- di 12 apr 2011, 12:06
#1989985
Als ik een duif slacht (zelfde idee, maar dan kleiner), dompel ik hem niet in kokend water. Ik vind dat het dan teveel gaat meuren, dus laat de vogel gewoon goed ontdooien. Meestal pluim ik ze dan (even zoeken op wateetons, dan kom je een topic tegen met tips) en haal het hele binnenwerk eruit en de voeten eraf. Hier gaan de duiven tegenwoordig door de molen, dus dan gaan het hartje en de lever ook mee. De rest niet.
Soms lukt het om een duif te villen. Duif laten ontdooien en op zn rug leggen. Met een mes een sneetje maken over de lengte van de borstfilet. Huid doorsnijden, maar niet totaan het bot. Dan de velletje een beetje openmaken en lostrekken met veren en al, alsof je een been harst.
Hier slacht ik geen weekendratten voor Ot, die eet ze zo maar op. Ze laat altijd wel een bruin zakje liggen, dat zou best eens de galblaas kunnen zijn. Soms ook wat darmen en meestal ook de neus. De neus gaat meestal wel op, maar dan kan even duren. Dat bruine zakje nooit.