Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#1990054
Viento heeft vorig weekend 2x een beetje vers bloed opgehoest. Mijn eerste paniekreactie "Toch geen longkanker?" werd gelukkig bij de d.a. niet bevestigd. Op betasting van de maagstreek reageerde Viento duidelijk pijngevoelig. Een geïrriteerd maagwandvlies dacht de d.a. en heeft hem daarom voor een week Zitac, een maagzuurremmer, voorgeschreven. Verder raadde zij aan 2x per dag te voeren ipv 1x en tijdelijk over te stappen op KVV, in verband met de vertering. Kan ik nog iets anders doen ter ondersteuning om de klachten te verhelpen. Homeopathie, of een of ander kuurtje?
Laatst gewijzigd door petrap op zo 08 jan 2012, 18:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Els&Flow
#1990187
Ik zou zelf contact zoeken met een holistische dierenarts om te kijken waar dit probleem vandaan komt en dan samen met hem/haar een behandelplan opstellen. Het zou in dit geval mijn keus niet zijn om zelf aan de slag te gaan met homeopatische geneesmiddelen of alternatieve geneeswijzen.

Als je overstapt op kvv zou ik wel kiezen voor een wat grovere kvv, zoals bijv. Naturis of Haaksbarf.

Veel sterkte voor Viento.
Door Esther Q
#1990209
Ik begrijp het verband tussen vers bloed ophoesten en een geirriteerde maagwand niet direct. Kwam dat bloed uit de maag, dan moet hij toch hebben overgegeven ipv hoesten?
Door petrap
#1990225
Hij heeft niet overgegeven. 1x lag er wat bloed met wat schuim op de keukenvloer, en de volgende dag hoorde ik hem in de auto hoesten en vond ik bij aankomst ook wat rood bloed op de grond. De d.a. zei dat het een indicatie van een ontsteking is.
Door Esther Q
#1990229
Ok, dus schuim uit de maag met bloed denk ik. Ik vraag me af of maagzuurremmer dan wel genoeg is, of dat je beter meer onderzoek laat doen. Ik heb zelf een geirriteerde maag, inmiddels onder controle zonder medicatie, maar ik voel natuurlijk bij alles wat ik eet wat het effect is. Ik zou ook naar een holistische da gaan.
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#1990243
als je hond bloed opgeeft uit de maag dan vraagt dat om verder onderzoek en niet zo een maagzuurremmer geven....
zou zeker uitkijken met eten en id kvv is dan wel wat, ik geef zimba ook nog steeds verdeeld over de dag eten..
van tannetje heeft ie chinese kruiden gekregen waaronder ook probiotica inzat...
Door petrap
#2004174
Na de kuur met Zitac van 1 week leek het probleem over, maar helaas heeft Viento gisteren weer bloed opgehoest  :( . Vandaag maar een nieuwe afspraak met de d.a. maken voor een vervolgonderzoek. In de boekjes lees ik dat gebrek aan eetlust een van de klachten is bij gastritis, maagzweer, maagtumor en dat soort zaken. Aan zijn eetlust is bij Viento niets te merken. Kunnen ze op een foto een ontsteking zien?
Door Lizzy
#2004197
petrap schreef: Na de kuur met Zitac van 1 week leek het probleem over, maar helaas heeft Viento gisteren weer bloed opgehoest  :( . Vandaag maar een nieuwe afspraak met de d.a. maken voor een vervolgonderzoek. In de boekjes lees ik dat gebrek aan eetlust een van de klachten is bij gastritis, maagzweer, maagtumor en dat soort zaken. Aan zijn eetlust is bij Viento niets te merken. Kunnen ze op een foto een ontsteking zien?
Lastig te zeggen.... Achteraf konden wij wel zeggen dat er iets op de rontgenfoto van Whoofer's buik stond dat niet klopte (verdikking in de maagwand), aan haar maag. Maar aan zo'n foto kunnen ze volgens mij toch niet zien of het een ontsteking is of iets anders....
Door sella
#2004213
Als ik bloed ophoest is het schuimend, maar dat komt uit de luchtwegen, stukgehoeste vaatjes.
Ik zou dat dus zeker niet vergeten, dat het niet persé maag hoeft te zijn.

Zou bloedprikken zinvol zijn? Dan weet je in ieder geval of er onstekingswaarden verhoogt zijn, en welke van de witte bloedlichaampjes dan verhoogd zijn.

Geef je knappe vent een knuffel van me, en hopelijk is het toch redelijk eenvoudig op te lossen.
Door petrap
#2004238
Viento heeft inderdaad af en toe een soort kuchje, met name als hij wat opgewonden is, dus dat wilde ik vanmiddag nog eens aankaarten. Bij het vorige bezoek had ze naar zijn longen geluisterd, maar die klonken toen schoon. Hij reageerde wel pijnlijk op de betasting van zijn maagwand, vandaar dat de d.a. aan een geïrriteerde maagwand dacht. Ik ga het bloedprikken en een foto ter sprake brengen.
Door petrap
#2004241
Ik zat overigens ook nog te denken om Colostrum therapie en de maagcompositum van de Groene Os te bestellen. Iemand ervaring met deze 2 middelen?
Door petrap
#2005002
Bij het bezoek van gisteren voelde de d.a. dat Viento's lymfeklieren bij zijn keel wat zijn opgezet. Dat zou zijn kuchje verklaren, maar ze dacht niet dat daar het bloed vandaan komt. Hij heeft wel een ab-kuur gekregen. Maandag moet Viento toch onder het mes voor het verwijderen van een wrat/tumor bij zijn oogbol en dan zal ze naar zijn toncillen kijken. Ze adviseerde vooralsnog wat langer KVV te gebruiken ipv botten e.d. Onder betasting van de maagstreek bleef hij nu rustig. Een bloedonderzoek zou niet duidelijk maken waar de ontsteking vandaan komt. We kijken het nog even aan en gaan de maagcompositum geven.
Door petrap
#2008412
Vandaag is het tumortje bij Viento's oog verwijderd, zie ook http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 817.0.html. De d.a. zou dan gelijk de toncillen nader bekijken. Bij het inbrengen van de tube kwam er veel bloed vrij en heeft Viento ook bloed gebraakt. De d.a. heeft overleg gepleegd met de KNO-arts van de Universiteit van Utrecht en die denkt op basis van de symptomen in combinatie met de leeftijd van Viento (10 jaar) aan een longcarcinoom  :'( :'( :'(. Dat was precies ook waar ik zelf als eerste aan gedacht had, toen Viento voor de eerste keer bloed ophoestte. De d.a. heeft een foto genomen, maar kon daarop niets zien. Daarom heeft ze me doorverwezen naar de KNO-specialist van de Universiteit van Utrecht. We kunnen er 19 mei terecht. Mijn d.a. had het ook nog over een KNO-speciaist in Etten-Leur, maar gaf de voorkeur aan de UvU. Iemand ervaring met de KNO-afdeling in Utrecht? Zijn er ergens anders nog betere specialisten? Ik wil er nog niet aan denken mijn manneke te moeten missen  :'( :'( :'(.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door