy
#2070534
En hoe ver kijkt de fokker dan terug?

Je kunt elk ander merk (liefst met een natuurlijk calciumbronnetje, dus gemalen bot) afwisselen met Smuldier.

Een tekort aan selenium lijkt me niet hoor. Selenium zit ook in orgaanvlees en dat zit echt zat in KVV.
Door welovedenzell
#2070653
Oke dames,

ik ga er straks tijdens de wandeling ff een foto van maken en dan zal ik die gelijk laten zien ;)

Heb t er met de fokker niet uitgebreid over gehad. Alleen aangegeven dat t zich afspeelt zeg maar. Ik zal een dezer dagen ff kontact opnemen en haar de lijn na laten trekken ;)
Gebruikersavatar
Door Kaio
#2070724
Naast dat het erfelijk is zie ik het ook vaak bij jonge exemplaren van grote rassen.
Ik zie dat ook veel bij newfs op die leeftijd.
Maar je hebt wel een verschil in zwak of zwak. Sommige hebben dan een franse stand en draaien voeten naar buiten in stand en ook als ze zitten.
Maar als ze maar een beetje zwak zijn heeft dit toch ook veel met leeftijd te maken, alles is nog zo in beweging de gewrichten zijn nog niet stevig genoeg
Door welovedenzell
#2071044
Zoals belooft, hier de foto's:

Hier staat ze te eten. Ik heb haar bak al iets hoger gezet waardoor ze dus wat meer moeite moet doen om haar polsen rechter neer te zetten.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

En zo zien haar polsen eruit als ze zit:
Afbeelding
Afbeelding

Ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden en hoe ik dit probleem mischien nog enigzins kan herstellen... Dus alle (voer)tips zijn welkom!!
Door Lizzy
#2071459
Nou, het zal dan wel aan mij liggen maar ik raak hier totaal niet van in de stress hoor.

Afbeelding

En je ziet het dus wel vaker, bij dit ras. Als je op google afbeeldingen Cane Corso in tikt, dan zie je vaak zwakke polsen. Dus het kan zijn dat je dat binnen je ras niet hebben wilt, maar ja gut, het komt voor.
Door welovedenzell
#2071460
Senta schreef: Onee dit is wat anders dan ik vermoedde, hij heeft idd tever doorgezakte kootholtes. Zijn bak hoger zetten is idd een goed idee, goede oefeningen. Ik zou voor deze aandoening toch even naar een orthopeed gaan, en eventueel een fysio, want op latere leeftijd krijgen ze hier last van als je dr niets aan doet. (Ik ken het bij paarden die worden ingeslapen)
Ohhhjeeee, doorgezakte kootholtes???? Hoe kan dat dan ontstaan???
Ik ga gelijk ff googlen naar een goede orthopeed en/of Fysio bij ons in de buurt...
Door welovedenzell
#2071468
welovedenzell schreef: Ohhhjeeee, doorgezakte kootholtes???? Hoe kan dat dan ontstaan???
Ik ga gelijk ff googlen naar een goede orthopeed en/of Fysio bij ons in de buurt...
Lizzy, zou dit dan enigzins te verhelpen zijn en weet je dan toevallig ook hoe?? Moet ik mijn vleesschema voor haar aanpassen waardoor ze sterkere polsen en spieren kan krijgen??
Kan ik haar bepaalde suplementen geven of groetes die in haar voordeel werken???
Door Lizzy
#2071484
welovedenzell schreef: Lizzy, zou dit dan enigzins te verhelpen zijn en weet je dan toevallig ook hoe?? Moet ik mijn vleesschema voor haar aanpassen waardoor ze sterkere polsen en spieren kan krijgen??
Kan ik haar bepaalde suplementen geven of groetes die in haar voordeel werken???
Joh, dit is bij honden een normaal verschijnsel. Je hond is nog jong en mogelijk komt er ook 'zwakke pols' voor in de lijnen. Niks om je druk over te maken. Kijk, zou je tegen je DA en mogelijk je fokker en de buurman hebben gezegd "ik voer Eukanuba", zou niemand gedacht hebben "oh gut, tekort in de voeding". Maar omdat jij rauw/vers voert, ben je mogelijk zelf onzeker en reageert je omgeving navenant.

Als je mij vraagt of het beter kan dan Smuldier, dan zeg ik ja. Ik vind Smuldier niet ideaal. Het bevat een calcium supplement en dat vind ik gewoon minder goed dan een KVV waar gemalen bot in zit. Dus ik zou gaan barfen of een KVV gaan voeren met gemalen bot of dat gaan afwisselen met een KVV met gemalen bot. En dan als extra's zoals ik al eerder schreef: vet visje, eitje, beetje groenten, etc.

Maar dit, wat je hier laat zien? Komt niet door voeding.
Door Erna
#2071502
Nou, ik schiet hier ook niet van in de stress hoor. Jonge hond, grote zware hond en spieropbouw is nog in ontwikkeling.

Orthopeed en fysio lijkt mij in dit stadium wat overdone.
Door welovedenzell
#2080002
Iedereen bedankt voor jullie reacties :biggrin2:
Vrijdag heb ik een afspraak bij de DA (gespecialiseerd in grote rassen) dus hopelijk kan hij mij vertellen wat t precies is ;)
Ik hou jullie op de hoogte!!!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door