Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door kayaenwodka
#1905660
Hoi Allemaal,

Ik kom hier niet zo vaak, maar haal altijd veel informatie van deze site af. Lizzy ik ben het Monique, Kaya en wodka. De Boxers van het noordeinde.
Ik had je gebeld , maar je was er niet. Toen dacht ik vraag het gewoon aan iedereen, hoe meer antwoorden hoe beter.
Kaya is een boxer van bijna 11 jaar  :). Toen Kaya 1 jaar was ging ze moeilijk lopen :'(, dus naar een specialist Orthopedie / Chirurgie K.Crama in Rotterdam. Hij vertelde ons dat Kaya Spondylose heeft. Oke, is daar wat aan te doen, nee niet echt. Kaya heeft ook nog arthrose dus......
Dus om het verhaal kort te houden. Ik heb met Kaya veel geprobeerd om het haar zo makkelijk mogelijk te maken. wat heb ik allemaal geprobeerd,  homeopathie, acupunctuur, Neuraal therapie en Orthomanuele Diergeneeskunde. Dit laatste heeft haar erg goed gedaan.
Toen ze 2 jaar was ging haar ene knieband kapot. Door haar pijn in haar rug ging ze haar knieeen teveel gebruiken. Dus operatie en daarna voorzichtig aan doen. Veel medcijnen heb ik ook geprobeerd, maar Kaya doet het heel goed met Rimadyl en sachas blend. Dit gebruik ze nu al 9 jaar. Ben wel eens gestopt, maar zag gelijk dat het slechter met haar ging. De schildklier doet het ook niet goed, maar dat is goed opgelost door medicatie. Ze  mist ook nog 1 teen, door een kanker gezwel. Dat meisje heeft echt al zoveel meegemaakt, maar  ze is nog steeds bij ons en doet alles nog. Ze is sterk, lief en een volhoudster. Ik wandel veel met Kaya en Wodka( ander boxer van 3 jaar). Is ook een schat en heeft energie voor 200 boxers. Gelukkig is zij wel gezond en knetter gek hahahha. Ze heeft Kaya ook weer enegie gegeven :). Oke nu het probleem. Kaya drink echt heel veel water. Heeft ze altijd al gedaan. Maar nu net even teveel, vond ik. Dus in november  ben ik naar de DA geweest om haar bloed telaten testen op haar nieren enzo. Alles was goed lever, nieren, suiker, schildklier enz. Oke, kijk het wel aan. Drinken doet ze nog steeds veel, alleen letten wij er goed op hoeveel en halen soms haar drinkbak weg. Woensdag voor oud en nieuw ging ze ook plassen in de wonnkamer en met lopen zag je gewoon de druppels gaan. STRESS???? Kaya is als de dood voor vuurwerk. Dus ik haar donderdag en vrijdag kamerings tabletten gegeven. Ik heb ook een luier gekocht voor honden en dat draagt ze binnen. Ik laat haar ook meer uit als wij 'middags een flink stuk gelopen hebben. Dan drinkt ze ook overal. Nu zijn wij 3 weken verder en ze doet het nog. Vanaf deze site heb ik Optimax verikan gekocht. Het gaat een stuk beter. Vandaag ook de druppels gekocht Quertilla van Bloem. Ik las dat een grote hond 2 keer per dag 15 druppels? Heb ik dit goed?
Maar ik lees ookdat het misschien komt  door de spieren die verzwakken door haar Spondylose. Lees ook dat daar  medicijnen voor zijn, alleen ik zie geen beste resultaten. Dus wat zouden jullie doe?
Kan best wat advies gebruiken. Wacht wel even af hoe de Quertilla druppels werken.

nou dat was het.

mvg Monique, Kaya en Wodka

ps het hele verhaal staat ook op onze site.

www.kayadeboxer.nl
Gebruikersavatar
Door HannekeKjell
#1907317
De druppels die je noemt ken ik niet, dus daar kan ik helaas niks nuttigs over zeggen.

Ik zou geneigd zijn om haar na te laten kijken door een osteopaat omdat ik hier volgens mij wel eens gelezen heb dat incontinentie vanuit de rug kan komen. Als ze spondylose heeft zou dat dus wel kunnen kloppen.

