Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Sammy1980
#2007539
Sinds een tijdje kucht Sammy af en toe.

Het was me al opgevallen dat als ze haar halsband om had en er druk op kwam te staan dat ze begon met kuchen, als een kennel hoest kuch.
Ik dacht eerst dat het kwam doordat er druk op haar keel stond  :-\

Vervolgens gebeurde het ook als ze vleesbot at, het klinkt dan alsof ze zich verslikt en begint te kuchen. Dit is niet elke dag, maar zo´n 1 a 2 keer per week, soms nog iets minder.
En ze doet het af en toe als ze laag water drinkt, dus niet uit de standaard, en als ze zwemt.

Ik ben er al mee bij de DA geweest en die heeft haar luchtpijp gecontroleerd en hij gaf aan ze een geirriteerde luchtpijp heeft en hij adviseerde om kinder hoest siroop te geven.
Dit heb ik gedaan en het heeft niet echt geholpen, ze heeft het nog steeds, maar het wordt ´gelukkig´ niet erger, maar dus ook niet minder  :-[ :-\

De volgende stap was volgens de DA om een foto van haar luchtpijp en slokdarm te laten maken, maar Sammy en foto´s maken is zeker een roesje en dat vindt ik niet zo prettig.

Ze is verder wel gewoon zichzelf, eet en drinkt goed, speelt gewoon en is nog haar gekke zelf.
Ik durf alleen niet voor de volle 100% zeker te zeggen dat ze niet beanuwd is. Je merkt niets aan haar conditie en haar speelsigheid maar ik vindt dat ze af en toe wat zwaarder ademt tijdens haar slaap en haar slaaphouding is ook anders, normaal slaapt ze helemaal opgerold en nu ligt ze of helemaal plat op haar zij of met haar hoofd tussen haar voorpoten.  Ook wilt ze niet meer haar bal vasthouden tijdens de wandeling.

Is de volgende stap echt het maken van een foto of zou er nog iets anders kunnen zijn wat ik eerst kan proberen??

Even voor de duidelijkheid, als er een foto gemaakt moet worden dan doe ik dat natuurlijk, maar ik vindt dat roesje gewoon niet prettig  :-[
Door Deesje
#2007725
ik heb een soortgelijk probleem hier.. dan is het ene tijd weg, dan is het er weer.. (soms beetje een 'kokhals-kuchje') niets te merken aan hond, lekker fanatiek, conditioneel geen verschillen, eet goed, ademhaling is rustig, geen uitvloeing uit de neus enz.. zelf ook al een en ander na laten kijken, en waar ik nog een beetje 'bang' voor ben is een cardiaal probleem. vooralsnog kwam ik ook telkens thuis met 'geen bijzonderheden'.. toen is het een tijdje nauwelijks aanwezig geweest en nu is het er weer af en toe... toch ook nog maar eens laten checken maar ik lees even mee...

bij sammy cardiaal al iets onderzocht?
Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#2007767
Esther Q schreef: Er zijn dierenartsen die heel goed zonder roesje kunnen werken, kijk maar eens in dit topic, misschien kun je het navragen bij die da's:
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 100.0.html
Ja met een spierverslapper  ::)
maar even serieus dat valt niet mee hoor een foto van de hals, waarop de slokdarm goed te zien is.  Je moet de hals recht naar voren strekken en hoe houdt je dan de hond stil zonder zelf als dierenarts je handen aan straling bloot te stellen? Dan moet je de kop van de hond stevig op de tafel plat drukken, fijn bij een hond die bang is. Soms is het helemaal niet verkeerd voor de hond om een roesje te krijgen, scheelt een hoop stress.
Gebruikersavatar
Door Sammy1980
#2007786
*Dorothea* schreef: Ja met een spierverslapper  ::)
maar even serieus dat valt niet mee hoor een foto van de hals, waarop de slokdarm goed te zien is.  Je moet de hals recht naar voren strekken en hoe houdt je dan de hond stil zonder zelf als dierenarts je handen aan straling bloot te stellen? Dan moet je de kop van de hond stevig op de tafel plat drukken, fijn bij een hond die bang is. Soms is het helemaal niet verkeerd voor de hond om een roesje te krijgen, scheelt een hoop stress.
Dit is inderdaad ook de reden van het roesje, Sammy is doodsbang bij de DA en blijft niet stil liggen, ook niet als ik er bij blijf.
Deesje schreef: ik heb een soortgelijk probleem hier.. dan is het ene tijd weg, dan is het er weer.. (soms beetje een 'kokhals-kuchje') niets te merken aan hond, lekker fanatiek, conditioneel geen verschillen, eet goed, ademhaling is rustig, geen uitvloeing uit de neus enz.. zelf ook al een en ander na laten kijken, en waar ik nog een beetje 'bang' voor ben is een cardiaal probleem. vooralsnog kwam ik ook telkens thuis met 'geen bijzonderheden'.. toen is het een tijdje nauwelijks aanwezig geweest en nu is het er weer af en toe... toch ook nog maar eens laten checken maar ik lees even mee...

