Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door toscak
#1986214
Bob, onze labrador van 2, heeft regelmatig last van onstoken oren gehad. Op zich niet vreemd voor een labrador die iedere dag kopje ondergaat. We zijn toen de oren heel goed gaan onderhouden door ze minimaal 1 keer per week schoon te maken. Zijn oortjes bleven brandschoon en niet ontstoken. Ook leg ik vaak zijn oor open als hij ligt te slapen. Toevallig zijn sinds deze week zijn oren toch echt weer een stuk viezer, maar de laatste keer hiervoor moet minimaal een half jaar geleden geweest zijn.

Nu is het zo dat ik hem nog wel ontzettend veel zie scheuren over de grond, behoorlijk lang achter elkaar en ook echt hard. Soms hangt 1 oor ook echt een stuk lager. Hij schud dan een paar keer of wacht 20 minuten en het is weer weg. Buiten deze dingen geeft hij geen nadrukkelijk pijn aan. Tenzij deze dingen een uiting van pijn zijn... Ik blijf mijn twijfels houden of hij echt niet last van zijn oren heeft. Zelfs mijn vriend die nooit zo bezorgelijk is, heeft ook het idee dat Bob last van zijn oren blijft hebben. Kan er nog meer mis zijn dan 'alleen ontstoken'? Het is misschien een vreemde vraag, maar bestaat er ook zoiets als een oorarts voor honden? Of specialisten daarvoor? Met mijn eigen dierenarts kom ik er niet echt uit, volgens haar is de oorzaak van alles zijn voeding  ::). Ze is zwaar anti rauw en vind het al helemaal erg dat ik geen rijst bij voer  ::). Bob heeft eigenlijk nooit echt iets, maar als ik er ben, krijg ik altijd het gevoel dat zij vind dat het probleem door de rauwe voeding komt.

Anyway, jullie enig idee of er een specialist is? En waar ik eens aan moet denken als oorzaak?

Dank!
Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#1986243
toscak schreef: Nope, nooit geweest...

Weet je nog welke arts dat is?
Gert ter Haar, maar je moet wel een doorverwijzing hebben van een dierenarts.
Door Veerle-scrappyToo
#1990124
Ik ben benieuwd of je DA je zonder pruttelen een doorverwijzing geeft en niet eerst een praatje om je een brok aan te smeren  ::)
Ik hoop dat het snel opgelost is,  oorproblemen...BAH
Gebruikersavatar
Door Els&Flow
#1990185
Zoals je weet heeft Max chronische oorontstekingen, zo'n beetje iedere 2 maanden is het wel weer eens raak. We hebben onderhand alles al geprobeert, maar op dit moment heb ik veel baat bij Espree Ear Care om de handel schoon te maken en voor het onstekingsremmende gedeelte blijf ik op Surolan.

Hier is de oorzaak wel degelijk het vieze slootwater heb ik het idee. Na een tijdje aan zee te zijn geweest is het beduidend minder, al is het dan niet over. Maar Max rolt ook en schuurt overal doorheen. Viesnek.

Word het niet eens tijd om een pro-verse da op te zoeken? Mss kan die je verder helpen. Of een holistische da.

Knuffel voor Bobje.
Gebruikersavatar
Door nova
#1990551
toscak schreef: Ja! Ik wil ook een andere dierenarts, maar vind het moeilijk om een nieuwe te kiezen. Iemand tips voor omstreeks Den Haag?
je hebt zo maar kans de een KNO arts ook niet voor vers is.
Beterschap voor je hond, hier ook een hoop orenleed gehad, al is het sinds eind dec. gelukkig weer rustig :) :)
Door toscak
#1991569
Dank voor de tips!

Ben gisteravond langs geweest en zij dacht natuurlijk vers.....  ;D
Ik stond erop dat we ook een kweekje opstuurde naar Utrecht en dat heeft ze gedaan. Ben dus benieuwd!
Ga ondertussen ff shoppen voor een andere DA
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door