Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door nisha
#197847
heb een vraag over mijn x mechelaarteefje van 3.5 jaar met HD

als een hond geopereert word aan de heupen,kan deze dan na revalidatie hetzefde doen als een gezonde hond,of moet er nog altijd opgepast worden en soms pijnstillers gegeven worden.

kan ze dan lopen,springen, achter bal jagen en elke dag spelen met andere honden, uren wandelen zonder achteraf krom te staan van de pijn?

beide heupen zijn slecht,op 1 is al artrose aan de heupkop,zouden jullie zo'n hond opereren of heeft dit geen nut?

ze krijgt nu aangepaste wandelingen en om de 2 a 3 dagen metacam,maar die wandelingen zijn zo saai dus laat ik haar ook soms doen en spelen,wat een plezier dat ze dan heeft,ze is dan zo gelukkig op dat moment :D,haar favorietste bezigheid is met andere honden spelen,alleen achteraf na rust is ze zo triest door de pijn.

maar moet ik haar dan altijd maar rustig houden, of gewoon laten plezier maken,meer pijnstillers geven en vroeger afgeven. :(

zou graag een 2 de hond willen,zodat ze thuis samen wat kunnen ravotten,maar weet niet hoe ze er dan bij gaat lopen na enkele weken,misschien geraakt ze dan niet meer uit de zetel,ze heeft nu soms al moeilijkheden om na een drukke dag s'avonds eruit te geraken.

wat zouden jullie dus doen in mijn situatie?

sonja
Door Lizzy
#197921
Ik denk dat je deze vragen zeker ook voor moet leggen aan een aantal orthopedisch specialisten.

Deze specialist staat op de site van Atjo Westerhuis (http://www.uwdierenkliniek.nl/home.html):

L.A.A. Janssens, dierenarts, Dierenkliniek Anubis, Kontichse Steenweg 46, 2630 Aartselaar - Antwerpen, Belgie; tel 00 32 (0)3 - 2900000; fax 00 32 (0)3 - 2903080

Persoonlijk zou ik een 2de hond af laten hangen van de toekomst.
Door Audrina
#198027
Ik heb in een soortgelijke situatie gezeten met mijn DH teefje van 2,5, alleen had die ED met arthrose en geen HD. Ik heb mijn hond toen wel laten opereren en ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds blij dat ik dat heb laten doen. Wat ik in jouw situatie zou doen, daar kan ik niks over zeggen want daarvoor weet ik te weinig van de toestand van je hondje (hoe ernstig de HD & arthrose is) en wat voor soort operatie je wilt laten doen.
Wat Lizzy al zegt, ga in overleg met je DA en een goede orthopeed. Die kunnen je alle voors en tegens vertellen.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#198090
Ik zou me inderdaad door een orthopeed laten voorlichten. En wat betreft een tweede hond, besef wel dat het dan wel erg verleidelijk voor haar wordt om te gaan spelen, en dat kan weer minder goed voor haar zijn.
Heb je al glucosamine geprobeerd?
Door nisha
#199338
ik geef aplazyl,daar zit glucosamine in en nog andere dingen,speciaal voor honden en paarden met artrose en HD en ze is sinds ik dit geef toch soepeler in haar bewegingen.

ben eens gaan horen in de dierenkliniek waar ze onderzocht is geweest achter opereren.

maar helaas,het kost te veel,dacht dat ik met 5 a 600 euro per heup zou toe komen,maar daar spraken ze al over 1000 euro per heup.

kan natuurlijk eens goed gaan sparen en als het na enkele jaren nog slechter word,dan laten opereren.

deze optie hebben ze me toch gegeven.

sonja
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door