Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Nika
#1920075
Hoi,

Mijn labradorpup (11 maanden) zit nu al een half jaar op KVV en zijn diarree problemen zijn over. Nu is hij sinds een week of 6 aan het overgeven. Niet elke dag, maar zeker 4 keer per week. Dit is vooral 's nachts en in de vroege ochtend. Het is ook vooral gal. Ik ben al aan het wisselen met voertijden geweest. Hij kreeg 2 keer per dag. 's ochtends tussen 8 en 10 en 's avonds tussen 18.00uur en 21.00 uur. Ook kreeg hij voor het slapen gaan een droge boterham. Maar dit hielp allemaal niet. Ik ben toch maar even naar de DA geweest en zij denkt dat Milow een chronische maagontsteking heeft en we hebben maagpillen meegekregen voor een maand! Wel lang vind ik. En we moeten zijn eten versprijd over de dag geven, dus 's avonds laat ook nog. Hebben jullie nog tips en adviezen voor me? Ik vind het zo sneu voor hem....maar wil hem eigenlijk niet een maand aan de pillen hebben.

Zou yoghurt kunnen helpen? Iemand nog tips?

Alvast bedankt!
Door elianne
#1920106
Hoi  hoi, je da 'denkt" aan chr darmontsteking ? Meestal geven ze gal over ivm een lege maag, ik las dat je hond een diaree periode achter der rug heeft....wat een ellende he....hier ook mee gemaakt. Je pup moet zijn weerstand weer opbouwen en maag en darm moeten langzaam "weer"beter worden...dit heeft zijn tijd nodig. Ik gaf zijn voer verdeeld in meerdere porties per dag. Is ontlasting oke? Dan is het helemaal niet verkeerd om Yogurt,biogarde,karnmelk te geven. Ik zou het de eerste dagen wel verdunnen,kijken hoe ze er op reageert. Hier staat mijn Leonberger te springen om karnemelk. Bij drogist is van het merk VSM ook een produkt voor ondersteuning. Welke medicatie krijg je van da ?
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#1920255
laten we dat effe niet hopen dat je hond van 11mnd nu al een chronische maagontsteking heeft!!!!
heeft ie dat ook daadwerkelijk nagekeken of denkt ie het alleen maar?
geen brood geven!
ik heb hier een hond met chronische maagontsteking, die kreeg s'avonds voor het slapen gaan een kommetje warme geitenmelk met wat honing, hielp super!!!!!!
Door Nika
#1920302
Hoi,

Nee het is geen darmontsteking, maar alleen maag. Ontlasting is prima! Milow heeft vanaf dat hij 8 weken oud was een giardia besmetting gehad en reageerde hierna supersnel op alles eigenlijk. Na het toevoegen van wat groentemix aan zijn voer heeft hij aan het infuus gelegen door braken/diarree. Na zijn inenting 12 weken ernstig overgeven en diarree, weer aan het infuus. Na het eten van fruit (appel/mandarijn gepureerd) ging hij ook overgeven...pas een dag later maar er was duidelijk een verband. Het braken is gestart volgens mij nadat hij een paar keer wat gepureerd fruit heeft gehad. Volgens de DA kan het dat zijn maag hier te gevoelig voor is en is gaan ontsteken en aangezien de klachten al 6 weken bestaan zou het een chronische maagontsteking zijn. Sinds de KVV heeft hij geen diarree meer gehad, maar zijn maag blijft gevoelig. Misschien krijgt hij tussendoor ook wel te veel wat zijn maag irriteert? Hij krijgt dus wel eens wat brood met kaas in zijn kong. Brood lijkt hij goed te verdragen. Stukje komkommer vindt hij heerlijk, groenten en fruit....maar dit doe ik maar even niet meer. Vannacht hij heeft niet gespuugd, dat is een begin! Ik heb hem voor het slapen gaan wat yoghurt gegeven, heerlijk vond hij dat. Zijn maag ontsteking kan ook komen door andere niet verteerbare dingen die hij wel eens naar binnen werkt...zoals paardenpoep..kastanjes...etc. Hij loopt aan de lijn en ik let goed op...,maar die ene seconde dat ik niet kijk is het dan hap..slik...weg....tja het is wel een labrador he :)

Heeft iemand nog maagvriendelijke producten die hij wel als tussendoortje mag hebben? Waar kan ik hem mee belonen? Die graankoekjes laat ik ook maar even staan.

Ik ga honing ook eens proberen!

