Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Bobbymm
#1978237
Hoi,

Ik zal me even voorstellen, ik ben Monique en heb een Jack Russell genaamd Bobby.
Sinds een paar weken is Bobby veel gaan drinken. Omdat hij altijd Carnibest natuurvoeding eet vond ik dat erg vreemd aangezien hij vaak meer dan een week deed over zijn drinkbak leeg te drinken. Nu doet hij dat in 1 dag.
Ook begon hij steeds meer te plassen dus ik heb de dierenarts gebeld. Daar hebben we 4 maart de urine na laten kijken maar daarin was niets vreemd te vinden. De dierenarts ging het soortelijk gewicht van de urine meten en die was veel te hoog dus dat was toch wel een reden om bloedonderzoek te doen.
Na een paar dagen kregen we de uitslag van het bloed:  de nierwaarden, leverwaarden en de glucose waren niet goed. Diagnose: suikerziekte, advies van dierenarts op diabetes dieet en een maandje aan kijken.
Ik heb dus gepraat als brugman om de Carnibest diabetes te geven ipv de brokken die de dierenarts voorstelde.
Maar goed Carnibest geregeld. Mijn gevoel was er alleen helemaal niet goed bij en heb dus na een tijdje aankijken besloten een 2e opinion te laten uitvoeren door een andere dierenarts.
Ondertussen hadden we al veel slapeloze nachten gehad met onze Bob omdat hij bijna elke nacht naar buiten moest om te plassen of te poepen.
Vorige week dinsdag waren we bij de andere dierenarts. Die zag al meteen dat Bobby ziek was en dat hij niet lekker in zijn vacht zit. Ook is hij in een week tijd 1 kilo afgevallen terwijl hij zo ontzettend veel honger heeft. Hij kijkt de hele dag je eten uit je handen...
Dus ook bij deze dierenarts bloed onderzoek en urine onderzoek.
Na een half uur krijgen we de uitslagen van het bloed. Alle waarden zijn super goed!!????
Heel vreemd binnen 2 weken is zijn bloed goed maar wordt hij steeds zieker.???????
Nu heb ik vorige week woensdag zijn ontlasting opgestuurd naar de Universiteit in Utrecht en ben ik nog aan het wachten op de uitslag...
Hij slaapt echt heel erg veel maar is op sommige momenten wel heel vrolijk. Vooral nadat hij gegeten heeft speelt hij er op los. Hij heeft heel erg veel jeuk en bijt en likt zichzelf heel erg veel. Hij kijkt heel erg dof en verhaart super veel. Ook rekt hij zich heel erg veel uit vooral zijn voorpoten...

Ik maak me toch wel erge zorgen om ons beste vriendje :(


X Monique en een knuffel van Bobby
Door vitess
#1978281
Welkom op BP voor jou en Bobby, kan me goed voorstellen dat je je zorgen maakt. Ik kan je hier niet echt mee helpen maar er zijn er hier vast een aantal die dat zeker kunnen. Wens je heel sterkte en hoop dat je snel een echte oorzaak kunt vinden zodat Bobby weer op zal knappen.
Door Lizzy
#1978914
Dit is inderdaad heeeeeel merkwaardig. Wat waren de bloedwaardes bij de 1ste DA en wat waren ze bij de 2de DA?

Ik vertrouw dit helemaal niet, eerlijk gezegd. Ik liet me doorsturen naar een Internist. Want als de bloedwaardes slecht waren en nu weer goed zijn maar jouw hond nog steeds ziek is, dan lijkt het me specialistenwerk worden want hier gaan (zo te lezen) deze DA's niet uitkomen.
Door ulla
#1979103
Ik vroeg ook een verwijzing naar een internist,het vele drinken hoort niet, en dat hij in 1 keer wel actief is na eten zou erop kunnen wijzen, dat hij suiker heeft.
Hoeft niet, maar ik zou er zeker niet gerust op zijn.
Sterkte.
Door nienk
#1981476
hoi welkom op Barfplaats! Klinkt naar inderdaad, het verhaal van Bobby. hoe gaat het nu met hem en heb je al iets uit utrecht gehoord?
Door conleeuw
#1982065
welkom hier, wat naar dat jullie zo piekeren, zou hij niet cushings kunnen hebben, meer drinken, veel slapen, honger honger honger, zou kunnen  :-\ sterkte met het wachten
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door