Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door ReneeGJ
#1964453
Hallo allemaal,

Lodewijk heeft een hernia  :( ....hij moet het weekend doorkomen op prednison injecties en tramadol druppels tot ik maandag naar Dr Aharon kan.

Hoe kan ik hem het beste helpen met plassen en poepen? Iemand tips?

Kan hem geen handoek om zijn buik doen aangezien zijn geslachtsdeel daar zit (reu)...hij heeft al 2 dagen niet gepoept...

Ben er redelijk kapot van  :'( , het is zo zielig om te zien!

Groetjes Renee
Door cj
#1964493
Och Renee, wat akelig. Ik heb voor mijn teckels (helaas ook ervaring) een wandelwagen gekocht en ze zo naar het grasveld vervoert. Dan optillen en ze laten plassen en poepen (handdoek werkt idd niet, heb ook 2 reuen). Poepen is idd moeilijk voor ze, want dan moet er kracht op gezet worden. Ik heb ze in die tijd weinig bot en veel pens gegeven. Daarnaast in de bench en niet bewegen. Zo zielig, maar het moet.
De wandelwagen is nu weg hier, maar wel vervangen door een fietskar met wandelmogelijkheid. Cees is door behandelingen bij Dr. Aharon, veel rust, hydrotherapie en oefeningen van zijn hernia afgekomen. Joepie is op aanraden van Dr. Aharon bij Anubis in Aartselaar (bij Antwerpen) geopereerd.
Ik had nooit gedacht dat mijn teckels een hernia zouden krijgen, want het zijn enorme spierbonken.
Ze mogen van ons dan ook niet meer op en af de bank springen (was moeilijk om aan te leren) en bij de auto en bij de voor- en achterdeur hebben we loopplanken (voor twee tredes).
Ik weet niet waar je woont (ik in Zaandam), maar je mag van mij de fietskar lenen. Omdat ik 2 honden heb, moest ik natuurlijk de ander goed uitlaten. Vanuit de fietskar had de hond met hernia, dan in ieder geval ook nog wat prikkels.
Sterkte!!!! Saskia en voor meer vragen mag je me altijd pb-en of bellen
#1964508
dank je voor je berichtjes, ik laat Lodewijk de hele dag in de bench zitten. Echt alleen voor zijn behoeftes naar buiten. Door de tramadol is hij wat slaperig wat hem beter kalmeerd heb ik het idee.

Net Dr. aharon gesproken en ik moet haar op de hoogte houden.

Vanmiddag om 12.30 naar de DA en dan wordt er gekeken of hij vandaag nog geopereerd moet worden  :'(
Door cj
#1964512
Shit! Als die geopereerd moet worden, kan ik Anubis echt aanraden. Het was voor mij een mijl op 7, maar er werken daar topspecialisten. De zorg en nazorg, vond ik uitmuntend!!!!!
Sterkte,
Saskia
#1964533
ik heb niet echt een tip ofzo, wil je alleen even sterkte wensen! ontzettend naar voor de hond en jullie. misschien iets waar je wel iets aan hebt, ik weet van mensen die hun hond mee zeilen nemen dat ze in het begin een stuk gras meenamen in een kattenbak, en dat de hond daar wel zijn behoefte op deed. misschien is dat een idee? ze begonnen met een stuk gras, dan kunstgras met beetje aarde en uiteindelijk geloof ik een matje kunstgras achtig iets. veel sterkte!!
#1964576
Wat erg, ik ga voor je duimen dat Aharon wat voor je teckel kan doen. Het is echt shit. Weet het ook helaas uit ervaring. Hier is de  bank ook verdwenen (achter een schotje). Teckels kunnen daar niet meer bij overdag en s'-avonds zijn we er zelf bij, echt een aanrader voor als je niet de hele dag je hond kunt corrigeren.
Ik dacht dat de ontlasting vanzelf wel komt, plassen is belangrijker, desnoods leegdrukken, moet je anders even overleggen met de da. Groetjes Ingrid
Door Lil
#1964594
Hier een hond die het toen gelukkig in de tuin deed: buiten zetten, plas doen en weer terug naar binnen. Poepen was toen wel een probleem, dus toen maar iets gegeven zodat het zachter werd en makkelijker eruit kon zonder dat hij ging hurken.

Heel veel succes!  :-*
#1965057
Om 12.30 weer bij de DA geweest en hij heeft nog kracht in zijn achterpoten en reageert op pijnprikkels  :)

Een directe injectie prednison in zijn bloedbaan en een kuurtje prednison voor een paar dagen.

Hij loopt steeds iets beter en heeft inmiddels ook gepoept  :D , moest hem wel vasthouden!

Nog even de zondag doorkomen en dan maandag naar dr Aharon.

Voor nu tramadol afbouwen en om de 2 uur even naar buiten voor een hele hele voorzichtige paar stappen en een plasje...
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door