Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door willeke
#2023690
Tot mijn schrik heeft mijn hond van ruim 15 vandaag 3 epileptische aanvallen gehad. Heb al op het epitepsie forum gekeken, maar kan me niet registreren , mailadres gebanned komt er?
Morgenochtend gelijk de dierenarts bellen voor een afspraak. Gegeneraliseerde aanvallen zijn het. Bah wat ontzettend naar :'(
Iemand nog tips of wijze raad?
Door charmed
#2023693
Als een oudere hond gelijk al 3 aanvallen heeft achter elkaar, dan is het verstandig om een dierenarts te raadplegen. Die kan je in zulke gevallen alleen maar helpen. Onderzoeken wat de hond heeft. Bij honden van die leeftijd zit er meestal een andere oorzaak achter. Flink balen dat je oudje 3 aanvallen heeft gehad.

Ik hoop voor je dat het hier bij blijft. Het is altijd heel vervelend als ze clusteren (meerdere aanvallen binnen 24 uur) . :( Je zou wel een paar notities kunnen maken hoe de aanvallen eruitzien, hoeveel tijd er tussen zat en hoe lang ze duurden. Daar kan de dierenarts soms informatie uithalen.
Door willeke
#2023696
Aantekeningn heb ik al gemaakt...ken mezelf anders vergeet ik van alles v d zenuwen.
Brrr hoop dat ze een beetje goed de nacht doorkomt. Morgenochtend om 8 uur hang ik aan de telefoon...
Door charmed
#2023697
Goed zo! Sterkte voor vannacht, dat zijn altijd moeilijke dingen, je voelt je zo machteloos als het gebeurd. Je kan maar weinig voor ze doen. Zorgen dat ze zich niet bezeren en afwachten tot het over gaat.

Nogmaals sterkte!
Door Parelridder
#2023725
Je mag ook altijd dr. Lisette Overduin bellen/mailen, zij heeft zich al jaren gespecialiseerd in epilepsie (incl. moderne behandeling daarvan). Zie voor contact: http://www.veterinairespecialisten.nl/Default.asp? Ik heb een lezing van haar bijgewoond, het is een vreselijk aardig mens.
Mocht er nogmaals een toeval komen, probeer dan of je dit kunt filmen, dat kan heel waardevolle info geven voor de arts.
Sterkte!
Door willeke
#2023752
Kan pas om 6 uur terecht. Vind het ook zo moeilijk ze is 15 jaar en 3 maanden, en vind dierenartsen niet leuk(bang). Hoort slecht, ziet slecht, is sinds de kou over is(begin april?) flink achteruitgegaan, loopt niet meer 2 keer een  half uur, maar soms met moeite de straat uit, en soms een half rondje park, soms gewoon heel  pittig. Vorm van de dag scheelt heel veel. Zou al een afspraak maken met de dierenarts als checq up, met idee als er iets gebeurt heeft hij haar in gewone doen gezien. Moet je het haar nog allemaal aandoen? Wil eerlijk zijn naar mijn hond toe, en ten alle tijden voor haar kiezen als het niet meer doenbaar is..maar het is wel mijn maatje waar je zo`n groot stuk leven mee mee hebt gemaakt,je wil en kan haar eigenlijk niet missen.
Maar hopen dat het verder vandaag goed gaat.
Door charmed
#2023801
Ja, dat is moeilijk, de overweging of je op deze leeftijd het je hond nog kan aandoen. Ik denk dat dat een beslissing is die je als eigenaar geheel zelf moet nemen, jij kent jou hond.

Heel veel sterkte!
Door Linda en Kiri
#2023848
Heeft ze misschien wat teveel prikkels gisteren gehad??? Ik weet dat mijn hond "om" ging op momenten van teveel prikkels. Hij heeft er nooit iets voor gehad ondanks dat ze soms best ernstig waren.Ook geclusterd.  Maar hij kreeg ze te weinig om op medicatie te zetten. Dat wil zeggen dat hij ze niet dagelijks of wekelijks had.
Succes in ieder geval vanavond bij de dierenarts.. Ik duim voor je..
Door willeke
#2024155
Hele aardige dierenarts, alles goed doorgesproken, hart longen lympklieren alles ziet er heel goed uit, geen bloedonderzoek of scan gedaan, zag de arts geen meerwaarde in,gezien haar leeftijd.

Medicijnen meegekregen voor als ze een langdurige aanval heeft. Verder nog niet aan de medicijnen.

Als er meer aanvallen zouden komen,gaan we verder kijken. Of medicijnen,maar niet te lang doormodderen. De aanvallen zijn toch aardig belastend voor een hond

Steen is even uit mijn buik, hoop dat dat nog een poosje zo blijft.

Pff gelukkig mijn hondje weer mee terug naar huis.
Door Sennaruby
#2025377
Bloedonderzoek en een scan zijn juist aangewezen voor een hond op leeftijd. Er zit ergens een onderliggende oorzaak, hoewel dat niet per se hoeft te betekenen dat er nog meer aanvallen zullen volgen. Ik zou dus zeker een uitgebreid bloedonderzoek adviseren!
Voor meer informatie en advies, en om toegelaten te worden tot het epilepsieforum, kun je het beste een PB sturen naar Linda, Timmy op dit forum! Zeker doen!!

Groetjes,

Fieke
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door