Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door paul
#203105
hallo mensen. Ik ben pas bezig met Barf, dus er kan nog wel eens iets mis gaan. Ik heb dus een border collie en deze heeft last van schilfers. Ik voer haar al 10 maanden (zo oud is ze dus) het voer Noblesse, ik krijg advies van verschillende mensen om over te gaan op versvlees. Maar ik krijg ook vaak te horen, blijf bij brokken en verander niet te veel van voer. Ik weet het dus niet meer. Wat te doen?
Nog een probleempje trouwens, zij is zindelijk maar als ze mensen ziet die bekend zijn, dan gaat ze van blijdschap plassen, wat is hieraan te doen?
Gebruikersavatar
Door Elly
#203145
Hallo Paul, welkom op Barfplaats. Ik heb ook een border collie. Mijn hond heeft 4 jaar brokken gehad en sinds een jaar geef ik kant en klaar vers vlees. Niet zozeer omdat hij er slecht uit zag, maar omdat hij vlees gewoon veel lekkerder vindt. Wat die schilfers betreft, volgens mij komt dat regelmatig voor bij borders. Ook bij die van mij. Ik geef een paar keer per week afwisselend een capsule borage-olie en visolie. De schilfers verdwijnen dan ook. Als ik het een paar maanden niet doe, komen de schilfers weer terug. Sinds ik vers voer is zijn vacht ook veel dikker geworden, vooral op de rug. Ik ben erg tevreden over vers vlees, al is het alleen maar omdat ik daar de hond een plezier mee doe.
Groetjes,
Door paul
#203476
Hallo Elly. Bedankt voor je tip maar welk versvoer geef je dan en waar haal je die olie, bij een dierenzaak of ergens anders? En heb je geen tip tegen het plassen?
Groetjes Paul.
Door Francisca
#203482
Ik ben Elly wel niet maar de capsules haal je bij de hema of de drogist, als ik het goed heb.
Over het plassen, dat zijn vreugdeplasjes. Gewoon negeren, niet straffen.
Door Lizzy
#203488
Met andere woorden doet jouw hondje deemoedsplasjes. Ik denk eigenlijk dat je deze vraag, over die plasjes, het beste kunt stellen op http://www.hondengedragsforum.nl. Want, dit is een gedrags'probleem' en heeft niets te maken met voeding. Zij zijn expert op het gebied van gedrag en kunnen jou vertellen hoe je het beste daarmee om kunt gaan.

Heeft jouw hond alleen schifertjes of ook andere huidproblemen? Ik zou sowieso maar eens eerst overschakelen op verse voedin. Waarom zijn er mensen die zeggen dat dat niet goed zou zijn? En welke argumenten hebben zij daarvoor?
Door paul
#203551
Hallo lizzy
Men zegt dat brokken beter zijn voor het gebit van de hond en teveel wijzigen van voer zou uiteindelijk problemen kunnen opleveren met darmen. Zij heeft alleen maar last van huidschilfers en jeuk. Vlooien kan het niet zijn want hiervoor is ze beschermd met vlooienmiddel. Ik probeer op de site hondengedrags-
forum te komen maar het lukt me nog niet.
Door paul
#203574
Hallo nitus. Bedankt voor je tip ik heb de 3 pagina's gelezen en ben overtuigd om versvlees te voeren. Alleen welk voer is nu goed, ook hier heb je zoveel merken en soorten in. Ik wil meteen het goede om niet weer over te moeten stappen naar ander voer. Lijkt mij niet goed voor mijn hond. Ik wil haar trouwens zolang mogelijk bij ons hebben.
Groetjes Paul
Gebruikersavatar
Door Nitus
#203576
paul schreef: Hallo nitus. Bedankt voor je tip ik heb de 3 pagina's gelezen en ben overtuigd om versvlees te voeren. Alleen welk voer is nu goed, ook hier heb je zoveel merken en soorten in. Ik wil meteen het goede om niet weer over te moeten stappen naar ander voer. Lijkt mij niet goed voor mijn hond. Ik wil haar trouwens zolang mogelijk bij ons hebben.
Groetjes Paul
Hoi Paul, fijn dat je nu helemaal overtuigd bent :D. En welk merk je moet voeren? Tja, dat ligt er gewoon aan wat jij in de buurt kan krijgen. Al zou ik Smuldier wat in (bijna) elke supermarkt te koop is niet als eerste keus hebben, je kan het wel af en toe geven, maar de volgende merken hebben toch wel meer mijn voorkeur.

