Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

wie heeft hier mee ervaring HELPPPPPPPP

groeistoornis
Geen stemmen
0%
spaakbeen
Geen stemmen
0%
Door spikeangel
#2029465
hallo allemaal

wij hebben amerikaanse bulldog van 12 weken oud
na 1 week zagen we dat hij mank en krom ging lopen dus snel naar de DA geweest
bleek dat onze mannetje radius ulna curvatura syndroom heeft na veel  uitleg van de dierenarts bleek het groeistoornis te zijn.
we moesten snel van puppy brokken overstappen naar adult brokken hij mocht niet te snel groeien.
70 procent was dat hij beter kon worden en 30 procent kon het zijn dat hij geopereerd moest worden.
hij wil amper buiten lopen gelukkig heeft hij geen pijn want hij speelt verder wel goed met onze andere hond.
wie kan mij meer informatie hier over geven wat kunnen we nog meer aan doen.
dierenarts zij ook tegen ons dat we het beter konden weg brengen naar de fokker
maar dat wilden wij niet deze beestje wilden we ook een kans geven wie weet waar die anders zou belanden en hoe het zou aflopen en de fokker hebben we ook niet gebelt want hiermee schieten we ook niks op

alvast bedankt
krimo
Door nienk
#2029471
hallo en welkom hier!

wat ontzettend naar dat jullie pupje zo'n groeistoornis  heeft.

Je bevindt je hier op een forum voor rauwe voeding voor honden. Dat wil zeggen dat we de voeding voor onze dieren zelf samen stellen, simpel gezegd rekenen we met percentage's vleesbot, orgaan en spiervlees. hier over kan je alles lezen op de website, waar beginnersdocumenten staan.

Als het er om gaat dat de groei van je pup langzamer moet gaan, er zijn hier mensen die ervaring hebben met honden met groeipijnen. ik weet dat er dan bepaalde menu aanpassingen zijn waarvan gezegt wordt dat deze helpen de groei wat af te remmen.

ik hoop dat je iets van dat jou hondje kan helpen!
Gebruikersavatar
Door pike
#2029836
Welkom op bp!
Jammer dat het met je pup niet goedgaat. Ik weet niets van deze groeistoornis. Als ik het goed begrijp dan gaat het om de ellepijp en spaakbeen die krom groeien? Dat heeft niets te maken heeft met groeipijn (die ook echt pijn geeft). Ik zou toch de fokker bellen. Het is voor de fokker namelijk wel belangrijk om te weten of de dieren die hij gefokt heeft wel of niet gezond zijn. Als het erfelijk is kan hij er in de toekomst rekening mee houden. Een goede fokker wil graag op de hoogte worden gebracht.
Een vers vlees dieet zorgt er in elk geval voor dat je hond niet te snel groeit, en is bovendien veel gezonder dan brokken. 
Door Anya
#2029858
Welkom op Barfplaats!!!

Vervelend, dat je pup last heeft van een groeistoornis.

Ik begrijp dat het nu belangrijk is, dat je pup langzaam en gelijkmatig groeit. Je zit nu op een rauw voer forum, dus je zit m.i. op het goede forum. Op rauw voer groeien honden langzaam en gelijkmatig(er) op, dus ik zou zo snel mogelijk overstappen naar een meer natuurlijke manier van voeren.

Daarnaast zou ik de fokker dus wel informeren. Een goede fokker wil graag op de hoogte blijven van het wel een wee van zijn pups. Als het een erfelijke afwijking betreft, kan hij deze informatie meenemen.

Ik hoop dat het goed komt.
Laatst gewijzigd door Anya op di 07 jun 2011, 13:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Door ellenned
#2030377
Mijn hond heeft deze aandoening. Bij dieren met het radius curvus syndroom is er een storing in de groei van de ellepijp, waardoor het spaakbeen, dat wel doorgroeit krom wordt getrokken. Bij Kyran is het te laat ontdekt en geen operatie meer mogelijk. Bij jonge honden (zoals jouw pup) is die mogelijkheid er wel. Dus als ik jou was zou ik zo snel mogelijk een specialist opzoeken die bekend is met deze operaties. Vroeg of laat gaan ze hier last van krijgen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door