Na een aantal maanden zo tussen kvv en barf gezeten te hebben, maar neer naar de barf kant gaande,
ben ik eigenlijk nog steeds wat aan het aanmodderen...
Ik ben niet zo slim geweest n heb nog niet genoeg structuur en regelmaat gebracht.
Zo nu en dan komt dit weer boven zijlen en voel ik me weer ongemakkelijk. Als je begint sta je natuurlijk voor veel
dingen open en is zeker advies van de wat meer doorgewinterde barf-ver fijn om te horen om weer wat meer op de hoogte te zijn en om er uberhaubt mee bezig te blijven.
Op de site http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/
Heb ik zitten lezen en dat vind ik een fijne overzichtelijke site waar voor mij als beginner fijne uitleg op gegeven wordt, op barfplaats ook trouwens!!
Maar ik had het met een vriend van mij die ook nog zijn draai aan het zoeken is over wat nu makkelijk en praktisch is.
Daarnaast welke percentages zijn nu logisch. voor de verdeling van vleesbot spiervlees ed. Dat hangt natuurlijk af van welke richtlijnen je volgt van 'deskundigen'.
Hij zei: als ik als wolf denk en ik ga een prooidier neem bijv een hert opeten, dan zou ik als wolf lijkt me geen 40 tot 50 procent vleesbot eten. Het lijkt me dat je als wolf veel meer spiervlees eet en daarnaast natuurlijk het andere nodige! Ik vond dat vrij logisch klinken eigenlijk, en daardoor de percentage's die op rauwevoedingvoorhonden.nl
gegeven wordt ook logisch:
60%-70% spiervlees (incl. vet/huid/vacht)
10%-20% orgaan
10%-20% bot
10%-20% overige
Natuurlijk is vleesbot ook spiervlees.
Wat vinden jullie hiervan?
En zijn er ook mensen op barfplaats die meer volgens deze percentage's voeren.
Ik kan me zo voorstellen dat honden die veelal door het jaar heen ook meer halen uit meer spiervlees dan bot..
Ben benieuwd wat jullie bevindingen hierover zijn...?
Groetjes Gaby
En zijn er ook mensen