bij sammy cardiaal al iets onderzocht?
Wat jij omschrijft komt inderdaad wel erg overeen, inderdaad af en toe een kok hals kuchje
Er is nog geen cardiaal onderzoek gedaan, er is wel geluisterd maar volgens de DA is dat in orde.
Wel goed om even te onthouden en dat mee te nemen.
Mevroi Kruim schreef: En ik zou de halsband vervangen door een tuig.
Ze heeft ook altijd een tuig om, alleen bij de laatste avond wandeling deed ik nog wel een halsband om, maar dat doe ik al niet meer  :-*
Door Esther Q
#2008000
*Dorothea* schreef: Ja met een spierverslapper  ::)
Wat bedoel je? Wordt er een spierverslapper gebruikt dan ipv een roesje?
Door Lizzy
#2008019
Hoe is haar hart? Want zo begon het met Brutus ook. En wij dachten ook aan keel/luchtpijp en zelfs longen. En het probleem bleek uiteindelijk z'n hart. En niet elke DA is even goed in het beluisteren en interpreteren van wat ie hoort als ie naar het hart luistert.
Gebruikersavatar
Door Sammy1980
#2008089
Lizzy schreef: Hoe is haar hart? Want zo begon het met Brutus ook. En wij dachten ook aan keel/luchtpijp en zelfs longen. En het probleem bleek uiteindelijk z'n hart. En niet elke DA is even goed in het beluisteren en interpreteren van wat ie hoort als ie naar het hart luistert.
Nou ja, volgens de DA is haar hart goed, maar dat is alleen gebaseerd op het luisteren met een stethoscoop (heet zo'n ding zo  :P )
Ik vraag me ook altijd af hoe ze dat goed kunnen horen want Sammy staat daar zwaar in stress, zwaar ademen en helemaal gespannen.

Ik ga dus zeker haar hart ook laten controleren, wat voor onderzoek is daarvoor handig, een foto of iets van een hartfilmpje???
En kan dat gewoon bij de DA of zal ik dan meteen naar een specialist gaan??
Door qyan
#2008853
Qyan had ook zo'n hoest en tot 2 keer toe dachten we kennelhoest. Uiteindelijk kreeg hij een maand of 2 later ernstige hoestbuien. Gezien de kennelhoest dachten we kennelhoest en een longontsteking eroverheen. Uiteindelijk bleek het ernstig hartfalen in combinatie met cardiomyopathie. Nu hoeft dat niet zo bij alle honden te gaan natuurlijk m.b.t. het hart, maar een echo/ ecg is zo gemaakt. Ik zou een doorverwijzing naar een radioloog vragen. Echo/ecg gebeurd zonder roesjes, spierverslappers en/of kalmeringsmiddelen.
Gebruikersavatar
Door Sammy1980
#2008880
qyan schreef: Qyan had ook zo'n hoest en tot 2 keer toe dachten we kennelhoest. Uiteindelijk kreeg hij een maand of 2 later ernstige hoestbuien. Gezien de kennelhoest dachten we kennelhoest en een longontsteking eroverheen. Uiteindelijk bleek het ernstig hartfalen in combinatie met cardiomyopathie. Nu hoeft dat niet zo bij alle honden te gaan natuurlijk m.b.t. het hart, maar een echo/ ecg is zo gemaakt. Ik zou een doorverwijzing naar een radioloog vragen. Echo/ecg gebeurd zonder roesjes, spierverslappers en/of kalmeringsmiddelen.
Jeetje wat erg!!
Nij Sammy wordt het gelukkig niet erger maar dus ook niet minder helaas.
Ik ga een afspraak maken met de DA en een verwijzing vragen voor een ECG.
Door Lizzy
#2008916
Ik weet niet eens of ze ECG's kunnen maken? In Utrecht misschien? Ik ben met Brutus toentertijd naar de radioloog geweest voor een Doppler echo, Dr. Warmerdam.

Het hoeft haar hart natuurlijk niet te zijn he!
Gebruikersavatar
Door Sammy1980
#2008945
Lizzy schreef: Ik weet niet eens of ze ECG's kunnen maken? In Utrecht misschien? Ik ben met Brutus toentertijd naar de radioloog geweest voor een Doppler echo, Dr. Warmerdam.

Het hoeft haar hart natuurlijk niet te zijn he!
Volgens een vriendin kunnen ze inderdaad ECG's maken en de meeste DA praktijken hebben zo'n apparaat.

Ik weet dat het niet haar hart hoeft te zijn  :-*
Maar het is wel iets om eventueel mee te nemen. Ik ga een afspraak maken met de DA en overleggen wat zij verstandig achtte.
Of toch eerst haar hart bekijken of eerst de foto's laten maken van luchtpijp en slokdarm.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door