Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2042163
hoi allemaal,

Vanmiddag tijdens de lunch een vreemd geluid op de vloer... ff kijken... een tand / kies  :o van volgens mij onze Jesse....

Da gebeld morgen om 11.15 langskomen volgens mij is het namelijk afgebroken en zal de rest toch verwijderd moeten worden, althans, dat denken wij he?
Iemand misschien ervaringen hiermee?
Volgens een tekening opgezocht op google gaat het om een premolairen kies/ tand.....en zomaar?? hij heeft vanmorgen alleen als ontbijt een runderoor gekregen? zou dat misschien fataal geweest kunnen zijn?
wij horen het  graag....
Groeten,

Esther

net bij de DA vandaan, wonder boven wonder heeft Jesse het toegelaten om naar zijn tanden en kiezen te laten kijken. het is een kies. en waar we al bang voor waren moet toch echt gebeuren.... het restant kan er beter nu uitgehaald worden dan langer laten wachten totdat er grotere problemen ontstaan...

Dus 7 juli mag mijn grote beer onder het mes..... heb er nu al pijn in de buik van..... :-\ bijna 9, hartje klonk wel goed, maar het blijft altijd een risico....ppfffhhhh blijf er denkik maar bij als het mag..... :(
Laatst gewijzigd door essie74 op vr 24 jun 2011, 12:56, 1 keer totaal gewijzigd.
#2042226
tt-tjes schreef: Geen idee, heeft ie erg slechte tanden? Veek succes morgen
nee helemaal geen slechte tanden, daarom waren wij ook zo verbaasd, stinkt niet uit zijn strotje... blinkende witte tandjes..... geen idee....hoe en of wat...
#2042350
Senta schreef: bij mensen vallen ze dr uit door vitamine gebrek, je kan mss het bloed laten testen (Zou ik persoonlijk wel doen)
Heb je een gevarieerd menu met groentes?
hij wil vanaf het begin af aan alleen maar kvv eten, en dan voeren wij alle merken door  elkaar heen,( haaks, shaweca, naturis, smuldier voor de oppas, tinlo, verse pens, maar dan wel in plakjes van 10 x 10, in totaal 7 diersoorten soms wel 9 ) wellicht denken wij nu, omdat hij al last had?

echt barfen wilde hij niet....
hij krijgt wel allerlei groenten bij zijn menu....eigenlijk eet hij alles, behalve fruit.....eitje, yoghurt...vis....
Bloed testen laten we ook gelijk maar doen morgen.... als we er dan toch zijn....
#2042354
Angelique schreef: Normaal is het natuurlijk niet en een runderoor zal hooguit de indirecte oorzaak zijn. Voordeel dat het een premolaar is, dat de hond 'm niet echt zal gaan missen.
was ook sarcastisch bedoeld... ;). geloof wel dat het runder oor de oorzaak geweest kan zijn.... dacht lekker voor ze als ontbijtje..... :cry2: :doh:
#2042432
Nou, dan moet je wel scheurbuik hebben hoor, wil het door vitaminegebrek komen, anders gebeurt dat echt niet. Bij de mens is de oorzaak van losstaande of uitvallende tanden en kiezen in 99% parodontitis. Dat is een tandvlees ontsteking waarbij het bot rondom de wortel aangetast wordt en daardoor verliest de tand zijn houwvast. Bij honden werkt het net zo. Dus als een tand in zijn geheel uitvalt heeft er toch (onder het tandvlees) tandsteen gezeten die die langdurige ontsteking heeft veroorzaakt.
Maar als het een deel van de tand is dan zal er al een tijdje een barst in hebben gezeten. Dan is soms iets zachts net genoeg om het verder door te laten scheuren en is het net of de tand daardoor afbreekt.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door