Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Pammetje
#2049830
Mijn toypoedel Stuart heeft last van traanstrepen. De traanbuizen zijn niet verstopt. We zijn vorig jaar naar een oogspecialist geweest en zij constateerde entropion aan de binnenste ooghoeken waardoor de traanpunten niet goed zouden functioneren. Stuart is hieraan geopereerd en de operatie heeft maar een paar maanden succes gehad. Tegen de winter had ik zijn snuit weer geschoren en toen begon de ellende weer. Ik hoopte dat het door het koude weer zou komen maar nu in de zomer is het nog steeds knudde.

Maar nu, er bestaat het produkt Angel's Eyes, een poeder wat door het eten moet. Het bevat Tylosine, wat zover ik begrijp een antibiotica is.
Het voorkomt de verkleuring van de vacht. Ik twijfel enorm om dit geven. Ik weet niet of het kwaad kan. Ik vind die traanstrepen zo lelijk maar het mag niet ten kosten gaan van zijn gezondheid.
Iemand enig idee?
Door Alba
#2049857
De reden dat hij nu traanstrepen heeft, kan eigenlijk niet opnieuw van entropion komen. Zo'n operatie is toch blijvend, de entropion komt toch niet na een paar maanden terug voor zover ik weet.

Ik zou dus eerder goed gaan kijken naar hem. Ontstaan de traanstrepen doordat hij veel prut of vocht uit zijn oogjes heeft? Dan zou ik eerder zijn weerstand gaan opbouwen.
Snuffelt hij veel in bosjes/struiken? Hij is natuurlijk maar klein dus misschien krijgt hij veel stof etc. uit de lucht in zijn ogen. In dat geval zou ik zelf eerder denken aan regelmatig schoonmaken met afgekoelt gekookt water. Misschien oogdruppels als het erg is, bv Similasan nr. 2 dat is homeopatisch. Zilverwater kan ook helpen.

Als dat Angel's eyes een antibiotica is, lijkt het me raar dat je het zo kan kopen in de winkel/webshop. Ik zou nooit mijn hond antibiotica gaan geven voor zoiets, als mijn hond een ontsteking heeft die antibiotica nodig heeft ga ik naar de dierenarts. Als het geen antibiotica is, zou ik het nog niet geven. Het klinkt me zoiezo als een fabeltje :-\ maar ik heb er geen persoonlijke ervaring mee.
Door Parelridder
#2049885
Ik zou terug gaan naar de oogspecialist. Het tranen kan niet dezelfde oorzaak hebben en er zijn diverse mogelijkheden waarvan toen geen sprake was maar die wel alsnog de kop hebben kunnen opsteken, waaronder overigens alsnog een verstopte traanbuis.
Als er niks mis is met de ogen, kan die je zonder twijfel ook goed advies geven van hoe het tranen dan te voorkomen.
Door Pammetje
#2049889
Similasan nr. 2 heb ik een tijd lang gedruppeld voordat hij geopereerd werd maar dat hielp toen niet. En hij vind het verschikkelijk druppels in z'n ogen. Zalf vind hij minder erg. Maar ik kan het allicht weer proberen. Schoonmaken doe ik elke dag met afgekoeld gekookt water. Is ook niet zijn favoriet.

Als ik google op het woord  Tylosine lees ik antibioticum, vandaar.

Waarom niet naar een holistische dierenarts, ik weet er geen hier in de buurt. (provincie Zuid-Holland)

Over Distichiasis heeft ze het niet gehad (mw Verbruggen in Rotterdam). Dus ga ik ervan uit dat dit het niet is.
Gebruikersavatar
Door *Lia*
#2049893
Pammetje schreef: Similasan nr. 2 heb ik een tijd lang gedruppeld voordat hij geopereerd werd maar dat hielp toen niet. En hij vind het verschikkelijk druppels in z'n ogen. Zalf vind hij minder erg. Maar ik kan het allicht weer proberen. Schoonmaken doe ik elke dag met afgekoeld gekookt water. Is ook niet zijn favoriet.