Ontzettend bedankt voor het meedenken! Ik heb eigenlijk meer vertrouwen in advies van jullie dan advies van de DA. De medicijnen hebben ons niet van Giardia afgeholpen, jullie adviezen wel!
Door TMG1961
#1920366
Pixie spuugt ook af en toe gal. Ik geef haar voor het slapen gaan nog een klein hapje, zo ongeveer 40-50 gram. Sindsdien is het zo goed als over. Heel af en toe dat ze nog eens gal spuugt maar dat is eens in de zoveel weken.
Door Nika
#1920405
Hm, dat braaksel is gelig zonder stukjes zeg maar. Het ruikt ook zuur.

Ik gaf Milow voor het slapen gaan al steeds een koekje of kauwstokje en later zelfs een boterham maar dit hielp onvoldoende. Misschien moet ik dan zijn laatste maaltijd voor het slapen gaan geven? En dan met wat Yoghurt erbij?
Door Lizzy
#1920461
Mijn ervaring hier is dat hoe vaker je kleine maaltijden voert, hoe vaker de hond gal zal spugen. Niet dat dit voor 100% van alle honden geldt maar wel voor de meeste honden. Ik zou dus zelf niks extra's gaan geven 's avonds. En ik zou juist overstappen op 1 maaltijd per dag. Die je geeft na de grootste wandeling van de dag. Als dat 's avonds is, prima. Daarna kan de hond rusten en z'n eten rustig verteren. Hoe vaker je voert, hoe meer je de maag blijft irriteren en de hond de hele dag door maagzuur aan laat maken. Waardoor hij bij een lege maag gevoel ook nog eens niet helemaal lekker wordt.

Gal spugen is overigens niet schadelijk en vervelender voor de eigenaar dan voor de hond. Maar bij veel honden lost dit probleem zich dus op bij het voeren van 1 maaltijd per dag. En dat moet je wel even tijd gunnen. Spuugt je hond na 1 maand nog steeds vaak gal, dan moet je weer verder kijken. Vind ik dan he. Niks moet natuurlijk.
Door Deesje
#1920510
ik sluit me bij lizzy aan, in dit geval denk ik ook dat het rustig houden van de spijsvertering belangrijker is en dat gaat niet zoals vaak geadviseerd wordt door vaker kleine beetjes te voeren maar door minder vaak meer te voeren, het lichaam kan dan via het autonome zenuwstelsel het lichaam aan 'herstel'werkzaamheden zetten (rust) en vervolgens als alles weg is heeft het spijsverteringsstelsel rust in plaats van dat het weer van voor af aan moet beginnen omdat er een nieuwe lading komt..

doe jij 'iets'met het eten voordat je hond gaat spugen? haal je het uit de koelkast een tijd voordat je het voert, zet je het klaar ofzo? soms reageren honden al vrij vlot op dit soort kleine acties, het lichaam gaat 'voorbereiden' op de komst van eten en als het dan niet komt gaan ze gal spugen.. misschien eens kijken of je je ritueel iets kunt veranderen zodat eht onvoorspelbaarder wordt?
Door Nika
#1920533
De DA zegt dat zijn maag niet leeg mag worden...er moet dus steeds iets in zitten want dan zou het beter kunnen herstellen. Klopt dit niet? Moet ik nu al overgaan op één maaltijd per dag? En is een hond dan niet de hele dag hongerig? Is dat niet zielig?
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#1920610
met chronische maagontsteking moeten ze wel steeds wat in de maag hebben, dus id wat kleinere beetjes verspreid over de dag....dat geeft de maag veel meer 'rust' dan in 1x een volle maag te moeten verwerken....dan heeft de maag teveel in 1x keer te verstouwen..
maar dat is id als er gastritus is vastgesteld......is dat niet zo dan kan je gerust 1 of 2x per dag eten geven....
zou als ik jouw was een echo van de maag laten maken, dan weet je iig meer...
hier heeft er eentje ontzettend veel last gehad, pas toen ik kleinere beetjes verspreid over de dag gaf, knapte die veel meer op.....
Door Lizzy
#1920617
Ja, alles ten spijt, ik ben het daar niet mee eens. Over Ellen's hond wil ik verder niks zeggen wat zij is onder behandeling bij een specialist en de problemen bij haar hond gingen wel iets verder dan gal spugen. Maar met regelmaat gal spugen duidt a)mij helemaal niet persee op een maagontsteking en b)is juist de hele dag door voeren veel irriterender dan 1 keer per dag voeren. Maar, ik geef slechts mijn mening en dit is mijn (15 jaar) ervaring, ik ben geen dierenarts.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door