Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Robin
#191439
Dank jullie wel voor het hartelijk welkom.
Ja, Robin, golden van bijna 11 jr., heeft vanaf het voorjaar problemen met zijn slokdarm. Blijkbaar komt het bij oudere honden nog wel eens voor dat de slokdarm niet meer uit zichzelf het voedsel automatisch richting de darmen transporteert. Dát en het probleem van de uitstulpingen in de slokdarm resulteert erin dat zich hierin voedsel ophoopt wat dan weer tot ontstekingen kan leiden. Dit probleem uitte zich bij Robin in het overgeven van wit slijm, meestal 's nachts en vaak meerdere keren per nacht. Een hele periode is dit redelijk opgevangen door het gebruik van Bisolvon en Primperid. De laatste weken echter is het hopeloos. Hij krijgt om 17.00 uur zijn dagelijkse maaltijd en na de wandeling van 19.00 uur begint het al met het rommelen van de darmen, het vele slikken, rochelen etc. Vorige week weer bij de DA geweest en die heeft hem antibioticum en Zitac (zuurremmer) gegeven. Ging even een paar dagen goed maar heeft daarna toch weer enkele nachten gespuugd. Het is niet van even spugen en weer verder slapen, het zijn slopende nachten waarin hij onrustig is. Na de ochtendwandeling is alles weer normaal en kan hij eindelijk zijn slaap inhalen.
Heeft iemand tips??
Door tieneke
#191449
Hoi Robin,nog welkom op Bp ;)
Wat voer je nu aan je hond?
Ik heb een klant die met haar hond ook deze problemen had.
Nadat zij de brokken inruilde voor versvlees ging het steeds beter met de hond.
Het gaat zo goed dat de hond tot nu toe van zijn medicijnen af is die hij volgens de Da de rest van zijn leven moest slikken :-X
Door Robin
#191467
Robin krijgt inderdaad brokken maar dan fijngemalen en met water tot een papje gemaakt. Is het niet heftig hem nu opeens op deze leeftijd vers vlees te gaan voeren??
Door Lizzy
#191469
Robin schreef: Robin krijgt inderdaad brokken maar dan fijngemalen en met water tot een papje gemaakt. Is het niet heftig hem nu opeens op deze leeftijd vers vlees te gaan voeren??
Het is niet rot of bot of gemeen bedoelt, maar hoeveel heb je te verliezen? (met hem overschakelen op verse voeding).

Misschien geen gek idee om toch wat versvlees te kopen, een beetje te ontdooien, dit overgieten met gekookt water en dit geven om te kijken hoe dat valt?
Door Robin
#191474
Ben bereid dit te proberen maar aan wat voor vlees moet ik denken voor een beginnende vleeseter en koop ik dat bij de slager en dient dat rauw te worden gevoerd????
Door ine
#191478
http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... readid=790
Lees dit eens en kijk maar eens verder in de Bib op pagina 3
Hier de lijst met kompleet versvlees merken. Op enkele kun je de verkoopadressen vinden. Anders kun je ook bellen.
www.carnibest.nl
www.bibidiervoeding.nl
www.rodipetfood.nl
www.energique.nl
www.prinspetfood.nl
www.ahv-breda.nl
www.ducknatuurvoeding.com

Sterkte met je hond en "Go for it!" ;)
Laatst gewijzigd door ine op vr 22 okt 2004, 14:19, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#191479
Robin schreef: Ben bereid dit te proberen maar aan wat voor vlees moet ik denken voor een beginnende vleeseter en koop ik dat bij de slager en dient dat rauw te worden gevoerd????
Nou, misschien is het vooralsnog makkelijk om kant-en-klaar versvlees te kopen van een van de onderstaande merken:

http://www.ahv-breda.nl
http://www.banditvoeding.nl
http://www.bibidiervoeding.nl
http://www.carnibest.nl
http://www.ducknatuurvoeding.com
http://www.energique.nl
http://www.prinspetfood.nl
http://www.rodipetfood.nl