Als ik google op het woord  Tylosine lees ik antibioticum, vandaar.

Waarom niet naar een holistische dierenarts, ik weet er geen hier in de buurt. (provincie Zuid-Holland)

Over Distichiasis heeft ze het niet gehad (mw Verbruggen in Rotterdam). Dus ga ik ervan uit dat dit het niet is.

Distichiasis kan op alle tijden voorkomen. Dat kan  met 5 mnd, 3 jaar enz. De haartjes kunnen zomaar gaan groeien. Dus daar is nooit een tijd aan te plakken. Anne-Marie Verbruggen is ook onze oogarts. Ik ben zeer tevreden over haar.
Door Pammetje
#2049900
Ze gaf me toen al (vorig jaar) weinig tot geen hoop dat Stuart ervan af zou komen. Ze wist andere mensen die al van alles hadden gedaan en niets hielp. Ook herhaalde ze dat ze geen garantie kon geven dat de operatie iets zou uitmaken. Daarom was ik zo blij dat hij na de operatie geen traanstrepen meer had. Ik moet wel zeggen dat ik na de operatie wel een maand lang heb doorgezalfd. Langer dan dat zij had gezegd. En ik heb z'n snuit na de operatie een tijd (5 a 6 maanden) niet geschoren. Ik weet niet of het zo veel zin heeft om naar haar terug te gaan, ze was toen al niet hoopvol.
Door inni
#2049940
Mijn maltezer heeft ook traanstrepen, niet héél erg maar toch, ik probeer 't proper te houden met No more tear stains van Show Tech maar verdwijnen doen ze niet. Ik voel wel dat 't erger is wanneer er haartjes in z'n ogen kunnen prikken EN....Berre had vorig jaar april een zware darmontsteking na z'n medicijnenkuur begon z'n snor roze te verkleuren, net als de haren tussen z'n tenen, rond z'n poeper en de haren van z'n buik tussen z'n achterpoten (die waren bij momenten donkerrood). 't Is niet meer helemaal weggegaan. In droge periodes gaat 't veel beter maar na eer paar dagen regenweer of wanneer 't gras lang nat blijft is hij na een paar dagen weer veel rozer............'t komt dus van 't nat worden......maar wat de aanleiding geweest is???? een DA zei me dat 't een soort schimmel is??

Angel Eyes durf ik niet te gebruiken, iets dat van binnenuit dat wat haren onder invloed van vocht doet verkleuren zo gaan bestrijden?????? Berre heeft al genoeg problemen met z'n maag en darmen.
Door Parelridder
#2049987
Ik zou i.i.g. contact met dr. Verbruggen opnemen. Ik kan me er niets bij voor stellen dat de operatie maandenlang succesvol is, om daarna het resultaat weer te verliezen , maar dr. Verbruggen zal zonder twijfel weten of/waarom dat kan én kunnen uitvragen of het verstandig lijkt zijn ogen even opneiuw te bekijken. Met ogen vind ik dat je echt voorzichtig moet zijn, hartstikke kwetsbaar en al even gevoelig.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#2050220
Huh, antibioticum in een OTC product? Lijkt me ernstig illegaal.
Tylosine werd vroeger veel gebruikt als goeibevorderaar in varkens en kippenvoer. Een van de oorzaken van de huidige antibioticumresistentie. Lekker om dat dan ook voor andere dieren te gaan gebruiken, waarschijnlijk in veel te lage doseringen en onregelmatig, zodat er lekker resistentie ontstaat.

En het zal zeker schadelijk zijn voor de darmflora.
Door Pammetje
#2050252
Bedankt voor de reacties! Ik neem wel weer contact op met mw. Verbruggen en ga zeker de Angel's Eyes niet gebruiken. M'n gevoel zei het al maar een bevestiging is altijd wel fijn.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door