Moderator: Lizzy
Xada schreef: De winden vind ik zelf nog het minst problematisch, maar als ze er maagpijn van kunnen krijgen vind ik dat minder. En met haast dezelfde samenstelling als met aardappels zie ik het nut er eigenlijk niet van in. Ik denk dat ze dan beter in de kliko kunnen dan in de grond.Zonde. Ze zijn hartstikke lekker en ik denk dat het helemaal geen kwaad kan om ze in kleine hoeveelheden door de mix te doen.
Heel erg bedankt voor jullie informatie.
202Spots schreef: Ik wist niet eens wat aardperen zijn....maar persoonlijk zou ik ze niet geven, want als ik dit lees, dan is het net zo als met echte aardappels,
en gaan ze er waarschijnlijk nog meer winden van laten...
The tubers are sometimes used as a substitute for potatoes:[5] they have a similar consistency, and in their raw form have a similar texture, but a sweeter, nuttier flavor; raw and sliced thinly, they are fit for a salad. The carbohydrates give the tubers a tendency to become soft and mushy if boiled, but they retain their texture better when steamed. The inulin cannot be broken down by the human digestive system[6], which can cause flatulence and, in some cases, gastric pain. Gerard's Herbal, printed in 1621, quotes the English planter John Goodyer on Jerusalem artichokes:
"which way soever they be dressed and eaten, they stir and cause a filthy loathsome stinking wind within the body, thereby causing the belly to be pained and tormented, and are a meat more fit for swine than men."[7]
http://en.wikipedia.org/wiki/Jerusalem_artichoke
Lizzy schreef: Zonde. Ze zijn hartstikke lekker en ik denk dat het helemaal geen kwaad kan om ze in kleine hoeveelheden door de mix te doen.Ik zal eens kijken of mijn honden het willen eten. Daarna kan ik nog altijd beslissen wat ik doe.
pallas schreef:Maar hoeveel had je ervan gegeten?
dat hebben wij idd wel eens gehad.
Buikpijn dat ik had!
Aardperen zjin heerlijk maar je moet er voldoende andere dingen bijeten
De honden hebben ze nog nooit gegeten........dat doe ik maar niet
Lizzy schreef: Maar hoeveel had je ervan gegeten?Ik had er een soort gratin van gemaakt, was erg lekker. Ik denk twee flinke opscheplepels ofzo?