En als dat allemaal in orde is, voor zover dat kan met spondylose natuurlijk, dan zou ik toch nog eens haar bloed na laten kijken.
Misschien is er wat veranderd tussen november en nu?
Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#1907397
Als een hond veel drinkt, dan kan ze het ook moeilijker ophouden. Ik zou me eerst richten op het vele drinken en niet op de incontinentie.
Is de ziekte van Cushing al uitgesloten? Is het calcium in het bloed gemeten? Is kaya gecastreerd?
Overigens is het niet goed om de waterbak weg te halen zolang een hond veel blijft plassen, ze kunnen dan uitgedroogd raken.
Gebruikersavatar
Door roksefloks
#1907438
Mijn hond dronk/plaste ook veel.
Ze is getest op suikerziekte, nierfalen, Cushing en levershunt.
Het bleek uiteindelijk nefrogene diabetes insipidus te zijn. :-\
Door kayaenwodka
#1908057
*Dorothea* schreef: Als een hond veel drinkt, dan kan ze het ook moeilijker ophouden. Ik zou me eerst richten op het vele drinken en niet op de incontinentie.
Is de ziekte van Cushing al uitgesloten? Is het calcium in het bloed gemeten? Is kaya gecastreerd?
Overigens is het niet goed om de waterbak weg te halen zolang een hond veel blijft plassen, ze kunnen dan uitgedroogd raken.
Kaya is een teef. En is gesteraliseerd. En ik kijk echt wel uit met het water. Ze krijg echt nog wel genoeg.Vooral ik de bossen nu hahaha overal plassen.
Ik heb de DA ook al gebeld over het bloed onderzoek, en hij zij nee zo snel veranderd dat niet.

Incontinentie is het wel, want elke zomer op de vakantie. Dan drink ze ook veel  ( in de bergen al die riviertjes) en dan zitten wij op een terras en dan slaap Kaya en dan komt er steeds meer urine om haar lichaam heen. Ik heb toen ook al propalin gebruikt. Toen kreeg ze naar een paar dagen ook weer pijn in haar buik. En soms wordt ze wakker op de bank ( voordat het zo erg werd) en dan was ze helemaal nat. Echt zielig. Maar ja ik blijf vol houden om het haar zo makkelijk mogenlijk te maken. Heb net een loopsheid broekje gekocht. Dit werk echt super vergeleken met de honden luier. Doe er dan een tenalady in. Misschien kan ik inderdaad weer eens terug gaan naar Dorit Aharon.

Wel bedankt voor jullie reactie's

Monique, Kaya en Wodka
Door kayaenwodka
#1909441
Vandaag weer naar Kaya gekeken en haar urina blijft nu gewoon de  gehele dag door lopen.
Toch ben ik van idee, dat het toch komt van de spondylose.
Dit vond ik op internet ( stom staat ook op mijn eigen website)

Stijfheid in de achterhand . rug. Er is niet echt sprake van gillende pijn. Moeilijk overeind komen, moeilijk gaan liggen (draaien en kreunen). Mager worden (atrofie) van de bilspieren en krassen met de achterpoot nagels over de grond (slepen). Het hollen van de rug wordt lastiger: de hond kan slecht in de auto springen of de trap oplopen. Beweging verbetert wel de klachten. Combinaties met heupdysplasie en knie arthrose komen regelmatig voor.Spondylose kan op alle plekken van de wervelkolom voorkomen, dus ook in de nek en kan dan oorzaak zijn van een kreupele voorpoot.Spondylose kan in enkele gevallen oorzaak zijn van een chronische steeds weer terugkerende blaasontsteking, onwillekeurig urineverlies en verergering van al bestaande klachten t.g.v. heupdysplasie.

Dus ik heb net macsamuel wervel s besteld. Hoop maar dat dit gaat werken.

Ik vind het zo zielig voor haar. Volgens mij heeft ze het niet eens door.

Maandag hopelijk beginnen met macsamuel wervel s. Ik laat jullie weten of het werk.

Ik stop met verikan en Quertilla druppels ( hier wordt ze erg suf van).

mvg Monique, Kaya en Wodka
Door K&D
#1909759
Het kan ook de combinatie zijn van gesteriliseerd zijn, spondylose en de leeftijd. Sterkte met de dame, hopelijk kan osteopatie nog wat voor haar doen.
Door kayaenwodka
#1913289
zo vandaag begonnen met macsamuel wervel s. Ik ben benieuwd?
Vrijdag de afspraak met de ostepotaat. Ik ben wel via een vriendin elke dag haar benen en rug aan het masseren.
Ik moet jullie zeggen het gaat goed.
Vandaag voor het eerst zonder luier 2 uur lang.
Toppie. ;D
Ik masseerde altijd al haar benen, maar sinds dezember ging het zo goed, dat wij dat niet meer deden. Kan ook de oorzaak zijn dat het toch slechter ging met haar benen. Al was dat niet te zien aan haar.

