Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door MarcovA
#2022407
Nog vijf dagen en dan mogen wij onze pup gaan ophalen!

Vandaag hebben de eerste doos Darf in huis gehaald. Ik ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat straks. Ik heb overtuigd gekozen voor KVV (Darf in het bijzonder), dus ik hoop dat Timber het er goed op gaat doen. Het was namelijk nog een hele klus om mijn vrouw over te halen, deze beslissing te nemen en ook  om aan de "omgeving" uit te leggen.

Eerst dus maar even op KVV en als iedereen er aan gewend is, is het plan om ook voor een deel te gaan Barfen!

5, .., .., .., .., ..,  :thumbup:!!!!

Gr. Marco
Door malimaniac
#2022907
Super goed dat je je vrouw hebt kunnen overtuigen!
Pas maar op, werkt verslavend hoor dat zelf samen stellen, voor je het weet barf je 100%  ;D
Als Iza geen vleesbotten meer zou kunnen eten zou ik ook voor Darf kiezen, komt kwa procenten dicht in de buurt met wat ik nu aan barf voer.
Laatst gewijzigd door malimaniac op zo 29 mei 2011, 20:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Door nienk
#2023450
wat goed dat je je pup op kvv groot gaat brengen! wat voor ras is het? (misschien heb ik een topic gemist?)

barfen inderdaad verslaven hoor, ik dacht ook 'lekker makkelijk' Reus s ochtends kvv te geven en dan s avonds barf. of om de dag ofzo... naja, na een week had ik al door dat het makkelijker/leuker/lekkerder was om gewoon vol te gaan barfen.

succes met wachten, paar nachtjes nog!!
Door MarcovA
#2023607
Nienk,

Het is een Cocker Spaniel! Ofwel, een "Working Cocker", uit een jachtlijn!!
Laatst gewijzigd door MarcovA op zo 29 mei 2011, 22:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Parelridder
#2023658
Ooooh, een werk cockertje.. Wow!
En een erg mooie kvv, Darf. Pup valt met de neus in de boter :)
Misschien ten overvloedde: Bij Cockertjes zie je nogal eens baknijd. Het is daarom handig als hij met de paplepel krijgt ingegoten dat het juist heel leuk en goed nieuws is als iemand de bak nadert, omdat je niks komt afpakken, maar juist nog wat komt brengen. Dus vanaf dag 1 bij iedere maaltijd nog even wat lekkers gaan toevoegen aan het maaltje terwijl hij smikkelt. Beter voorkomen dan genezen ;)
Door nienk
#2023662
[quote="Parelridder"]
Bij Cockertjes zie je nogal eens baknijd. Het is daarom handig als hij met de paplepel krijgt ingegoten dat het juist heel leuk en goed nieuws is als iemand de bak nadert, omdat je niks komt afpakken, maar juist nog wat komt brengen. Dus vanaf dag 1 bij iedere maaltijd nog even wat lekkers gaan toevoegen aan het maaltje terwijl hij smikkelt. Beter voorkomen dan genezen ;)
[/quote]

dat is een goede tip!!
Door MarcovA
#2023740
Baknijd bij Cockertjes!? Nog nooit van gehoord. Maar het is goed om te weten, als die signalen er zijn kunnen we daar vroegtijdig op inspelen!! Bedankt voor de tip. Timber heeft trouwens in het nest niet van dat laten zien, hij is de grootste en sterkste en wist altijd wel een tepel af te dwingen. Ook bij het voeren van  >:( brokjes :-[, wist hij nog wel een brokje bij één van zijn zusjes weg te pikken, haha!
Door nienk
#2023828
[quote="MarcovA"]
Baknijd bij Cockertjes!? Nog nooit van gehoord. Maar het is goed om te weten, als die signalen er zijn kunnen we daar vroegtijdig op inspelen!! Bedankt voor de tip. Timber heeft trouwens in het nest niet van dat laten zien, hij is de grootste en sterkste en wist altijd wel een tepel af te dwingen. Ook bij het voeren van  >:( brokjes :-[, wist hij nog wel een brokje bij één van zijn zusjes weg te pikken, haha!
[/quote]

zou dat dan niet juist er op kunnen wijzen dat hij waarschijnlijk erg sterk rondom zijn voer is, dat het in het nest al lukte om zijn broertjes en zusjes bij zijn eten weg te houden?
Door Parelridder
#2023911
Zelf zou ik niet wachten of die signalen zich gaan voor doen, maar hier op voorhand rekening mee houden.
Ik leer al mijn pups dat het naderen van de voerbak goed nieuws is, gewoon standaard in de opvoeding/socialisatie, waarom niet? Bij een ras waar baknijd vaker dan gemiddeld voor komt (mbv google kun je er eea over vinden, daarnaast zul je het ook vaak vermeld zien staan bij te herplaatsen Cockertjes) m.i. reden te meer om daar extra aandacht aan te besteden, het vóór te zijn ;)
Door MarcovA
#2023948
Oeps! Heb ik het woord baknijd verkeerd geinterpreteerd? Ik dacht dat je bedoelde dat hij niet zou willen eten, maar begrijp nu dat hij agressief zou kunnen zijn, zodat je niet bij zijn bak kan/mag komen?
Door Parelridder
#2023964
"Baknijd" betekent dat een hond zijn voer wil verdedigen, uit angst dat je het zult afpakken. Sommige mensen oefenen het aan de bak mogen komen door deze steeds weg te pakken en terug te zetten, vanuit de gedachte dat de hond er zo aan went en/of deze gecorrigeerd kan worden bij en ongewenste reactie. Maar stel je voor, dat je lekker zit te eten, een bord vol herlijsk en je hbt goede trek, en iemand haalt steeds je bord weg, zet het terug, haalt het weer weg, etc. etc. Daar zou je toch behoorlijk geirriteerd van worden... Een moderner en m.i. veel logischer manier van aanleren dat voer niet verdedigd hoeft te worden, is aan te leren dat jouw nabijheid en het naar de bak reiken helemaal niet bedreigend is, omdat je slechts wat extra's, overheerlijks komt toe voegen. Zo creeer je een hondje dat ontspannen blijft onder jouw nadering van de eetbak. En dat is toch voldoende? In principe pak je immers helemaal geen eten af, het gaat er maar om dat je gewoon veilig en ontspannen kunt passeren of als het ooit eens wel nodig zou zijn de bak weg te halen, dit mogelijk is. Andersom trouwens ook fijn, dat je maatje gewoon lekker ontspannen kan smikkelen zonder de stress van "Oh jee, er komt iemand aan".
Door MarcovA
#2023971
Ik begrijp hem helemaal! :D ;D
Ik ga hem toepassen. Wel zo fijn om zo'n band met je hond te hebben dat je alles met hem kan en hij zich ontspand!!
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door