Hoi, mijn naam is Ria en ik heb een westie genaamd Sara. Sara is bij ons komen wonen toen ze een jaar oud was. Ze is nu bijna 5 en eigenlijk is ze altijd een slechte eter geweest. Ik heb alle soorten brokjes geprobeerd maar op een gegeven moment wou ze gewoon niet meer eten. Alleen 's avonds at ze haar brokjes omdat ik er dan een beetje jus over deed.
Nou valt iedereen in mijn omgeving over me heen natuurlijk met de opmerking: ze probeert je gewoon uit. Als ze honger krijgt gaat ze echt wel eten hoor!! Maar ik ben er van overtuigd dat ze gewoon de brokjes niet lust. En ik vond het zo vervelend om elke morgen weer haar bak met brokjes leeg te halen zonder dat ze er van gegeten heeft.
Ze is super gezond en toch de laatste 6 maanden bijna 2 kilo afgevallen en dat is heel veel voor een westie. Ze weegt nu nog ruim 7 kilo en dat vind ik te weinig. En omdat we heel veel met haar lopen moet ze wel goed eten.
Maar nu ben ik sinds afgelopen week woendag begonnen met kvv. Iets wat compleet nieuw is voor me. Ik heb al een poos het internet afgezocht naar informatie, ook hier op barfplaats en heb dus de stoute schoenen aangetrokken.
En warempel: Sara eet weer!! Als ik 's morgens het vlees pak komt ze al naast me zitten, ik weet écht niet wat ik meemaak en ben er erg blij mee !!
Alleen heb ik wel een paar praktische vragen. Ik vind het zelf nl ongelofelijk stinken, ook in de koelkast kan ik het ruiken en ik doe het als volgt: ik haal vanmorgen uit de diepvries van ze morgenvroeg krijgt. Dat leg ik in de groentela van de koelkast om te ontdooien. Vanavond leg ik het boven in de koelkast want dat is iets minder koud. Ik doe het wel in een plastic bakje met een dekseltje er op en toch stinkt het nog behoorlijk hoor. Hoe doen jullie dat? Ook 24 uur van te voren uit de vriezer halen? Want ik had gelezen dat het niet in de magnetron mag.
Ze krijgt Carnibest dat ik na verloop van tijd wel wil gaan afwisselen met andere soorten kvv. Hebben jullie misschien tips en truuks voor het snijden van zo'n worst? Woensdag was het gewoon een slagveld op mijn aanrecht. Ik heb hem wel eerst een uur koud water gelegd en de buitekant was ontdooid maar de binnenkant was nog zo hard als steen...
Ik kijk uit naar jullie reactie...