http://www.ahv-breda.nl
http://www.banditvoeding.nl
http://www.bibidiervoeding.nl
http://www.carnibest.nl
http://www.ducknatuurvoeding.com
http://www.energique.nl
http://www.prinspetfood.nl
http://www.rodipetfood.nl

Kijk meer eens rond op de websites van deze merken.
En als je nog meer wilt weten, gewoon vragen hoor! :).
Door paul
#203581
Hallo Nitus. Bedankt voor de adressen. Heb ze allemaal bekeken maar geen enkele komt voor in Zuid-Limburg. Alleen Rodi komt me bekent voor, die krijgt men volgens mij ook bij de supermarkt. De andere merken zijn alleen verkrijgbaar in het hoge van Nederland. Weet jij misschien waar ik ze in Zuid-Limburg zou kunnen krijgen?
Groetjes Paul
Gebruikersavatar
Door sylvia
#203593
paul schreef: Hallo Nitus. Bedankt voor de adressen. Heb ze allemaal bekeken maar geen enkele komt voor in Zuid-Limburg. Alleen Rodi komt me bekent voor, die krijgt men volgens mij ook bij de supermarkt. De andere merken zijn alleen verkrijgbaar in het hoge van Nederland. Weet jij misschien waar ik ze in Zuid-Limburg zou kunnen krijgen?
Groetjes Paul
In Limburg kun je ook Carnibest en Bibi kopen op verschillende punten zelfs. Duck is verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaken en anders kunnen ze het gewoon bestellen evenals energique , Duck is een belgisch product dus als je de grens even overgaat kun je er zeker aan komen.
Anders moet je Ine even een PBtje sturen zij kan je verder helpen als je Carnibest of een Bibi wilt kopen in Limburg.
Door Lupa
#203601
en toch zal je mischin mee maken dat je hond het niet zo goed zal doen op merk a maar wel op merk b.
en dat is helemaal niet erg.
Ik ben hier begonnen met energique daarna bibi en nu zijn ze sinds 2 jaar aan de carnibest.
Gebruikersavatar
Door Nitus
#203622
paul schreef: Hallo Nitus. Bedankt voor de adressen. Heb ze allemaal bekeken maar geen enkele komt voor in Zuid-Limburg. Alleen Rodi komt me bekent voor, die krijgt men volgens mij ook bij de supermarkt. De andere merken zijn alleen verkrijgbaar in het hoge van Nederland. Weet jij misschien waar ik ze in Zuid-Limburg zou kunnen krijgen?
Groetjes Paul
Volgens mij heb je niet helemaal goed gekeken, lees het antwoord van Sylvia nog maar eens ;).
En heel veel mensen die vers voeren hebben er wel enkele kilometertjes voor over om daar aan te komen, ikzelf rijd ook zo'n 55 km heen en 55 km terug om aan Carnibest te komen.
Betekend natuurlijk niet dat jij dat ook moet doen, maar ik zeg dit even om aan te geven dat je niet overal makkelijk aan vers kan komen.
Je kan ook even hier je woonplaats noemen, misschien zit er wel iemand bij jouw in de buurt die Carnibest of Bibi voert en kun daar een paar kilo van overnemen om het uit te proberen, dan kun je het later evt. samen inkopen (dat scheelt ook weer in de kosten).
Al kunnen de meeste dierenspeciaalzaken wel een heleboel voor je bestellen hoor, dus daar zou je ook eens kunnen informeren, en je zou zoals Sylvia al zei Ine een Persoonlijk Berichtje kunnen sturen, zij woont in Roermond.
Succes! :)
Laatst gewijzigd door Nitus op wo 10 nov 2004, 13:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Elly
#203771
paul schreef: Hallo Elly. Bedankt voor je tip maar welk versvoer geef je dan en waar haal je die olie, bij een dierenzaak of ergens anders?
Groetjes Paul.
Ik geef Carnibest natuurvoer en lam/rijst. Er zit een verkooppunt bij mij in de buurt, maar als zij niet gaat, rijd ik inderdaad ook aardig wat kilometers om het zelf bij de fabrikant te halen. Ik kan het ook bij de dierenspeciaalzaak krijgen, maar dan ben ik ruim 1 euro per kilo meer kwijt. Het loont ook de moeite om grotere hoeveelheden af te nemen (heb je wel een grote vriezer nodig). Andere merken die op dit forum regelmatig genoemd worden zijn Bibi, Energique en Duck. De oliecapsules haal ik inderdaad bij de drogist.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door