Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2034991
Hoi, ik ben nieuwkomer Xgor met mn dalmatier Whisper. Zij is 9 jaar en de pech wil dat beide knieen kruisbandletsel opgelopen hebben, kruisband geheel doorgescheurd (degeneratie). In 2009 operatie in Amsterdam bij de doca dmv een zgn nylon teugel van flo en 4 maanden geleden haar andere knie met een lichaamseigen nieuwe kruisband in Wilhelminaoord. Whisper heeft erg veel pijn van deze operatie en ik overweeg om terug te gaan. Ik vind het heel erg voor mn dalmatier, ze moet rustig doen, aan de lijn enz.. Haar knie is aan de binnenkant erg dik. Vorige week had ze een blaasontsteking en daardoor ben ik me in haar voeding gaan verdiepen, ik ben begonnen met carnibest, dat had ik eerder moeten weten, wat geniet ze daarvan! Gister lagen alle kippehartjes door de kamer, ha ha, ze vond het vreemd.
Morgen komt mn vriezer en kan ik meer gaan kopen. Hoera.
Beide knieen van Whis zijn nu dus slecht, ik kan niet zeggen welke operatie voorkeur heeft, in het begin zag de knie met lichaamseigen kruisband er beter uit dan de knie met nylon band, maar nu gaat het niet goed. Misschien is er inmiddels iets mis met de meniscus, wie heeft ervaring met kruisband problemen en het herstel hiervan? De laatste operatie was eind januari. Groetjes Xgor.
Laatst gewijzigd door Xgor op di 14 jun 2011, 14:17, 1 keer totaal gewijzigd.
#2035112
Hoi Xgor, ik heb even een nieuw topic voor jouw vragen gemaakt want anders wordt het onoverzichtelijk.

Allereerst: welkom op Barfplaats! Wat heerlijk om te lezen dat Whisper geniet van haar nieuwe verse/rauwe voer! Super!

En dan over kruisbanden..... Ik heb helaas ook niet zulke goede ervaringen met het vervangen van kruisbanden bij de Dalmatische Hond. Mijn Linga is in november 2010 geopereerd en loopt nog steeds niet 100% goed. Zie dit toic: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 117.0.html.

Geef je Whisper glucosamine en visolie? Dat kan ik je zeker aanbevelen. Ik geef Linga momenteel de "Joint comp hond/kat" van Phytonics. En ik geef haar visolie van Royal Green.

En verder zou ik zeker terug gaan naar de specialist. Het zou kunnen dat de lichaamseigen teugel is geknapt. En dat deze nu veel pijn doet en eruit gehaald moet worden. Het kan ook de meniscus zijn hoor, maar het zou dus ook de teugel kunnen zijn.
#2035338
Weet niet precies hoe het op een forum werkt, hoop dat ik dit nu goed doe. Schrik nogal dat de teugel geknapt kan zijn, het zou best kunnen want ik weet dat ze veel pijn heeft, dat zou heel erg zijn. Ik geef Whis goeie zalmolie direkt uit Ijsland, ben het daar gaan halen, nee hoor grapje, bij fysiotherapeut gekocht en ik geef haar Stride. Ik heb gelezen dat Linga een vreselijke knal tegen een boom heeft gemaakt, wat erg om dat mee te maken, ik ga in ieder geval snel terug naar de kliniek. Is Linga pijnvrij??
#2035492
hey Xgor.. :)
wat leuk.. weer een dolle matiër!!  :D
maar wel balen dat het er ook 1 is met knieproblemen..
hier nog zo'n spring in t veld met kniebanden gescheurd..
bij kiek begon t doordat haar vorige eigenaar verzuimd heeft iets te doen aan gescheurde banden in haar hak.
die hak is dus vastgegroeid en niet meer flexibel.. met als gevolg dat haar knie een extra klap krijgt als ze haar fameuze driedubbeleflikflak achterover doet.. :P
met andere woorden.. kiek is een stuiterbal en daar was haar knie niet zo blij mee..

ik maakte me daar ernstig zorgen om.. nieuwe banden leek me niet voldoende omdat ze nu eenmaal al een raar poot heeft door die hak..

nu is mijn kiek geoperereerd in leeuwarden en heeft een TTA gekregen..

zie het hele verhaal:  http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,83778.0.html

we zijn nu bijna 9 weken verder na haar operatie..
de eerste 3 weken heeft ze full time in de bench gezeten met alleen plassen en poepen buiten..
daarna weer langzaam opbouwen..
haar operatie is geslaagd, controlefoto's waren goed.. het poot was een week geleden nog niet volledig genezen.. maar ze mocht volgens de d.a. weer los en dolletjes doen..
nu had ik dat graag gedaan.. maar niemand kent kiek zoals ik.. :P
dus ben ik gaan luisteren naar haar fysio die het wat genuanceerder wil opbouwen..
kiek haar achilles blijkt nu stijf en kort te zijn en ook haar spieren hebben natuurlijk een fikse klap opgelopen door zo lang niet lekker rennen..
dat is de reden dat ze nu nog wat kreupel loopt.. verder wil ze haar knie nog niet helemaal 100% buigen..
maar ik moet zeggen dat het al hartstikke goed gaat en dat ik vertrouwen heb in de toekomst.. :)
ik denk dat t bij kiek weer helemaal goed gaat komen..

