Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2029278
Met mei-li's atopie gaat het op dit moment weer wat minder goed ,erg donkere huid aan de acterkant van alle pootjes ,en weinig haar op haar lijfje ,en veel gekrabbel en geknabbel :-X :'(, ik wordt er zo moedeloos van ,ik wil alleen het beste voor haar en wil nog steeds niet naar de prednison of atopica grijpen ,zou acupunctuur werken in dit geval??
ik woon in tilburg ,ik weet niet waar ik hiervoor bij wie terecht kan??iemand een suggestie??????????? ::)
#2029681
Bij wie je terecht zoukunnen kan ik je niet helpen, als Belgje weet ik nog niet eens zomaar Tilburg liggen uit mijn hoofd  ::)
Of het zou kunnen helpen...dat weet ik niet.  Ik weet dat het voor veel dingen helpt maar ik heb nog nooit gehoord dat iemand het specifiek voor atopie heeft gebruikt.  Ik denk dat je best iemand zoekt die het kan toepassen en het dan rechtstreeks aan haar vraagt.  Ik zou er toch niet te veel op rekenen enondertussen andere manieren zoeken om Mei-Li te ondersteunen.
#2029781
hoewel we niet precies weten hoe het zit met Reus zijn jeuk (het hele verhaal van zijn te warme lever energie), of hij nou voornamelijk jeuk heeft omdat hij te warm/druk is in zijn lijf en dat hij daardoor atopische klachten vertoond, of dat hij te warm/druk is doordat hij atopisch/allergisch is.

hoe dan ook, de holistische DA waar ik kom heeft hem enkele keren behandeld met (ik geloof) japanse accupuntuur. die naald gaat niet in de huid, maar de meridianen wordt met een dikke naald (zegmaar zo dik als een cocktailprikker, stompe punt) aangeduwt. kan het niet zo goed omschrijven, de DA zoekt bepaalde punten op Reus zijn lijfje en duwt dan met de naald in/op zijn huid. Los van dat Reus daar heerlijk rustig van wordt (je ziet hem echt helemaal ontspannen), heeft hij daarna ook een tijdje veel minder jeuk.

op een of andere manier werkt het dus wel, en sinds ik bij de holistische DA kom ben ik gestopt met mij afvragen hoe dingen werken, want dat kan heel simpel mijn gezonde hollandse verstand niet bolwerken. Maar, Reus laat zien dat het werkt, en daar gaat het om.

Dus ik denk dat een behandelplan van een arts die werkt met accupuntuur, chinese kruiden en homeopathie Mei-Li zeker wel kan helpen. Denk niet dat hij/zij de atopie kan genezen, maar het zou de klachten wel flink kunnen doen verminderen en Mei-Li lekkerder in haar vel doen zitten.

ohja, in de aflevering van 5 mei van 'mode meisjes met een missie' (RTL5) komt een van de modemeisjes met haar hondje bij de DA waar ik ook kom en zijn er beelden van de behandeling die hij ook bij Reus doet.
#2030034
hoi ,morgen gaan we voor de 1ste acupunctuurbehandeling naar den haag ,naar brenda ooms ,zij stond met een artikel in het tijdschrift "onze hond "!
ik ga het erop wagen ik wordt er zelf zo gestresst van om haar zo'n kriebels te zien hebben!! ik voel me er zelf helemaal verdrietig en depri door .. :'( laat staan hoe mijn woefertje zich voelt  :-X :'(...
ik houd jullie op de hoogte !!
#2030135
Inderdaad super dat je daar zo snel terecht kan.  Ik duim in elk geval dat het iets voor Mei-Li kan betekenen.  Hou ons zeker op de hoogte, want ik ben benieuwd hoe alles verder gaat.  
Is het iemand die enkel en alleen accupunctuur kan of zou ze je nog verder met andere dingen kunnen helpen ( ik denk bvb aan homeopatische middelen of chinese kruiden,...)
#2030139
hoi ,ze is afgestudeerd dierenarts en heeft zich gespecialiseerd op natuurlijk gebied dus supplementen en kruiden geloof ik ook !
ik zal haar de groeten doen ;)
hoop dat mei-li stil staat dat niet alle naalden door het rond vliegen !! :biggrin2:

ik laat morgenavond even weten hoe het was ! ::)
#2030585
meili-chrissie schreef: @Nienk ... klopt ! die aflevering heb ik toevallig gezien !!leuk dat dat jullie praktijk is  :)
ik heb geen tv dus had het niet gezien, maar zag het op de facebook pagina van de DA langs komen geloof ik, toen heb ik het maar even bekeken.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door