Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door Micha7
#1919786
Hallo iedereen,

Ben al wel een paar weken met volle aandacht de topics ivm kvv aan't volgen, en heb zelf al enkele vragen "gepost". Aangezien al onze honden sinds zaterdag officieel kvv-ers zijn, is het nu toch tijd om ons even voor te stellen.

Zo is daar ons Tervuren teefje van 8,5jaar, "geholpen", met de nodige gezondheidsprobleempjes. Door 1 ervan (longproblemen)krijgt ze momenteel zo'n 20 mg cortisone per 2 dagen. Het kan echt niet anders, alle andere opties zijn uitgeprobeert, maar mochten niet baten.
Verder is er een sheltie teefje van bijna 7. Tot op heden kerngezond, alleen heel bang van andere honden, nadat ze als jonge hond "gepakt" geweest is door 2 rotweilers en een jachthond. (Heb persoonlijk geen problemen met bepaalde rassen, erger me alleen aan de baasjes, die vaak zo'n hond bezitten, en geen flauw idee hebben, hoe ze ze "juist" horen op te voeden!)
En dan hebben we ook nog een sheltiepuppy van zo'n 4,5 maanden. Een echt schatje!

De puppy krijgt al enkele weken kvv, en doet het super! En zoals reeds gezegd, de 2 anderen sinds zaterdag, en ook dat heeft tot nu toe geen problemen gegeven. Het enige wat mij een beetje zorgen baart, is of onze tervuren "voldaan" genoeg is! Want door de cortisone heeft ze een "chronische" honger. Afwachten maar! Mocht iemand een tip hebben, laat maar horen! Alle tips zijn welkom.

Onze honden leven gewoon bij ons in huis, hebben ieder een bench, waar ze naar believen in en uit kunnen (behalve als ze iets "lekkers" krijgen, want dan zou de grootste de kleintjes gewoon mee opeten!). Meestal is er wel iemand thuis, en als ze toch eens alleen moeten blijven, zitten ze ook "los", behalve de pup dan...(voorlopig)!
Iedere dag wordt er zo'n 1,5 à 2 uur gewandeld, waarbij de honden waar het kan (en ondanks dat het in België niet mag), zo veel mogelijk los mogen lopen. Tuurlijk "jagen" ze niet!!! Tenzij op een tennisbal!!!

Ach ja, vergeet ik bijna nog een belangrijk gezinslid. Onze bijna 17 jaar oude kat! We hebben haar ook kvv (voor katten) proberen te geven, maar aangezien ze heel veel begon te braken, zijn we er maar terug mee gestopt. Ze at het bovendien ook niet echt graag, dus...

Voila, nu kennen jullie onze "dierentuin" ook een beetje!
Gebruikersavatar
Door Angelique
#1919948
Welkom :)

Een hond met chronische honger is natuurlijk niet snel voldaan te krijgen. Mocht je het idee krijgen dat ze, doordat ze nu minder volumineus voer krijgt, nog meer de geeuwhonger heeft, dan kun je als extra wat licht gekookte groenten in stukken erbij geven. Dat vult goed en ze zal er niet dikker van worden.  :)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door