Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#198032
Ik heb afgelopen juli mijn teefje daar laten helpen. Ben er erg tevreden over. Ik moest haar om acht uur brengen. Daar kreeg ze een slaapmiddel, we bleven bij haar tot ze vrijwel sliep. Het was toen ongeveer half negen. We zouden gebeld worden als ze gehaald kon worden. Dat was om kwart voor 10 al. Toen we de praktijk inkwamen hoorde we haar al blaffen, ze wilde weg. Ze was heel goed bij kennis, thuis duurde het tot ongeveer twee uur dat ze zich niet helemaal senang voelde. Daarna was er niets meer aan haar te merken. 's Avonds heeft ze gewoon weer gegeten. De wondjes waren heel klein en zijn binnen hele korte tijd genezen. Na drie dagen kreeg ze diarrhee. Zonder problemen kon ik daar weer terecht voor advies (gratis). Het bleek niets met de ingreep te maken te hebben en is zonder verdere medicatie na twee dagen hersteld. Opvallend daarbij was dat mijn hondje vrolijk de praktijk binnenstapte, dus had ze geen nare herinneringen aan het verblijf daar.

Ik heb gekozen voor deze manier van castreren/steriliseren omdat bij een gewone ingreep de snee veel groter is. Bij een hondje van 5 kg maakt het nogal veel uit: een snede van vijf centimeter is heel groot in zo'n klein buikje. Verder is m.i. de kans op littekenbreuk veel groter bij deze manier de "oude" manier. Ook bij eventuele bloedingen tijdens de ingreep kan m.i. veel adequater worden ingegrepen omdat het zicht in de buik veel beter is. Ze hebben inmiddels een enorme ervaring. Als ik het me goed herinner doen ze dit jaar 700 laparoscopische sterilisaties!! Bij dit soort ingrepen is ervaring erg belangrijk.
Tot nu toe zie ik helemaal geen nadelige bijwerkingen van de ingreep: ik hoef nog niets minder te voeren en gelukkig nog geen verschijnselen van incontinentie (maar dat ontstaat vaak pas later). Wel vind ik haar nog vrolijker dan ze al was voor de ingreep.
Ik heb meerdere keren vooraf informatie gevraagd. Iedere keer kreeg ik direct de dierenarts zelf of hij belde mij zelf terug. Zijn uitleg was voor mij duidelijk.
#198036
Het is jammer dat de benodigde apparatuur zo duur is, daardoor hebben niet al te veel DA's dit staan. Je moet dus echt op zoek naar een DA die de juiste spullen heeft. Mijn DA vertelde dat de apparatuur zo'n 2 ton kost..... :P
Maar een korte ingreep met een klein wondje is natuurlijks altijd beter!
#199914
geer schreef: Hey...dat klinkt inderdaad wel goed! Wij willen ted nog steeds laten 'helpen', maar blijven het maar uitstellen... 't is wel een heel klein Teckelbuikje :-\
Mila heeft ook een klein buikje.

Wij zijn naar de Dierenkliniek in Sleeuwijk gegaan.

Een gewonen operatie waar je achter het glas mee kon kijken. Gelijk na de operatie mag je er weer bij in de uitslaapkamer. Al heel snel was Mila weer wakker en na 20 minuutjes mochten we haar mee nemen.
Dag en nacht is de kliniek bereikbaar.
Ze heeft er weinig van geweten en hoefde geen kap op vanwegen de binnenshuidse hechtingen.
Dit kan dus ook.
#199927
Evelyn schreef: Dat klinkt goed. Lijkt me een goed alternatief voor de normale sterilisatie!

Wat kost een "normale" sterilisatie eigenlijk?
euro 340,- is veel geld, maar als een normale sterilisatie 250 of 300 kost, dan valt het in verhouding wel mee, vind ik.
Wij waren kwijt...ik dacht zo...rond de 400GULDEN...
Je hebt daar een heel team van specialisten .
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door