misschien heb je wat aan het verhaal..  sterkte met je stippenkind..  :-*
#2035564
Xgor schreef: Weet niet precies hoe het op een forum werkt, hoop dat ik dit nu goed doe. Schrik nogal dat de teugel geknapt kan zijn, het zou best kunnen want ik weet dat ze veel pijn heeft, dat zou heel erg zijn. Ik geef Whis goeie zalmolie direkt uit Ijsland, ben het daar gaan halen, nee hoor grapje, bij fysiotherapeut gekocht en ik geef haar Stride. Ik heb gelezen dat Linga een vreselijke knal tegen een boom heeft gemaakt, wat erg om dat mee te maken, ik ga in ieder geval snel terug naar de kliniek. Is Linga pijnvrij??
Linga is wel pijnvrij. Maar, er hoeft niet zo veel te gebeuren hoor, en iets doet haar zeer. En dan zie je ook direct dat ze weer een paar dagen slecht loopt. Stride is inderdaad goed spul, niks meer aan doen :biggrin2:. De visolie ken ik niet maar zal wel goed zijn. Linga d'r knie is ook stijf, net als die van Kiek.

Ja, zo'n teugel kan knappen of afgestoten worden. Zelfs al is ie van lichaamseigen materiaal. En dan wordt de knie vaak dik en er komt soms zelfs een ontsteking.
#2035630
Wauw, allemaal dalmaten, leuk, leuk. Dus Kiek hebben jullie niet uit het nest? Heeft ze echt pijn geleden, brr
Zou de dierenarts kunnen beoordelen of de band nog goed zit, ik moet nl iemand charteren om naar Wilhelminaoord te rijden, dan moet ik deze week maar naar de dierenarts gaan, slapen doe ik anders niet meer, ai hoop zo dat het meevalt.
#2035644
nee kiek was 2 toen ik haar kreeg.. [size=0](van marktplaats)[/size]
ik wilde graag een volwassen teefje omdat mijn zoontje toen pas een paar maandjes oud was..
vorige dalmaatje was 2 maanden daarvoor overleden en ik miste die stippen zo..  :-\
bij het dinfonds zat niks wat me aansprak.. en dat boeferige koppie van kiek vond ik zo leuk.. :)
ze zat niet goed in haar vel toen ik haar kreeg.. mentaal niet en fysiek ook niet..
bovendien was ze 10!! kg te zwaar!!
als ze een trap op moest, kon ik haar de laatste 3 tredes duwen..    :-X
#2035655
10 kg te zwaar? Gos wat erg!!! De buren hier willen mijn Whis altijd vanalles geven, laatst bolletjes witbrood met ham, of 1 koekje, wat er 10 zijn, of uh taart wat op de grond is gevallen. Er gaat gewoon niets meer in! Alleen het superlekkere eten wat ik zelf aan Whis geef. Maar goed, dat was een hele kanonnade. Whisper is op haar gewicht wat ze al jaren is, ook voor die knieen is dit het beste.
Maar op die foto ziet Kiek er piekfijn uit. Het leed is geleden, ja toch?
Welk eten geef j haar?
#2035668
die kilo's had ik er zo af.. :)
nu heeft/had ze voor de knieproblemen, een bere conditie!!
20 km fietsen is niks!  :D
nu heeft ze alleen nog een paar gedragsproblemen.. hoewel die ook al veel minder geworden zijn..
én die hak.. dat krijg je nooit meer goed.. maar verder is ze nu kern gezond..
ze krijgt zelf samengestelde BARF..
daardoor heeft ze bijv. ook geen blaasgruis meer.. ;)
#2035677
Omdat Whis een blaasontsteking had ben ik me gaan verdiepen in de voeding.
Ik ben bezig met de overgang, voor mij is carnibest haalbaar, weet niet precies wanneer ik haar er helemaal op kan zetten. Ph urine was 7 en deze week laat ik het weer ff testen of het veranderd is door de carnibest, ik hoop dus wat lager. Ze kijkt nog wel vreemd tegen rauw aan, de kippehartjes lagen bv door de kamer, wat zou ik aan rauw kunnen geven aan Whis naast de carnibest om haar te laten wennen? Ik eet zelf geen vlees bizar he.
Tof he, dat fietsen. Dat kan niet meer met Whis. Heel erg jammer, dat was zo heerlijk.
Laterr
#2036175
Onze rottweiler had ook een gedeeltelijk gescheurde kruisband.
Wij hebben ook voor een TTA operatie gekozen.
Zodra het kon , zijn we met hydrotherapie begonnen. Super!!! De hond kon eindelijk weer iets doen en de revalidatie gaat sneller.
De eerste 3 weken waren erg zwaar zowel voor de hond als voor mij. Hij had veel pijn.
Maar nu...... hij loopt beter dan ooit. Een goede keuze.

Ik zou ook even terug gaan om het te laten zien.
Het klinkt mij niet goed
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door