Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#1971447
Ik hed het gedroogde bot eens gecrushed, dit was het resultaat:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Ik vind dat de structuur wat brossig is, makkelijk te breken.
Er blijven soms wel wat stukjes scherp stukjes uit steken na het breken.
Zelfs na het kapot slaan en het zien van het bot twijvel ik nog steeds  :-\
Het is dus aardig bros, maar toch soms wat scherp uitstekende randjes  :(
#1971452
orinake schreef: Mja wat is scherp :s aan eendenruggen kipkarkassen en konijnkarkassen haal ik soms ook men vingers open :s als ik dat allemaal niet meer mag geven schiet er niet veel meer over he :s
Ja klopt dat vind ik ook.
Maarrr.. dat bot wat jij noemt is zacht en zit nog ene soort vocht in, dus makkelijk te verteren.
Maar goed, ik blijf het geven en ga in de gaten houden als ze aan dat gedeelte beginnen te knabbelen hoe het eruit ziet  :biggrin2:
#1971509
BubbaBling schreef: Ja daarom blijven ze t ook krijgen.
Maar wat houdt 'splinteren' dan in? En het verschil tussen gebakken, gedroogd, en rauw bot...
Volgens mij, splinteren alle botten in principe. Alleen kipsplinters zijn makkelijker te verteren dan rundersplinters.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door