Dat probleem had ik de eerste keer ook. Ik laat het enigszins ontdooien, en ga het te werk met rubberenhamer en een oud hakmes. Dan verdeel ik het in porties, alles verpak ik apart in zakjes, t/m de kippenekken (per 200 gram) toe. Dan sorteer ik het in grote plastic tasjes, waar ik etiketten opplak met wat voor vlees er in zit. En vries alles weer in.
Dan ga ik er dagmenu's (meestal een dag later) van maken, alles haal uit de diepvrieskist die in mijn schuur staat.
Dan heb ik van die diepvrieszakjes met afsluiting, ik heb er een stuk of 14 voorberschreven met alle dagen van de week, en zo stel ik voor 2 weken het dagmenu samen. Ik gooi daarvan een stuk of 4, 5 in mijn vrieskast die binnen staat, de rest gaat terug in de vrieskist.
Elke avond haal ik het zakje voor de volgende dag uit de vriezer, tot ik weer een tijdje moet gaan samenstellen.
Nu met dit koude weer, kan ik gemakkelijk een uurtje alles op de grond (in plastic tassen) leggen, maar hoe ik dit ga volhouden als het buiten 30 graden is?
Dan zal ik het toch op een andere manier moeten gaan doen.