Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door suzanne 1
#2042230
Ik was gisteren bij mijn tante op bezoek, en die heeft een cavalier teefje
Nou zat die bij haar op schoot en dan zit ze heel vaak in de lucht te likken. Vond het er raar uitzien en het komt niet door stress ofzo.
Volgens mijn tante doet ze dat heel vaak. Nou weet ik dat syringo bij cavaliers veel voorkomt, maar dan hoor je vaak dat ze in de lucht gaan krabben, en dat doet Lotte dus helemaal niet. Het is echt alleen het likken in de lucht. Ze steekt echt haar hele tong naar buiten, houdt haar hoofd omhoog en likt dan omhoog. Dus niet haar neus.
Door Butch
#2042444
Misschien hing er een lekker luchtje in de lucht en wilde ze die proeven? Of zat ze precies in een zonnestraal en zag ze stof in de stralen dwarrelen en wilde ze dat op likken?  ???
Door miik
#2042641
Dieren doen dat ook als ze moeilijker kunnen adem halen, dan strekken ze die nek zo.
En kan ook nog zijn dat ze het doet omdat ze misselijk is.
Door suzanne 1
#2043059
Butch schreef: Misschien hing er een lekker luchtje in de lucht en wilde ze die proeven? Of zat ze precies in een zonnestraal en zag ze stof in de stralen dwarrelen en wilde ze dat op likken?  ???
Nee het is net alsof ze in de verte kijkt. Ze is niet met de omgeving bezig op dat moment.
miik schreef: Dieren doen dat ook als ze moeilijker kunnen adem halen, dan strekken ze die nek zo.
En kan ook nog zijn dat ze het doet omdat ze misselijk is.
Dat zou misschien kunnen. Ik heb echt het idee dat ze lichamelijk wat mankeerd. Op deze manier likken onze honden nooit. Mijn nekharen gingen er van overeind staan, het voelde gewoon niet goed. Vandaar dat ik het hier neerzette.
Door inni
#2043185
Berre hier likt met een hele lange tong als hij misselijk is...........maar......... nu heb ik ondervonden dat hij 't ook in de auto doet blijkbaar om aandacht te vragen, even aan m'n hand likken........star voor zich kijken en die tong voortdurend binnen en buiten............na een tijdje weer 's tegen m'n hand duwen met z'n neus en weer likken tot ik iets tegen hem zeg, zodra ik zwijg of hem niet meer over z'n bolletje aai begint hij opnieuw. ;)
Door hamada
#2044084
Onze caven Remi en Ramses deden dat ook op een bepaald moment. Van de specialist hoorde ik toen dat hondjes met syringo vaak dit soort gedrag vertonen, om de druk in hun hoofd te verminderen. :( Toen onze hondjes op furo (plastablet) en gabapentine ingesteld waren was het smakken/likken over.
Door suzanne 1
#2044174
hamada schreef: Onze caven Remi en Ramses deden dat ook op een bepaald moment. Van de specialist hoorde ik toen dat hondjes met syringo vaak dit soort gedrag vertonen, om de druk in hun hoofd te verminderen. :( Toen onze hondjes op furo (plastablet) en gabapentine ingesteld waren was het smakken/likken over.
OH je, het kan dus toch :-\. Ik hoopte/dacht dat ze dan minimaal ook wel met haar poot in de lucht moest krabben en dat doet ze niet. Maar ze heeft er wel de leeftijd voor (bijna 5) Ik hoop van niet, maar ik zal het doorgeven. Dan kan ze het laten testen.
Door hamada
#2044182
Helaas is het een ziekte met heel veel verschillende beelden. Remi en Ramses hebben nooit gekrabd, Remi had wel vaak hoofdpijn en was qua pijn hypergevoelig als hij geaaid of opgetild werd. Ramses vertoonde nooit echt zichtbaar pijnklachten, maar wel dat smakken en later ging hij ook in de typische syringo houding liggen slapen. Senna ligt altijd "typisch syringo", en is met kammen erg gevoelig op haar ribbenkast, en Joy vertoont af en toe wat dwangmatig draaigedrag, lijkt soms hoofdpijn te hebben en als ze een jas of tuig draagt kan ze na een paar meter al niet meer lopen van het krabben. Gelukkig hebben onze hondjes dus niet die vreselijke pijnaanvallen (gehad) ( afkloppen) en lijken de neurologische verschijnselen tot nu toe mee te vallen. :-\
Veel info kun je lezen op  http://members.upc.nl/j.teunissen83/
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door