Dit is kant-en-klaar en wordt bewaard in de diepvries. Je hoeft het alleen maar te ontdooien en normaal gesproken voer je dit dus rauw, op kamertemperatuur. Maar om over te wennen van brokken naar deze (echt gezonde) voeding zou je het een paar dagen kunnen overgieten met gekookt water. Ik zou brokken en dit vlees overigens niet mengen.
Door Robin
#191495
Bedankt, ik ga deze sites bezoeken en probeer dit weekend aan deze alternatieve voeding voor Robin te geraken.
Door ine
#191505
Robin schreef: Bedankt, ik ga deze sites bezoeken en probeer dit weekend aan deze alternatieve voeding voor Robin te geraken.
;D ;D Is niet alternatief hoor, is gewoon de normale voeding voor een hond! ;)
Succes met Robin!
Laatst gewijzigd door ine op vr 22 okt 2004, 14:45, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Robin
#191559
Lizzy schreef: Zijn deze problemen overigens geconstateerd bij het maken van een gastroscopie ofzo?
Groetjes, Lizzy
Er is een röntgenfoto gemaakt nadat er in eerste instantie een verkeerde diagnose is gesteld.
Door Lizzy
#192023
Robin schreef:

Er is een röntgenfoto gemaakt nadat er in eerste instantie een verkeerde diagnose is gesteld.
Welke diagnose was er eerst gesteld dan? En is dat een rontgenfoto geweest met contrastvloeistof? Bij wie ben je geweest voor deze onderzoeken? Bij je eigen dierenarts of bij een internist?

En 's nachts spuugt hij nog steeds slijm? Komt dat dan van die ontstekingen? Hij krijgt wel erg veel medicijnen he? Krijgt hij nog steeds Primperid en Zitac? Waarom krijgt hij eigenlijk maagzuurremmers?

(veel vragen he... sorry!)
Door tieneke
#192205
Hoi Robin,niet schrikken van al deze vragen hoor!
De hond waar ik over schreef had ook al geen sucses-story achter de rug ;)
Allerlei nare,pijnlijke EN vooral nutteloze onderzoeken heeft het arme beest achter de rug.
De bazen zijn na dit alles heel wat lichter in de knip geworden.
Nu zijn ze dolgelukkig dat hun Robbe zich weer kiplekker voelt zonder medicijnen!
Zoals Lizzy al zegt,wat heb je te verliezen ;)
Sterkte met je hond :-*
Door Robin
#192396
Lizzy schreef:

Welke diagnose was er eerst gesteld dan? En is dat een rontgenfoto geweest met contrastvloeistof? Bij wie ben je geweest voor deze onderzoeken? Bij je eigen dierenarts of bij een internist?

En 's nachts spuugt hij nog steeds slijm? Komt dat dan van die ontstekingen? Hij krijgt wel erg veel medicijnen he? Krijgt hij nog steeds Primperid en Zitac? Waarom krijgt hij eigenlijk maagzuurremmers?

(veel vragen he... sorry!)
De allereerste keer toen we met het probleem naar de dierenarts gingen werd gedacht aan kennelhoest maar dit was wel een vervanger van de reguliere dierenarts en volgens mij net afgestudeerd.
De keer erna heeft de eigen dierenarts een rontgenfoto gemaakt zonder contrastvloeistof en daarop waren de uitstulpingen duidelijk zichtbaar, de slokdarm is niet meer één rechte pijp.
Ja hij spuugt nog steeds slijm, soms is het een witte plak, soms is het gewoon transparant en soms zitten er ook nog voedselresten bij.
Afgelopen nacht was het weer helemaal verkeerd. Vanaf half een heeft hij om de paar uur, in totaal vijf keer en de laatste keer om half acht vanmorgen gespuugd. In de periodes ertussen is het ook niet echt ontspannen omdat hij blijft rochelen en slikken.
De maagzuurremmers heeft hij gekregen omdat enkele uren na het eten zijn darmen of maag al beginnen te rommelen en echt heel goed hoorbaar. Zodra hij plat op zijn zij gaat liggen is het mis. Door de slecht werkende slokdarm, die dus niet meer automatisch alles richting darmen blijft stuwen, komt er maagzuur terug in die slokdarm, zal wel een hartstikke vervelend gevoel zijn.
Maar.... ik heb vanochtend carnibest gekocht en ga hier vandaag mee beginnen en ik denk dat we die medicijnen ook per maar even weglaten zeker gezien het feit dat hij vanacht op al die medicijnen toch zo vaak heeft gespuugd. Robin is nu echt kapot en ligt al de hele ochtend te pitten.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door