Nou jullie horen het vrijdag, hoe het gaat met mijn meisje

mo
Door Lizzy
#1915488
Hoi Mo, hier Lizzy! Ik heb het de afgelopen weken erg druk gehad en je topic niet gezien. Ik ken de osteopaat niet dus ik ben benieuwd hoe het daar zal gaan!

Verikan en Quertilla geven geen sufheid, dus haar sufheid kan daar echt niet van zijn. Van Quertilla kun je 2 keer per dag 20 druppels geven.

Bij de gemiddelde standaard bloedtest wordt niet getest op calcium en wordt al helemaal niet getest op Cushing. Persoonlijk vind ik dat urine verlies best van de spondylose kan komen. Maar veel drinken absoluut niet. Dat heeft meestal een andere grondslag. Als dit blijft (en ze blijft veel drinken), zou ik toch (zoals Dorothea al schrijft - zij is dierenarts) op Cushing en calcium laten testen.

Succes vrijdag!
Door kayaenwodka
#1923514
ben weer een paar dagen verder en ik ben nog niet naar de ostepaat gegaan. Heb van de dierenarts incurin gehad.  Ze plast nog steeds veel.  Dus ik heb even gewacht anders kan ik niet zien wat er wel helpt en wat niet.
Dus had ik dinsdag een mail gestuurd naar Atjo Westerhuis. Hij heeft veel betekent voor Kaya toen ze spondylose kreeg ( had). Hij belde mij vandaag op. Monique stop met incurin dit is voor honden die plassen in de nacht en niet continu zoals kaya doet. Hij zei ga causticun D6 bestellen bij de apotheek. Gedaan en zaterdag heb ik het. Het moet snel werken en mail mij over twee weken hoe het gaat. Atjo is voor homopatische medicatie.

Dorothea: moet ik als nog haar laten testen op Cushing en calcium.
Je moet wel weten dat Kaya altijd al veel gedronken heeft.
Ik hoor het graag .
En moet ik dat laten testen met urine of bloed?

Nou ik ga zaterdag aan de slag en ik vertel jullie hoe het gaat verlopen. Ik ben vandaag wel weer een beetje blij geworden met het telefoontje van atjo.

Mo :)
Door lola woef
#1923657
kayaenwodka schreef: ben weer een paar dagen verder en ik ben nog niet naar de ostepaat gegaan. Heb van de dierenarts incurin gehad.  Ze plast nog steeds veel.  Dus ik heb even gewacht anders kan ik niet zien wat er wel helpt en wat niet.
Dus had ik dinsdag een mail gestuurd naar Atjo Westerhuis. Hij heeft veel betekent voor Kaya toen ze spondylose kreeg ( had). Hij belde mij vandaag op. Monique stop met incurin dit is voor honden die plassen in de nacht en niet continu zoals kaya doet. Hij zei ga causticun D6 bestellen bij de apotheek. Gedaan en zaterdag heb ik het. Het moet snel werken en mail mij over twee weken hoe het gaat. Atjo is voor homopatische medicatie.

Dorothea: moet ik als nog haar laten testen op Cushing en calcium.
Je moet wel weten dat Kaya altijd al veel gedronken heeft.
Ik hoor het graag .
En moet ik dat laten testen met urine of bloed?
sterkte

Nou ik ga zaterdag aan de slag en ik vertel jullie hoe het gaat verlopen. Ik ben vandaag wel weer een beetje blij geworden met het telefoontje van atjo.

Mo :)

Door Lizzy
#1924098
Bloed. Maar dat weet je DA wel. Of Atjo. Dat is ook een goeie om met dit soort klachten naar toe te gaan.

CausticuM D6 wordt voorgeschreven bij een zwakke blaas. Maar dan wordt er nog steeds niks gedaan met het feit dat zij teveel drinkt en dit mogelijk van de nieren of een ziekte vandaan komt....
Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#1924356
Lizzy schreef: Bloed. Maar dat weet je DA wel. Of Atjo. Dat is ook een goeie om met dit soort klachten naar toe te gaan.
Ik heb deze week geleerd dat het in de urine ook prima kan. Ik had een aantal vals positieve uitslagen gehad (en meerdere dierenartsen met mij) maar dat schijnt aan de meetmethode van een bepaald lab te liggen. Als de urine naar Utrecht wordt gestuurd dan gaat het wel goed, alleen doen ze die bepaling één keer per week.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door