Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door nienk
#2028911
hallo!

raakte vanochtend aan de praat met baasje van een kruising jackrussel (het beesie is zwart en nu al bijna hoger dan Reus...) pup van 4,5 maand oud. het baasje wil graag dat hondje mooi gespierd opgroeit, en niet dik zoals de meeste. hij krijgt nu s ochtends een plak duck, en s avonds puppy brokjes 'omdat hij dat nog nodig heeft voor de calcium', daarnaast geeft ze er groente bij. bij ons in de buurt is makkelijk tinlo barfmenu te krijgen, dus ik heb baasje naar die winkel verwezen. met de melding dat als ze smaken tinlo af zou wisselen, pup alles binnenkrijgt wat hij nodig heeft en inderdaad een mooi sterk slank hondje wordt.

maar, ik vind het toch een beetje eng om me zo met een ander hondje te bemoeien. dus, klopt het wat ik mevrouw verteld heb?

het hondje wordt ook iedere maand ontwormt, tot het eerste jaar en daarna iedere 3 maanden. ik zeg, onnodig, zij zegt, DA zegt dat het moet. wat is wijsheid?

wou even wat backup hebben voor wat ik mevrouw vertel, ben zo blij dat ik eindelijk iemand tegen kom die ook richting kvv denkt!

alvast bedankt!
Door Monoxxide
#2028921
Mijn eerste (17 maanden nu) hondje heeft de eerste 6 maanden ook brokjes gehad. Ben toen geintreseerd geraakt in versvoeding door andere op het bulldog forum. Als een hond het eerste half jaar op brok staat ga je echt het verschil zien eens je een paar weken vers geeft. Zou hun aanraden om het eens een maandje te proberen zodat ze zelf het verschil gaan zien. Ik heb nu zelfs het gevoel dat ik de oudste onrecht heb aangedaan de eerste maanden op brok. Maar goed sinds ze op vers staat heb ik veel verschil gezien bvb in vuile oren, vieze staart, traanafscheiding (gezicht stinkt niet meer) en ze heeft een mooie spierbouw.
Nieuw pupje kreeg soms al vers bij de fokker en staat vanaf dag 1 dat hij hier is volledig op vers. Is dag en nacht verschil in hoe hij opgroeit tov een brokkenpup. Kan hier wel eens vergelijkingsfotos zetten van Indy haar eerste 5 maanden op brok en Amadeus zijn eerste 5 op vers als je wil.
Ik zou ook een andere DA zoeken als hij aangeeft dat elke maand ontwormen nodig is.
Vorige hond heeft haar heel leven op brokken gestaan...wist ik maar beter toen.
*edit*
Even foto's gezocht van het verschil hier.
Indy 5 maanden oud en op brok.
http://i1237.photobucket.com/albums/ff4 ... IM0652.jpg
http://i1237.photobucket.com/albums/ff4 ... IM0607.jpg

Amadeus 5 maanden oud en sinds begin op vers.
http://i1237.photobucket.com/albums/ff4 ... e2/054.jpg
http://i1237.photobucket.com/albums/ff4 ... /102-2.jpg
http://i1237.photobucket.com/albums/ff4 ... e2/071.jpg
Laatst gewijzigd door Monoxxide op ma 06 jun 2011, 13:02, 1 keer totaal gewijzigd.
#2028965
Ik vind het super dat je die mevrouw richting kvv hebt geholpen.  En het klopt volgens mij ook dat, als het hondje verschillende samken eet hij voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.  Dat is hetzelfde als bijbarf dacht ik.
Alleen zou ik die mevrouw wel even duidelijk maken dat hij kan gaan ontgiften en dat dat niet de schuld is van de kvv maar van de slechte stoffen die er nu eenmaal uit vliegen. En ook duidelijk maken dat een hondje nog steeds dik kan worden op kvv...als het hondje te veel te eten krijgt en te weinig beweging wordt hij toch dik  :biggrin2:
Zie je die regelmatig?  Dan kan je het zelf mee opvolgen en die dame nog altijd wat uitleggen mocht ze vragen hebben. OVer het vele ontwormen bvb.  Maar stap per stap...eerste stap: kvv  ;)

Tja wat is wijsheid.  Ik geef ook de info mee over het barfen en kvv als ik zie dat mensen er voor open staan.  Mensen die zoooo verknocht zijn aan hun brok en mij voor gek verklaren...dan houdt het natuurlijk op en laat ik hun gewoon doen.  Zij hun ding ik het mijne...
Door nienk
#2029077
dank voor de reacties. ik denk inderdaad dat ik me maar buiten het ontwormen en enten en zo hou, daarvoor heb ik zelf ook gewoon  te weinig kennis en ervaring. ik zie ze regelmatig ja, Reus en haar hondje zijn erg aan elkaar gewaagd en spelen leuk samen. het is voor allebei goed denk ik om om te gaan met een hond van het eigen ras (qua energie, felheid en maat enzo), dus we zoeken elkaar regelmatig op.

ontgiften goed punt, dat heb ik nog niet gezegd. vanochtend was er ook nogal wat inmenging van andere bazen, die dingen zeiden over het koken van vlees tegen de wormeneitjes, dus ik ben allang blij dat ik mijn punt er tussen heb gekregen. maar ze was erg geinteresseerd in de kvv enzo, en zei dat ze de volgende keer maar even pen en papier mee zou brengen om het e.e.a op te schrijven. nou, dat leek mij wel een  goed idee!

ze geeft al smuldier pens er bij trouwens ook, wellicht valt het met het ontgiften ook wel mee bij zo'n jong hondje.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door